Spara energi hemma – Guide & Tips

Vissa människor tror att de kommer att behöva göra stora uppoffringar för att spara energi hemma, men så är inte fallet. Faktum är att att spara energi hemma har aldrig varit lättare, och fördelarna har aldrig varit större. Här är allt du behöver veta om att spara energi hemma:

Vilka är de bästa energibesparande föremålen för ett hus?

Det finns ett antal produkter på marknaden som kan användas för att hjälpa dig att spara energi hemma. Om du vill bli grön, överväg att investera i dessa energibesparande föremål för ditt hus:

  • Smarta grenuttag : Elektroniska enheter som är anslutna kan fortsätta att förbruka energi även när de inte används. För att förhindra detta problem, investera i smarta grenuttag för ditt hem. Dessa grenuttag är utformade för att stänga av strömmen till enheter som går i standbyläge.
  • LED-lampor: Om du fortfarande använder traditionella glödlampor är det nu dags att byta till energieffektiva LED-lampor. Dessa glödlampor kan hålla upp till 25 gånger längre än traditionella glödlampor och använder upp till 80 % mindre energi.
  • Programmerbar termostat: Installera en programmerbar termostat som låter dig förinställa temperaturer. Justera sedan inställningarna för de timmar du inte är hemma så att ditt värme- och kylsystem aldrig slösar energi för att värma eller kyla ett tomt hem.
  • Lågflödesarmaturer: Minska mängden vatten som används i ditt hem genom att installera lågflödeskranar och duschmunstycken. Att installera dessa armaturer kan minska ditt hems vattenanvändning med upp till 60%.
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!