En Guide för att lägga till ett Däck till Ditt Hem

Det finns inget bättre än att vara värd för en utomhusträff med vänner och familj eller luta dig tillbaka och njuta av det vackra vädret utanför. Men det är svårt att få ut det mesta av naturen om ditt hem inte har ett däck. Lyckligtvis är det möjligt att utöka ditt utomhusboende genom att lägga till ett däck till ditt hem.

Varför lägga till ett däck till ditt hem?

Det är viktigt att överväga för- och nackdelarna med varje hemförbättringsprojekt innan du bestämmer dig för om det är rätt för dig eller inte. Det finns ett antal fördelar med att lägga till en kortlek till ditt hem, inklusive:

 • Ökat andrahandsvärde
 • Mer Livsutrymme
 • Förbättra utseendet på din bakgård
 • Lågt underhåll
 • Ökat andrahandsvärde

National Association fann att att lägga till ett nytt trädäck är ett av de bästa sätten att öka värdet på ditt hem.

Studien visade att genom att lägga till ett nytt trädäck kan husägare få tillbaka 106 % av sin initiala investering när de bestämmer sig för att sälja sitt hem.

Mer livsrum

Att bygga ett däck ger uppenbarligen mer bostadsyta till ditt hem, vilket är en av de största fördelarna med detta projekt. Att lägga till en kortlek kommer att ge dig mer utrymme att koppla av, leka, arbeta och spendera tid med dina vänner och familj.

Förbättra utseendet på din bakgård

Att lägga till ett däck är ett enkelt sätt att drastiskt förbättra utseendet på din bakgård. Ett nytt trädäck kommer omedelbart att lyfta din bakgård, vilket gör att den ser mer inbjudande och lyxig ut.

Lågt underhåll

För att ditt däck ska se bäst ut behöver du bara sopa eller tvätta den med en slang regelbundet. Du behöver inte spendera mycket tid på att underhålla ditt däck, så det här är ett hemförbättringsprojekt som du inte kommer att ångra.

Hur mycket kostar det att lägga till ett däck i ett hus ?

Det råder ingen tvekan om att det finns många fördelar med att lägga till ett däck i ditt hem. Men innan du fattar det här beslutet är det viktigt att också överväga kostnaden för detta hemförbättringsprojekt.

I genomsnitt spenderar husägare cirka 80.000 kr för att bygga ett nytt däck. Men kostnaden för att lägga till en kortlek kommer att variera beroende på ett antal faktorer, inklusive:

 • Storlek: Ju mindre kortlek, desto mindre det kommer att kosta att bygga.
 • Använd den här siffran för att uppskatta hur mycket det kommer att kosta att anlita en professionell för att lägga till en kortlek till ditt hem.
 • Material: Det dyraste alternativet för trallmaterial är kompositbrädor, som är gjorda av återvunnet material. Om du vill hålla kostnaderna låga, välj trägolvbrädor i naturligt trä
 • istället.
 • Extra funktioner: Om du planerar att införliva extra funktioner som trappor eller räcken kommer detta att öka den totala kostnaden för projektet.
 • Ha dessa faktorer i åtanke när du avgör huruvida att bygga en ny kortlek ligger inom din budget eller inte.
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!