En nybörjarguide för att arbeta med ett Macrame-väggkonstprojekt

Macrame, ett spanskt ord som kommer från ett arabiskt ord som kallas “migramah”, är en allmänt utövad vävkonst . Det betyder en broderad slöja eller en prydnadsfrans. Arabiska vävare praktiserade denna konstform på 1200-talet. I den här eran blomstrade det.

Denna form av vävning är en skicklig konst. Det kan se ut som att du behöver vara expert för att knyta garnarna, men det gör du inte. Allt som krävs är lite övning och koncentration för att arbeta med inredningen.

Varje konstform behöver lite vägledning, och den här guiden hjälper dig att designa en vacker makramé för ditt dekorationsändamål.

Vad är ditt syfte av design?

Tidigare fungerade macrame som en form av smyckestillverkning för smycken som halsband , fotlänkar och armband. Under årens lopp gjorde den en enorm comeback som vägg- och heminredning. Så om du planerar att designa ett konstprojekt bör du först bestämma dig för exakt vad du vill ha.

Ibland kan den här konsten dekorera väggar, och ibland kan den fungera som en blomkruka. Oavsett vad din plan är, kommer det att hjälpa till att försköna ditt hem och kommer också att lägga till en elegant touch till dina väggar.

Vilket material krävs?

Material som används i detta projekt inkluderar en makramébräda, snören gjorda av linne, bomullsgarn, jute eller hampa. Ibland kan även inkorporering av läder eller garn förbättra designen. Träpluggen eller metallstaven fungerar som stödsystem när knutarna vävs i ett mönster.

Dessa är de grundläggande kraven för att designa väggkonst med denna gamla konstform. Om du vill väva intrikat kan du lägga till pärlor och ädelstenar för att intensifiera dess utseende. Att försköna din design beror på din kreativitet och fantasi. Du kan lägga till något extra för att slutföra vävningsprocessen.

Hur börjar man med ett väggkonstprojekt?

Du kan surfa på internet och få dussintals idéer om design och mönster att följa. Det är bäst att börja med mindre projekt. Mindre projekt inkluderar växthållare, väggbonader, bokmärken eller nyckelringar.

Gör mindre mönster i stora mängder, och sedan kan du slå ihop dem för att ge ett hälsosamt utseende. Detta kommer att polera dina färdigheter och även övertyga dig att öva mer för finess. Ju mer klarhet i knutar, desto mer levande blir designen.

Perfektion kommer med övning

Macrames design beror på hur skickligt du blandar knutarna. Oavsett om det är en diagonal klyftknut eller en fyrkantig knut; allt behöver övning. Ju oftare du designar den, desto mer magnifik kommer konsten att se ut. När du övar varje knut får du en uppfattning om hur du ska fläta ihop knutarna.

Huvudmålet med vävning är hur man får designen att se enkel men ändå graciös ut. Den ska se enkel och smidig ut vid första anblicken. Du kan bara uppnå detta genom konsekvent och regelbunden träning.

Det är ingen utmaning att nå framgång om du upprätthålla konsekvens och uthållighet i ditt projekt. Oavsett om du är nybörjare eller veterankonstnär, kommer makramékonstformen att hålla dig engagerad i att lära dig nya mönster.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!