Energieffektiv Uppvärmning för Stora Rum – Saker att tänka på

Det är lätt att värma upp ett litet rum med ditt centralvärmesystem, men att värma upp ett stort rum är mycket svårare. Detta beror på att centralvärmesystem levererar samma mängd varm luft till varje rum i ditt hem. Om du är trött på att klara kylan, stäng av ditt centralvärmesystem och lita på energisnåla värmare för stora rum istället.

Vilken typ av energieffektiv värmare är bäst? Vilka faktorer bör du tänka på när du köper en energieffektiv rumsvärmare för ett stort rum? Här är vad du bör veta:

Typer av energieffektiva värmare för stora rum

Det finns två huvudkategorier av värmare: el och bensin. Innan du börjar handla är det viktigt att förstå fördelarna och nackdelarna med varje typ av värmare.

Bensindrivna värmare bränner propan, naturgas eller fotogen för att producera värme. Generellt är bensindrivna värmare dyrare än elektriska värmare, men de kostar mindre i drift. Eftersom dessa värmare drivs av bensin, kommer de att ge värme även om din el går ut i en vinterstorm.

Det finns dock några nackdelar med bensindrivna rumsvärmare. Dessa värmare släpper ut skadliga avgaser i luften, så de är inte säkra att använda inomhus i dåligt ventilerade områden. Vissa gasdrivna värmare kan endast användas utomhus, så de kan inte användas för att värma upp stora inomhusrum.

Elvärmare, å andra sidan, är billigare än gasdrivna värmare. Elvärmare är också mycket mer energieffektiva än gasdrivna värmare. Till skillnad från gasvärmare släpper inte elektriska värmare ut farliga gaser, så de kan säkert användas i inomhusutrymmen. Elvärmare är också vanligtvis lättare att flytta från rum till rum.

Elvärmare är dock beroende av elektricitet, så de fungerar inte i händelse av strömavbrott. De tar också lite längre tid att värma upp än gasdrivna värmare. Kort sagt, elektriska värmare är bättre för att värma upp stora inomhusutrymmen. Dessa värmare är inte bara säkrare och mer bärbara, utan de är också mer energieffektiva.

Faktorer att tänka på när man köper den mest energieffektiva elvärmaren

Det finns flera faktorer du bör tänka på när du letar efter rätt elektrisk rumsvärmare för ditt hem, inklusive:

  • Värmekapacitet
  • Temperaturkontroll
  • Brus
  • Värmekapacitet

Den viktigaste faktorn att tänka på när du köper en energieffektiv värmare är dess uppvärmningskapacitet. Detta är särskilt viktigt när du letar efter en värmare som kan producera tillräckligt med värme för att värma upp ett stort rum. Så här gör du:

  • Beräkna kvadratmetern av utrymmet genom att mäta rummets längd och bredd. Multiplicera sedan längden gånger bredden. Till exempel, om rummet är 6 fot långt och 3 meter brett, är det 18 kvadratmeter stort.
  • Kontrollera produktbeskrivningen eller förpackningen för värmarens wattal. Du behöver cirka 10 watt effekt per kvadratfot av rummet. Till exempel, om rummet är 18 kvadratmeter, behöver du en värmare med 2 000 watt.
  • Konvertera watt till BTU vid behov. Vissa värmare mäter uppvärmningskapaciteten i BTU snarare än watt. För att konvertera din watt till BTU, multiplicera det totala watttalet med 3,41.Följ dessa steg för att säkerställa att du väljer en rumsvärmare som är utformad för att ge tillräckligt med värme till ditt rum.

Temperaturkontroll

Vissa rumsvärmare låter dig värma upp ditt rum till en viss temperatur, medan andra låter dig välja mellan låg, medel eller hög värme. Att kunna välja en specifik temperatur ger dig mer kontroll över mängden energi din värmare förbrukar. Av denna anledning är det bäst att välja en värmare med denna funktion.

Mer avancerade värmare är designade för att hela tiden mäta temperaturen i rummet. Dessa värmare kommer att stängas av automatiskt när luften i rummet når önskad temperatur. Denna funktion säkerställer att din värmare inte slösar energi genom att fortsätta att producera värme när rummet redan har den önskade temperaturen. Om du vill spara så mycket energi som möjligt, leta efter en elvärmare med den här funktionen.

Brus

Det är svårt att vila eller få lugn och ro i ett rum med en bullrig värmare. För att undvika detta problem, leta efter en elektrisk värmare som inte gör mycket ljud när den är igång.

Några nyckeltermer att leta efter på förpackningen eller produktbeskrivningen inkluderar “tyst”, “brusreducering”, “tyst uppvärmning” eller “låg profil”. Alla dessa termer indikerar att utrymmet värmaren avger inte mycket ljud när den slås på.

Nu vet du vad du ska leta efter när du handlar efter en energieffektiv rumsvärmare för ett stort rum. Kom ihåg att stänga av ditt centralvärmesystem när du slår på din rumsvärmare så att du inte slösar energi och pengar på att hålla dig varm i vinter.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!