En guide till Energieffektiva Modulhus

Det finns ett antal faktorer som du måste tänka på när du letar efter det perfekta nya hemmet, inklusive pris, kvadratmeter och läge.

En annan faktor som fler och fler bostadsköpare börjar tänka på när de letar efter en ny bostad är energieffektivitet. Om du vill leva en grönare livsstil kan ett modulärt hus vara lösningen. Här är vad du behöver veta om energieffektiva modulhus:

Vad är energieffektiva modulhus?

De flesta bostäder byggs på plats, vilket innebär att allt från grund till väggar byggs och monteras på hemmets slutliga plats.

Men ett modulärt hem är byggt i en fabrik, inte på plats. Var och en av ett modulärt hems sektioner monteras utanför platsen och transporteras sedan till hemplatsen via en lastbil med flak. När delarna anländer sätter en byggare ihop dem enligt hemmets designplan.

Ett modulärt hem är inte detsamma som ett husbil. En husbil kan flyttas från en plats till en annan, men en modulbostad kan inte flyttas när alla dess sektioner, eller moduler, har satts ihop på plats.

Vilka är fördelarna med energieffektiva modulhus?

Det finns ett antal olika fördelar med att köpa ett modulärt hem snarare än ett traditionellt platsbyggt hem, inklusive:

  • Mindre avfall. Att bygga och montera ett modulärt hem ger mycket mindre avfall än att bygga ett platsbyggt hem. Detta beror på att modulhus byggs enligt specifika riktlinjer med hjälp av prefabricerade takstolar, ramar och andra komponenter. Detta minskar drastiskt mängden avfall som produceras vid byggandet av dessa bostäder.
  • Hastighet. Modulhus byggs i fabriker som är försedda med byggmaterial, så du behöver inte vänta medan din entreprenör beställer de förnödenheter de behöver för att slutföra bygget. Dessutom kommer byggandet av dessa bostäder aldrig att försenas av dåligt väder eftersom det sker helt inomhus.
  • Bättre isolerade. De flesta modulhus är designade med inramning, vilket innebär att det finns mer utrymme för isolering i väggarna. Att lägga till mer isolering på väggarna kommer att hålla dig varmare på vintern och svalare på sommaren, så du behöver inte förlita dig lika mycket på ditt värme- och kylsystem. Detta kommer att leda till lägre elräkningar året runt.
  • Starkare strukturer. Modulära bostäder kan vara strukturellt starkare än traditionella platsbyggda bostäder. En studie fann att modulhus faktiskt kunde motstå starkare orkanstyrka vindar än traditionella platsbyggda hem.
  • Miljövänliga material. Byggare använder vanligtvis miljövänliga material som FSC-certifierat virke och återvunnet material för att bygga modulhus. Dessa material får dock inte användas för att bygga ett traditionellt hem på plats.
  • Färre luftläckor. I många hem kommer luft ut genom små sprickor och hål runt fönstren, dörrarna och eluttagen. Dessa små luftläckor kommer att tvinga ditt värme- och kylsystem att arbeta hårdare för att hålla dig bekväm, vilket kommer att driva upp din elräkning. Men modulhus tenderar att ha färre luftläckor. Detta beror på att tillverkarna kan täta problemområden runt fönster, dörrar och uttag som andra webbplatsbyggare vanligtvis inte kommer att kunna nå. Att täta dessa områden kan leda till lägre elräkningar i ett modulärt hem.
  • Exakt konstruktion. Färre fel görs under byggandet av ett modulärt hem eftersom tillverkare förlitar sig på datorstödd designteknik. Detta säkerställer att designplanerna följs noga så att den slutliga produkten byggs enligt exakta specifikationer.

Varför är energieffektiva modulhus viktiga?

Att bo i ett energieffektivt hem – oavsett om det är ett modulärt hem eller inte – är viktigt av flera skäl.

Ett energieffektivt hem använder mindre energi än ett traditionellt hem, så att bo i ett energieffektivt hem kan drastiskt minska dina elräkningar. Lägre elräkningar är inte den enda anledningen till att energieffektiva hem är viktiga.

Byggnader står för nästan 40 % av USA:s energiförbrukning och 68 % av elförbrukningen. Byggnader står för 38 % av koldioxidutsläppen som släpps ut i USA. Dessa skadliga utsläpp är den främsta orsaken till klimatförändringar, som har potential att orsaka omätbar skada på global miljö.

Men energieffektiva hem ger mindre koldioxidutsläpp än traditionella hem. Så genom att bo i ett energieffektivt modulärt hem kan du göra din del för att minska koldioxidutsläppen och skydda miljön. Om du funderar på att köpa ett nytt hus, överväg att investera i ett modulärt hem så att du kan uppleva de många fördelarna med att leva en mer energieffektiv livsstil!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!