En Guide till Energieffektiv Julbelysning till Jul

Praktiskt taget alla älskar att sätta upp lampor runt sitt hem under semesterperioden, men ibland oroar de sig för hur det kommer att påverka deras elräkningar. Men det finns inget behov av att känna sådan ångest (och låt oss inse det, har du inte tillräckligt att oroa dig för när semestern kommer?) . Faktum är att det är fullt möjligt att hitta energieffektiva julbelysningar för din kommande helgvisning. Allt du behöver veta är vad du ska leta efter och var du ska handla.

På Byggtipsen.se har vi funderat lite på frågan och vi har kommit på några idéer som kan hjälpa. Läs den här guiden och lär dig allt du någonsin velat veta om energieffektiva julbelysning, lagom till julhandeln!

Undvik glödlampor

Traditionella glödlampor känns säkert igen. Faktum är att de är extremt populära under semesterperioden, eftersom många människor söker efter dem för flerfärgade skärmar. Men glödlampor har också potential att slösa mer energi än någon annan typ, enligt en rapport från BC Hydro. Endast 10 procent av energin som används av varje glödlampa kommer att användas för att producera ljus. Resten släpps ut som värme och går snabbt till spillo i den kalla vinterluften.

Fördelar med att använda LED-lampor

LED-lampor, å andra sidan, representerar ett mycket mer energieffektivt sätt att dekorera för vinterns festligheter. LED-lampor använder mindre energi och håller betydligt längre än glödlampor. Hur mycket effektivare är LED-lampor? Tänk på detta: medan en sträng med glödlampor för jullampor nästan säkert kommer att bli utbrända efter 2 000 timmar, håller det genomsnittliga LED-julljuset i långt över 4 000. De kan också spara upp till 90 % av energin som används av glödlampor.

Välja en belysningsstil

När du väl har fattat beslutet att byta till LED-lampor har du fortfarande några estetiska val att göra. Kommer du till exempel att förlita dig på strängar av vidvinkel LED-lampor lindade runt dina buskar och träd, eller kommer du att välja några LED-istappar för att göra dina dörröppningar och fönster till några av de coolaste i grannskapet? Det finns många alternativ att välja mellan, så känn dig inte som om du måste nöja dig med de första LED-lamporna du hittar. Eftersom LED-belysning blir mer populär och prisvärd, kommer många nya produkter in på marknaden.

Användning av ljustimer

Professionella julljusinstallatörer du bör överväga för din energieffektiva julljusskärm i år är en timer. Timers sparar dig från att slösa energi genom att låta dina lampor vara tända, så de är en utmärkt investering. Hur mycket du sparar beror på hur du ställer in timern och hur mycket energi du normalt skulle slösa genom att låta dem vara på. Många timers är vanliga i järnaffärer – se bara till att du kombinerar din timer med en smart kontakt så att dina lampor inte fortsätter att dra vampyrström medan de är avstängda.

Din julljusskärm behöver inte förbruka orimliga mängder ström. Se bara till att du använder energieffektiva LED-lampor i en stil som du väljer, och reglera displayen med en timer ansluten till en smart kontakt. Om du gör det säkerställer du att du kan njuta av bekväm, kostnadseffektiv belysning under den mest underbara tiden på året!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!