Effektiva Tips om hur man Rengör ett Polerat Betonggolv på Rätt Sätt

Polerade betonggolv är ett bra komplement till alla utrymmen, speciellt om det är huvudentrén. Dessa moderna och eleganta golv passar bra med alla inredningar och kan formas till en mängd olika mönster som koordinerar eller kontrasterar med den övergripande designen. De kan också lätt underhållas för att säkerställa en lång livslängd. Du måste dock veta hur man rengör polerade betonggolv ordentligt så att du inte skadar dem. Här är några bra tips för att hålla ditt polerade betonggolv i toppform.

Sopa ofta

Många sopar sitt golv en gång i veckan, men det bör man göra minst två gånger i veckan för att det ska hålla sig så rent som möjligt. Om du inte har sopat på ett tag och skräpet är tjockt, använd då en kvast eller mopp med styva borst för att dra upp partiklarna innan du använder ett vakuum för att suga upp eventuell kvarvarande smuts som har fastnat i golvets springor.

Genom att göra detta regelbundet kommer inte bara ditt golv att förbli blankt och välskött, utan det kommer också att förlänga dess livslängd. Betonggolv som försummas eller inte är noggrant rengjorda kan skadas eller ha en ansamling av smuts som orsakar fläckar.

Använd rätt rengöringsmedel

Det finns en mängd olika rengöringsmedel som kan rengöra olika typer av golv men du behöver använda rätt produkt för polerade betonggolv. Precis som med alla ytmaterial kommer användning av fel produkt att orsaka skada och förstöra ditt golv. Det är därför det är viktigt att förstå vilka material som kan användas för att rengöra ditt golv.

Se till att du rengör interiöra betonggolv minst en gång i veckan med ett speciellt rengöringsmedel som är speciellt framtaget för detta material så att de både ser bra ut och håller länge. Leta efter rengöringsmedel som är miljösäkra, skonsamma mot betongytan och som håller dina golv snygga. Ett exempel på ett bra rengöringsmedel för denna golvtyp är lösningsmedelsbaserad polyuretan.

Undvik aggressiva kemikalier

Kemikalier kan orsaka allvarlig skada på ditt polerade betonggolv. Om du behöver använda kemikalier för att bli av med fläckar eller annan smutsansamling, se till att du sköljer av det hela noggrant innan du låter det sitta på ytan av ditt golv för länge. För att undvika extra användning av kemikalier, rengör spill så snabbt som möjligt och sopa ofta så att det blir mindre skräp kvar som bäddas in i ytmaterialet. Var också försiktig med vad du har på dig när du rengör golvet eftersom utspillda vätskor kan orsaka fläckar på dina kläder som är omöjliga att ta bort.

Få en professionell att rengöra ditt golv

Om du har en stor yta eller ett särskilt högtrafikerat golv kan det vara dags att ringa in en professionell städare så att de kan ta hand om arbetet åt dig. Detta kommer inte bara att spara mycket tid och krångel, utan också pengar genom att du slipper köpa städmaterial varje vecka. Du kan göra det mesta av samma saker som ett proffs bara genom att följa dessa tips, men om tiden inte är på din sida kan det vara bäst att låta dem sköta allt från början till slut om möjligt. Detta är något som bör göras en gång var sjätte månad om du inte använder en annan form av underhållsrutin för att hålla dina golv glänsande och välskötta.

Försegla ditt golv varje år

När du har rengjort golvet är det dags att täta det mot framtida missfärgning och skador. Detta görs genom att applicera ett genomskinligt vax eller oljebaserat polyuretan som både ger dem ett extra lager av skydd och håller ditt golv glänsande och nytt varje dag.

Återigen, se till att denna produkt är säker att använda på polerade betonggolv innan du använder den för att skydda din investering från yttre element som kan orsaka skada med tiden. Genom att göra detta förlänger du inte bara livslängden på ditt golv utan också förhindrar problem som orsakas av smuts eller andra material som byggs upp för mycket med tiden varhelst det finns blottad betong i ditt hem.

Buffa ut fläckar

Om du behöver bli av med lätta fläckar kan du använda betongpolerpulver som löser dessa mindre problem. Följ instruktionerna på produkten du köper eftersom en kan kräva att den blandas med vatten medan en annan bara kräver att du strö den över fläcken och låter den torka.

Oavsett vilken typ av polermedel du använder för detta ändamål, se till att om det finns några rester efter att du rensat upp fläckar eller andra mindre skador på ditt golv, dammsug upp dem så att de inte bäddas in i dina golv. Om det inte tas bort helt, kan stenbitar fånga upp smuts och orsaka försämring med tiden där det finns blottad betong inom områdena i ditt hem.

Oavsett vilken typ av betonggolv du har är det viktigt att du tar dig tid att rengöra dem regelbundet så att de ser bäst ut så länge som möjligt. Genom att följa dessa riktlinjer kommer du att kunna hålla ditt golv snyggt och rent utan att använda produkter som kommer att orsaka skada med tiden.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!