Ekman Hotels Expands Portfolio with Acquisition of The Vault Hotel in Helsingborg

Ekman Hotels, en framstående hotellentreprenör, tar ännu ett steg på sin imponerande tillväxtresa genom att förvärva det anrika The Vault Hotel i Helsingborg. Denna nya tillskott till portföljen markerar inte bara en utökning av närvaron i Skåne-regionen, utan förstärker också Ekman Hotels rykte som en ledande aktör inom hotellindustrin.

En magisk anläggning som stärker närvaron i Skåne

Patrik Ekman, VD för Ekman Hotels, uttrycker sin entusiasm för det senaste förvärvet: “The Vault Hotel är en magisk anläggning som ytterligare förstärker vår närvaro i Skåne och främst Helsingborg. Otroligt fin och välskött hotellanläggning med underbar personal, och det är de som skapar magin till alla våra gäster.”

The Vault Hotel, med sina 56 rum, restaurang VinPublik och den omtyckta Autriumbaren, har varit en pärla sedan dess nyinvigning i november 2018. Anläggningen, som även är en stolt medlem av Worlds Hotels Crafted Collection, har imponerat med sin omfattande renovering och sitt fokus på att leverera en unik gästupplevelse. Genom att kombinera design och inredning med historisk charm har hotellet skapat en resa genom tid och stil mitt i centrala Helsingborg.

En framgångsrik resa genom förändring och innovation

Kjell Jakobsson från Room Republic, som har spelat en nyckelroll i att forma The Vault Hotels framgångsrika resa, kommenterar: “På fem år har vi gjort ett fantastisk förändringsarbete utifrån Room Republic modellen. Idag är Vault klart marknadsledande i Helsingborg både avseende gästomdömen och RevPar. Vi känner oss mycket trygga att lämna över till Ekman Hotels som på många sätt har samma synsätt på hur man ska driva ett framgångsrikt hotell.”

Ekman Hotels har byggt sitt rykte genom att framhäva det unika i varje anläggning och utveckla det lokala för att maximera varje hotells potential. Med en stark fokus på att utnyttja anläggningens unika historia och värden har de skapat en stark närvaro inom hotellbranschen.

Nya nivåer av möjligheter och kvalitet

Annelie Riippa, Hotellchef på The Vault, uttrycker sin förväntan inför framtiden: “The Vault får en stark och energisk ägare med stor vilja att ta hotellet och restaurangen till nya nivåer, det känns oerhört spännande och jag ser verkligen fram emot att få följa med på resan och höja The Vault till nya höjder.”

Förvärvet innefattar också en satsning på mat- och dryckesupplevelsen. Alexander Sehlstedt, som kommer att fortsätta ansvara för F&B, noterar: “Vinpublik har gått fantastiskt bra och det är kul med en ny ägare som också ser möjligheter i F&B och vill utveckla Atriumbar till att åter bli en av den främsta mötesplatserna i Helsingborg.”

En långsiktig tillväxtresa

Patrik Ekman understryker att förvärvet av The Vault Hotel ligger i linje med Ekman Hotels långsiktiga tillväxtstrategi: “Förvärvet av The Vault följer vår långsiktiga tillväxtresa och vi ser fram emot att välkomna The Vault till Familjen Ekman.”

Med förvärvet av The Vault Hotel fortsätter Ekman Hotels sin framgångsresa inom hotellindustrin och stärker samtidigt sitt engagemang för att erbjuda unika och minnesvärda gästupplevelser.

Tillträdet sker 1 September

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!