Att Tänka på när du Ska göra om ditt Garage till Bostadsyta

När du köper ett nytt hem kanske du vill ha mer utrymme för dina familjemedlemmar att spendera tid och en lösning kan vara att konvertera ett garage till bostadsyta.

Att lägga till utrymme genom att konvertera ett garage till bostadsyta är ett bra alternativ för dem som inte använder sitt garage ofta.

Att konvertera ett sällan använt garage kan vara ett bra sätt att lägga till mer bostadsyta till ditt hem eftersom det använder en redan byggd struktur. Följaktligen behöver du inte bygga nya strukturer i ditt hem.

Här är några saker du bör göra och inte göra att tänka på innan du tar itu med detta stora hemförbättringsprojekt.

Saker du bör göra


Tänk på funktionen

Det första steget för att konvertera ett garage till bostadsyta är att överväga boytans funktion. Att konvertera ett garage till bostadsyta, till exempel ett utrymme för en annan familjemedlem att bo i, innebär att man måste inrätta ett badrum och möjliga köksalternativ.

Att konvertera ett garage till bostadsyta för andra funktioner som ett lekrum för barn eller ett hemmakontor kan innebära att man överväger andra byggalternativ. Att ta reda på funktionen hos ditt extra bostadsutrymme kan hjälpa dig att ta reda på de juridiska frågor och zonindelning du kommer att stöta på när du ansöker om bygglov.

Få ett tillstånd att konvertera garage till bostadsyta

Vilken typ av tillstånd du behöver beror på vilken typ av struktur du planerar att skapa. Du måste också överväga planer för VVS, el och isolering. Att få ett tillstånd att omvandla ett garage till bostadsyta är viktigt för att se till att ditt projekt utförs lagligt och säkert.

För att framgångsrikt kunna omvandla garage till bostadsyta måste din struktur betraktas som antingen gästbostad eller en tillbehörsbostadsenhet.

Gästrum är sällskapsutrymmen som inte har kök men kan innehålla ett badrum och en bardisk. Detta utrymme är inte avsett för långtidsuthyrning utan kan bara användas för tillfälliga gäster eller som ytterligare ett sovrumsutrymme för familjemedlemmar.

Däremot är en tillbehörsbostad i grunden en studiolägenhet. Den borde ha isolerad orkangaragedörr, badrum och kök.

Skapa en budget

Att sätta upp en budget för att konvertera ditt garage till bostadsyta kan hjälpa till att se till att du inte spenderar mer än du behöver. En budget hjälper också till att säkerställa att du kan inkludera alla funktioner som du måste inkludera lagligt.

Att skapa VVS till en struktur utan någon kommer förmodligen att bli ganska dyrt och så kommer att installera isolering för att hjälpa till att reglera temperaturerna i utrymmet. Att ta reda på hur mycket dessa väsentliga saker kostar kan ge dig en uppfattning om vilka andra tillägg du har råd med såsom vilken typ av belysning och inredningsalternativ du kommer att ha.

Saker du bör undvika


Glöm att tänka på förvaring och parkeringsförlust

Det är oundvikligt att för att omvandla ett garage till bostadsyta förlorar du förvaringsutrymme och parkeringsplats. Tänk på dina nuvarande levnadsvanor som hur mycket du faktiskt använder ditt garage till vardags.

Om du vet att ditt garage är ett viktigt förvaringsutrymme för dig kanske det här projektet inte är det bästa sättet att lägga till utrymme. Ett alternativ är att göra om garaget till bostadsyta men sedan bygga upp en separat mindre förrådsbod på din trädgård. Detta kan ge dig det livsutrymme du vill ha men också behålla lite lagringsutrymme.

Dessutom, om du är typen som stoppar in din bil i garaget varje natt, kommer omvandlingen av ett garage till bostadsyta att ta bort det väsentliga skyddet för din bil. Att sätta upp en carport eller tält kan hjälpa till att ge det skydd för din bil som du önskar.

Gå med den första entreprenören

Precis som du borde med alla större hemförbättringsprojekt, bör letandet efter en entreprenör hanteras noggrant och du bör rsöka efter dina alternativ.

Att konvertera ett garage till bostadsyta är ett stort, stort hemförbättringsprojekt. Det är viktigt att du arbetar med en entreprenör för att hålla ditt projekt säkert och framgångsrikt.

Samla in rekommendationer från vänner och familj men se till att träffa varje entreprenör för att diskutera projektet och din budget. Du kommer också att vilja ta en titt på deras tidigare arbete.

Anta att det kommer att tillföra värde

Många husägare antar att om du lägger till mer utrymme genom att konvertera ett garage till bostadsyta automatiskt tillför ett värde till ditt hem. Detta kanske inte nödvändigtvis är fallet.

Om du planerar att sälja ditt hem i framtiden, bör du tänka på att inte alla köpare kommer att betrakta detta som ett värdefullt tillskott. Vissa köpare kan föredra ett hem som har ett garage framför ytterligare bostadsyta. Dessutom måste du tänka på att möta kraven för att det faktiskt ska räknas som en boyta och inte en biyta.

Konvertera garage till bostadsyta framgångsrikt

Även om att konvertera ett garage till bostadsyta kan verka som ett enkelt projekt, är det faktiskt ett stort hemförbättringsprojekt. De som funderar på att konvertera ett garage till bostadsyta bör överväga flera saker du bör och inte gör göra för att se till att ditt projekt blir framgångsrikt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!