Energieffektiva tips och idéer för att sänka elräkningarna

Varje sparad öre kan gömmas undan för nödsituationer eller kanske till och med för att betala för en efterlängtad semester. Ett av de enklaste sätten att spara pengar är att sänka kostnaderna för att minska utgifterna. För husägare kan elräkningen kontrolleras…upp till en viss punkt.

Enkla ändringar eller till och med små uppdateringar i hela hemmet kan hjälpa till att minska energianvändningen för att sänka räkningarna och spara pengar. Energieffektiv teknik kan också hjälpa husägare att hålla tillbaka dessa kostnader och dra ur elnätet.

LED-glödlampor

En av de enklaste uppgraderingarna att göra i hemmet är att helt enkelt byta ut halogenlampor mot LED-lampor. Dessa är mycket energieffektiva ljuskällor och de kan hålla mer än ett decennium. Även om den initiala investeringen kan vara högre, kompenserar dessa glödlampor för klistermärkespriset med sin långa livslängd.

Under 30 -årslån, kanske husägare bara behöver byta ut varje glödlampa några gånger. Det är en ljuspunkt för att uppgradera de glödlamporna!

Vissa husägare glömmer för att stänga av lamporna eller TV:n när du lämnar rummet. Detta leder till energislöseri och högre elkostnader också. Tänk om husägare kunde styra dessa lampor och prylar var som helst? Bara genom att använda sin telefon!

De kan med Internet of Things. Genom att investera i smarta kontakter eller smarta powerstrips kan prylar, lampor och till och med apparater styras av en telefon eller surfplatta. Vissa smarta kontakter styrs till och med av virtuella assistenter som använder röstkommandon. Genom att ha hemmet styrt via telefon kan husägare även göra justeringar på distans… eller till och med när de är på semester.

Programmerbara termostater

Sluta oroa dig för temperaturen i hemmet , och programmera den termostaten! Husägare som fortfarande måste justera sin termostat manuellt kan överväga att uppgradera för att säkerställa att deras hem håller en viss temperatur när de är på jobbet… eller hemma.

Genom att ställa in temperaturen via ett program kan husägare inte tänka på några justeringar. Och deras hem följer automatiskt de programmerade tiderna och temperaturerna.

Beröringsfria kranar

Många husägare är sannolikt skyldiga till att ha lämnat vattnet rinnande när de tvättar händerna eller borstar tänderna. Ibland dör gamla vanor hårt. För att spara på vattnet som går till spillo när det inte används – utan istället droppar ner i avloppet – kan husägare installera beröringsfria kranar.

Hur fungerar beröringsfria kranar? De använder rörelsesensorer för att slå på eller av. Medan husägare och barn kanske måste vifta lite med händerna för att sätta på kranen kommer aldrig att behöva oroa dig för att låta vattnet rinna igen!

Letar du efter ett nytt beröringsfritt alternativ? Better Homes & Gardens har en lista med rekommendationer för köket! Att använda dessa uppgraderade kranar säkerställer också att händer som har rört vid rått kött inte kommer i kontakt med kranen.

Solenergi

Solenergi är en extremt energieffektiv teknik som utnyttjar solens ljus för att driva hemmet. Även om solpaneler kan vara lite av en investering att installera, kan husägare åtnjuta betydande besparingar. När allt kommer omkring är solen fri!

Energisnåla apparater

När en apparat har nått slutet av sin användbarhet och reparationerna för att hålla den igång helt enkelt är för dyra, kan husägare överväga att uppgradera till en energieffektiv modell. ENERGY STAR-apparater kräver mindre energi för att fungera, och detta sparar pengar och minskar husägarens totala energiavtryck.

Uppgraderade tak

Medan ett nytt tak är en av de dyraste investeringarna som en husägare kan ställas inför under sin tid i sitt hem, är ett nytt tak så småningom ett måste. Men materialet för ett nytt tak kan vara mer eller mindre energieffektivt. Till exempel, ett plåttak absorberar mycket värme och kan resultera i betydande energibesparingar speciellt för de som lever i riktigt varma klimat.

Energieffektiv HVAC

Uppgraderar apparater till ENERGY STAR modeller kan hjälpa husägare att spara, men eftersom värme och kyla står för en enorm del av hemmets energianvändning, kan valet av en ny energieffektiv VVS få stor inverkan. Ett nytt VVS-system är dyrt, och detta är ytterligare en uppgradering som kan vänta tills ugnen och/eller luftkonditioneringen absolut behöver bytas ut.

Det finns många fler sätt för husägare att anamma energibesparingar och en miljövänlig livsstil. Att välja energibesparande apparater och förbättra hemmets energieffektivitet med uppgraderade funktioner sparar inte bara pengar utan det kan också bidra till att minska hemmets miljöavtryck. Energieffektiva tekniker är inte bara bra för budgeten, utan de är ännu bättre för planeten!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!