En Guide till Minimalistisk Heminredning

Vårt samhälle är fullt av missuppfattningar om den minimalistiska livsstilen. Många tror att det innebär att beröva sig själv de finare sakerna i livet och leva som en bonde.

Minimalistisk heminredning handlar inte om att offra dina världsliga önskningar eller att förvisa alla materiella saker. Det minimalistiska förhållningssättet handlar helt enkelt om ett renare, hälsosammare och okomplicerat sätt att leva, som också är väldigt miljövänligt. I en värld där slöseri och fattigdom har nått sin topp sida vid sida, är det svaret för att återställa balansen.

Minimalistiska heminredningsidéer

Den minimalistiska heminredningen är enkel, modern, kunnig och mycket funktionell. Det föreslår inte att du tömmer ditt hus men hjälper till att uppnå följande:

“Less is more” är nyckelbegreppet för minimalism. Att ha för mycket ibland översätts lätt till överbelamring.

Förbättrad tillgänglighet

När alla oönskade och obetydliga saker är ur vägen, är klarhet och bekvämlighet frukterna vi skördar. Vad är poängen med att ha ett matbord för åtta när du bor i en lägenhet med ett sovrum med din hund och aldrig har gäster över? Tänk på allt utrymme du kan frigöra. Städning kommer att bli mycket mindre stressande när du inte ständigt dansar runt möbler och försöker nå under dem.

Avskalning

Den minimalistiska inredningen uppmuntrar till en snygg och organiserad layout. De saker du inte behöver bör vara utom synhåll, medan alla användbara föremål måste vara nära. När allt är på plats och det inte finns några hinder däremellan kommer ditt sinne att vara lugnt. Du kommer inte att slösa bort din dyrbara tid och energi på att famla bland skräp för att hämta något. Ditt sovrumsgolv kommer inte att se ut som en soptipp.

Håll det enkelt och elegant

Starka färger, komplexa mönster och överfyllnad får ett rum att se pretentiöst och överväldigande ut. Det känns som att det händer för mycket, och det förvirrar sinnet; våra tankar och känslor påverkas trots allt av vår omgivning. Subtila nyanser och diskret design är lätta för ögonen och de får ett rum att se rymligt ut. Snarare än att välja flerfärgade mattor, soffor och gardiner med blomtema för samma rum, välj solida färger. Du kan lägga till några blommiga kuddar och en blommålning för att ge lite karaktär. När du slutar överdriva saker uppnår du enkelhet och elegans.

Kvalitet över kvantitet

Istället för att täcka alla väggar i ett rum med en rad fotoramar, skapa en accentvägg och dekorera den med en eller två av dina favoriter. Om det gamla djärva soffsetet i ditt vardagsrum är för skrymmande och motstridigt, byt in det mot ett kompakt fyra-sits soffset som kompletterar andra delar av rummet. Ett fåtal värdefulla tillgångar är alltid bättre än en bergslast med sopor.

Prioritera det väsentliga

När du förstår det sanna konceptet minimalism inser du vad som verkligen betyder något. Du blir mer insiktsfull och praktisk i din dagliga hantering. Du kommer att sätta “behov” före “vill ha”, och det gör hela skillnaden. Behöver du en kaffebryggare för ditt kaffe varje morgon? Ja. Behöver du en stor snygg popcornmaskin? Nej.

Slutsats

De flesta av oss håller fast vid saker för länge, även när de har blivit värdelösa för oss. Dessa prydnadssaker är stationerade i en förvaringsgarderob eller något bortglömt hörn av huset för evigt; varför inte ge dessa artiklar till någon som kan använda dem på bästa sätt? De där extra stolarna staplade i hörnet av ditt vardagsrum, och det lediga soffbordet på vinden kan bli mittpunkten i hemmet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!