Energieffektivitetsförbättringar som betalar för sig själva

Energieffektivitet har skapat rubriker under de senaste åren, och mycket av fokus har legat på vikten av att minska energianvändningen i hemmet. Många husägare vill minska sin energiförbrukning, men de är tveksamma till att göra större uppgraderingar i hemmet på grund av kostnaden. Lyckligtvis finns det ett antal energieffektiviseringar i hemmet som betalar sig över tid. Börja med dessa projekt:

Täta luftläckor

Sval luft på sommaren och varm luft på vintern kan strömma ut genom luftläckor i ditt hem. När detta händer tvingas ditt värme- och kylsystem att förbruka mer energi för att hålla ditt hem vid en behaglig temperatur.

Förhindra detta problem genom att täta irriterande luftläckor i ditt hem. Det finns ett antal ställen där luftläckor kan uppstå, men de flesta läckor finns runt fönster. För att täta dessa är det bäst att täta runt fönstrets omkrets. Tätning är ett ganska enkelt jobb, så det finns ingen anledning att anlita en professionell. Allt du behöver är en fogpistol, fogmassa och en spackel eller stor skruvmejsel, som alla kan köpas för under $30. Att applicera ett nytt lager tätning runt de läckande fönstren i ditt hem kan leda till 10-20 % energibesparing.

Byt till lågflödesfixturer

Att ta kortare duschar och stänga av kranen när den inte används är ett sätt att spara på vattnet. Men att byta till lågflödesfixturer är ett mycket effektivare sätt att minska vattenförbrukningen. Detta är ett annat enkelt DIY-projekt, så ingen professionell hjälp behövs. Att byta till lågflödesfixturer är också billigt. Priserna på armaturer kan variera, men duschmunstycken med lågt flöde börjar så lågt som $8. Att byta alla duschmunstycken och kranar till lågflödesmodeller kan spara upp till 145 USD per år, så det här projektet kommer definitivt att betala sig själv på nolltid.

Använd en programmerbar termostat

Husägare kan drastiskt minska sina uppvärmnings- och kylkostnader genom att byta ut en gammal termostat mot en programmerbar modell. En programmerbar termostat låter dig förinställa värme- och kylscheman så att systemet aldrig är igång när det inte behövs. Ställ till exempel in termostaten så att den automatiskt stängs av under de timmar du normalt är på jobbet så att den inte förbrukar energi för att värma eller kyla ett tomt hus. Genom att använda en programmerbar termostat på detta sätt kan du spara upp till 150 USD per år på elräkningar. Eftersom programmerbara termostater kostar mellan $150-250 betalar detta projekt sig själv inom de första två åren.

Isolera vinden

Det är allmänt känt att värmen stiger. Men många människor inser inte att den varma luften i deras hem stiger och så småningom flyr genom vinden. När den varma luften kommer ut måste värmaren arbeta ännu hårdare för att hålla din familj bekväm under vintern.

Ett sätt att förhindra detta problem är att lägga till isolering på vinden. Det här projektet kan vara knepigt, så det kan vara en bra idé att anlita en professionell för hjälp. En fackman kommer att kunna berätta hur mycket isolering som behövs och vilken typ av isolering som är bäst för ditt hem. Att lägga till isolering kan kosta så mycket som $1500, men det kan leda till $600 i årliga besparingar.

Uppgradera till energieffektiva apparater

Att ersätta föråldrade apparater med energieffektiva modeller är ett annat projekt som kan hjälpa husägare att minska sin energianvändning och elräkningar. Husägare måste dock vara villiga att stå för kostnaderna för nya apparater för att kunna slutföra detta projekt. Energy Star-apparater för kök och tvättstuga kan kosta tusentals dollar, men de kommer att betala för sig själva så småningom. Ett Energy Star-kylskåp kan spara cirka 100 USD per år för husägare, medan en Energy Star klädtvätt kan spara cirka 110 USD per år.

Installera solpaneler

Solpaneler fångar energi från solen och omvandlar den till elektricitet som kan användas för att driva ditt hem. Husägare med solpaneler på sina tak kan minska sitt beroende av elnätet, vilket innebär att de inte längre behöver betala astronomiska elräkningar.

Hur lång tid tar det för det här projektet att betala sig själv? Det beror på ett antal faktorer, inklusive det genomsnittliga tillgängliga solljuset, takets vinkel, kostnaden för solpanelerna och lokala elpriser. Till exempel bör husägare i Kalifornien förvänta sig att betala i genomsnitt 13 000 USD för ett solpanelssystem och spara nästan 30 000 USD under en 20-årsperiod. Husägare i Texas spenderar i genomsnitt 12 390 USD och sparar runt 13 000 USD under 20 år. Var noga med att undersöka kostnaderna och besparingarna i ditt område för att avgöra om detta är en klok investering.

Som du kan se finns det många energieffektiviseringar i hemmet som är väl värda investeringen. Genom att slutföra projekten på den här listan kan husägare minska sitt koldioxidavtryck, sänka energikostnaderna och avsevärt öka värdet på sitt hem.

Taggar: energieffektivitetsförbättringar, elräkningar

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!