Energieffektivitet kan spara oss miljarder, så vad väntar?

Resultaten av en energistudie som begärdes av USA:s energiminister Rick Perry läckte nyligen ut, och de visar att den energieffektiva politik som för närvarande är på plats sparar amerikaner pengar. Det belopp som dessa policyer hjälper amerikaner att spara är inte heller pengar i fickan – det uppgår till mer än 500 miljarder dollar.

Perry begärde studien för att ge bevis för att sol- och vindkraft negativt påverkade tillförlitligheten hos det amerikanska elnätet, men studien kunde inte ge det bevis han ville ha. Istället visade studien att elnätet är mer pålitligt nu än det någonsin har varit tidigare. Faktum är att studien avslöjade att det inte är ekonomiskt vettigt att fortsätta driva de flesta av kol- och kärnkraftverken i USA. Varför? Studien visar att priserna på förnybara energikällor som vind och sol drastiskt sjunker och kommer att fortsätta att göra det i framtiden, vilket innebär att det inte är logiskt att investera i kol eller kärnkraft.

Så varför inte energieffektivitet?

Många skulle tro att dessa resultat skulle vara tillräckligt för att få regeringen att anamma energieffektivitetspolitik. Men överraskande nog gör regeringen precis tvärtom.

Sedan president Donald Trump tillträdde i januari i år har han rullat tillbaka politiken. I juni meddelade president Trump sitt beslut att dra sig ur klimatavtalet från Paris. Genom att dra sig ur detta historiska avtal signalerade president Trump till resten av världen att USA inte delade samma åtagande att minska utsläppen av växthusgaser och bekämpa klimatförändringarna.

Står i vägen för energieffektivitet

Medlemmar av president Trumps administration delar hans likgiltighet för energieffektivitet. Department of Energy (DOE) är för närvarande under eld för att försena implementeringen av fem energieffektivitetsstandarder som fastställdes medan president Obama fortfarande var i tjänst. Om de implementeras skulle de nya standarderna spara konsumenter över 545 miljarder dollar i energikostnader och minska koldioxidutsläppen med över 2,26 miljarder ton. Så, vad är det?

DOE var tänkt att publicera dessa standarder efter att de gått igenom en standard 45-dagars granskningsprocess. Det har dock gått över sex månader och standarderna har ännu inte publicerats. Som ett resultat av detta lämnar ett antal stater inklusive Kalifornien och New York in en stämningsansökan mot DOE för att tvinga dem att slutföra granskningen och göra standarderna officiella.

President Trumps federala budgetförslag, som släpptes i juni, ger ytterligare bevis på att den nuvarande administrationen inte är intresserad av energieffektivitetspolitik. I förslaget tog president Trump bort budgeten för Energy Star-programmet, som hjälper konsumenter och företag att spara pengar genom att bli mer energieffektiva. Den föreslagna budgeten minskade också finansieringen av programmet för energieffektivitet och förnybar energi (EERE) vid DOE, som var ansvarigt för att skapa miljontals jobb och minska konsumenternas energiräkningar över hela landet.

Det råder ingen tvekan om att energieffektivitetspolitik kan spara amerikaner miljarder dollar, men där verkar det som att president Trump och hans administration inte kommer att tillåta konsumenterna att skörda dessa frukter. När vi bortser från energieffektivitet är det inte bara miljön som blir lidande. Amerikaner känner dessa policyer direkt i sina fickor.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!