Dränering av platt tak – Vad Behöver du veta?

De flesta husägare inte medvetna om sitt dräneringssystem, men det är en otroligt viktig och unik del av ditt hem. Det är särskilt unikt för dem som har ett platt tak.

Platta tak har inte lutning, så de kan inte dräneras automatiskt. Om du är en husägare som letar efter ett gediget dräneringsalternativ mot ditt hem med platt tak, läs sedan vidare för att upptäcka ett par förslag som är öppna för dig. Men, vi kommer till förslagen, du bör vara medveten om exakt vad ett dräneringssystem för platt tak är.

Vad är egentligen en dränering för platt tak. Systemet?

Detta system är ett nätverk av rör som inte bara spolar ut vatten utan även spolar ut andra saker som skräp som kan landa på ditt hem. Dräneringssystemet är otroligt viktigt. Om det inte underhålls på rätt sätt kan det leda till vattenskador och läckor.

Lista över dräneringssystem för platt tak:

Vart och ett av dessa system gör i huvudsak samma sak; de dränerar vatten och tar bort det från taket. Men hur vart och ett av dessa system uppnår det målet och pengarna du behöver investera i vart och ett är väldigt olika.

1. Invändiga avlopp

Ett avlopp är installerat på taket, där ett nätverk av rör inuti ditt hem leder vatten och annat skräp utanför huset. Det är den enda dräneringslösningen som inte är synlig utanför ditt hem. Med invändiga avlopp är ditt ledningsnät skyddat från yttre element. Dessutom leder avloppet vatten till mitten av ditt tak, vilket minskar skador på din byggnads väggar. Å andra sidan är det ganska dyrt och måste rengöras regelbundet. Om du har kraftiga regn ofta kan du överväga att sätta ett dikesavlopp i marken för att klara allt det tunga vattenflödet

2. Rör på kanten

Detta är ett rör som är installerat på kanten av ett platt tak. Den skjuter ut vatten och annat skräp och blir sedan tratt för att nå marken. De är billiga att installera och de är ganska effektiva. Men is och snö kommer att allvarligt påverka denna konstruktions förmåga att fungera korrekt. Du bör inte heller para ihop dessa med en annan sluttningsliknande struktur. Detta kommer att förhindra att vatten och annat skräp faller från sidan av byggnaden.

3. Rännor

Rännor används på många olika typer av byggnader och är de mest tillgängliga och vanligaste av de tre alternativen. De är prisvärda och lätta att installera. De är så enkla att du kanske kan göra det själv.

De är också hållbara så att de kan hantera alla typer av skräp. Å andra sidan, eftersom de kan hantera så mycket skräp måste de rensas ut minst en gång i månaden. Du kanske har att göra med löv, stenar och till och med döda fåglar som kan samlas i dina rännor. Om du försummar det kan det orsaka enorma översvämningar och läckor. Då kanske du funderar på att hitta en takläggare för att reparera dina hängrännor.

Dessa är bara en bråkdel av de tillgängliga systemen, men de bör ge dig en solid grund av kunskap för att hitta det rätta för dig. Ditt avloppssystem är viktigt och du bör ha ett som fungerar bäst för dig och ditt hem. Om du känner till ditt dräneringssystem kan du ta hand om det därefter och sköta ditt vackra hem effektivt.

Dränering: En Komplett Guide – Få Gratis Offert

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!