Ett nytt kapitel i utbildning: Peab lanserar innovativt skolbygge i Höllviken

Illustration: Tengbom

I Höllviken, beläget i Vellinge kommun, står Peab nu i startgroparna för att påbörja ett banbrytande byggprojekt. Peab har tilldelats ansvaret för att uppföra en helt ny grundskola, ett projekt som beläggs med en kontraktssumma på 281 miljoner svenska kronor, enligt Vellinge kommuns beställning.

Det nyplanerade utbildningscentret, Henriksdalskolan, kommer att tjäna som en F-9-skola, och kommer att sträcka sig över en yta om 12 300 kvadratmeter. Skolan kommer att innehålla flera faciliteter, inklusive ett tillagningskök, en matsal, klassrum för musik, hemkunskap och bild, samt en idrottshall för att rymma skolans 550 elever.

Skolbyggnaden planeras att vara en framstående representation av traditionell skånsk arkitektur, med en blandning av tegel, trä och plåtfasader. Dessutom har det ställts krav på att byggnaden ska uppfylla och kunna certifieras enligt Miljöbyggnad silver, vilket understryker projektets engagemang för hållbarhet.

Olle Olsson, regionchef på Peab, uttryckte sin entusiasm över projektet och företagets roll i det: “Det är med stor glädje och stolthet vi tar på oss rollen att bidra till en förbättrad lärmiljö för Höllvikens studenter genom denna nya, imponerande skola. Som samhällsbyggare ser vi detta som ett ansvarsfullt och betydelsefullt uppdrag.”

Det övergripande projektet kommer att genomföras som en utförandeentreprenad med totalentreprenadansvar för vissa delar. Byggnadsarbetet förväntas starta under sena sommaren 2023, och den fullständiga entreprenaden förväntas vara klar till sommaren 2025.

Projektet kommer officiellt att rapporteras under tredje kvartalet 2023. Detta projekt markerar ännu en milstolpe för Peab, och en viktig investering i framtiden för utbildning i Höllviken.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!