Bärbara och Portabla Uteköksidéer och designer [Bästa Tips]

Ett portabelt utekök är designat för att vara en permanent armatur på din veranda, uteplats eller på din bakgård. Dessa bekväma små kök kan ha skåp, ett tvättställ eller kanske till och med en grillyta.

Medan ett fullt installerat utekök kan vara en dyr uppgradering av hemmet, erbjuder portabla utomhuskök ett prisvärt alternativ för husägare på en budget som älskar att underhålla (och arrangera middagar!) utomhus.

Hsägare kan designa och bygga sitt eget portabla utekök; för individer som kanske inte är så gör-det-själv-benägna, välj färdiga portabla kök som kan köpas i hembutiker eller online.

Laga mat utomhus och kolla in dessa portabla utomhusköksmodeller och designidéer.

Ett enkelt träportabelt utomhuskök

Skapa ett bärbart kök med en enkel träram och inkludera ett handfat och en liten grillplats. Husägare kan välja sitt val av bänkskiva och träfinish.

Ett bärbart barkök

Vissa husägare är nöjda med bara en grill för matlagning, men kanske vill de ha lite extra förvaring eller förberedelseutrymme för sommarcocktails. Lösningen? Skapa ett bärbart barkök. Denna bar på hjul kan innehålla ett litet handfat och kanske ett vinställ eller extra förvaringsskåp för sprit. Den här bärbara baren har ett utrymme för en enorm kylare!

En minimalistisk portabel utomhusköksdesign

Skapa en snygg och integrerad portabel uteköksdesign. Rama in en bordsstruktur av trä och lägg till en diskbänk i rostfritt stål. Du kanske till och med inkluderar några förvaringshyllor nedan.

Du kan till exempel göra ett portabelt kök som egentligen bara är en enkel hylldesign. Strukturen kan flyttas var som helst och användas för förvaring för grillredskap, kryddor och andra matlagningsförnödenheter.

Design för ett portabelt utekök behöver inte vara snyggt eller komplicerat, men de bör uppfylla husägares matlagningsbehov. Alla behöver inte ett bärbart kök som inkluderar en grill eller diskho.

Skapa en utsmyckad design

Husägare som har gåvan av design eller gör-det-själv kan inkorporera mer utsmyckade funktioner i sina bärbara kök. Vissa kanske designar ett kök med en tegel- eller stengrund och inkluderar bänkskivor i granit, en diskbänk i rostfritt stål och till och med en grillyta.

När du designar ett bärbart kök, kom dock ihåg att strukturen ska vara flyttbar. Det vill säga, strukturen ska ha hjul eller vara konstruerad med en lätt ram som gör det lätt att flytta runt i utrymmet…eller ta till ett annat hem om du flyttar!

Köp Ett färdigt bärbart utekök

Vissa husägare kanske inte har någon aning om hur man bygger sitt eget portabla utekök. Det är ok. Alla är inte bekväma med DIY, och att skapa några av dessa mönster tar tid … och tålamod. Det finns många som älskar att bygga och designa sina egna projekt, så att skapa ett portabelt kök kan bara vara ännu ett helgprojekt.

Om du inte känner dig bekväm med att ta dig an ett gör-det-själv-projekt för att skapa ett utekök, köp ett istället. Bärbara utomhuskök finns i många prisklasser och kan vara så grundläggande eller dekorerade som husägare önskar. Hitta modeller med matlagningsytor eller välj enklare design som har en hopfällbar ställningsliknande sammansättning.

Husägare kan hitta prisvärda portabla utomhuskök i hemförbättringsbutiker eller via nätbutiker. Välj en modell som passar budgeten…och matlagnings-/underhållningsbehoven.

Bärbart utekök för barn

Barn älskar att leka låtsas. Familjer kanske vill ha ett portabelt kök för fantasifull utomhuslek. Ibland är ett bärbart barns utomhuskök känt som ett “lerkök” och kan innehålla ett handfat och förvaringsutrymme.

I detta kreativa kök kan barn låtsas att de bakar lerpajer eller leker hus. Dessa små kök kanske inte har några fungerande funktioner. Det vill säga matlagningsytor kan målas på som dekoration. Ett handfat kan helt enkelt vara en infälld skål som barn kan fylla för vattenlek.

Återigen, föräldrar eller husägare med DIY-kunskap kan designa och bygga sitt eget lerkök för barn. Det finns dock många lerköksmodeller att köpa i butiker eller online.

Prata med barn för att se vilka funktioner de vill ha i sitt kreativa utrymme. Och glöm inte att inkludera utrymme för förvaring–ingen husägare vill ha små krukor och stekpannor som rör sig på gården!

Bärbara utomhuskök ger husägare en bekväm matlagningsplats, vilket säkerställer att värdarna inte springer inne och tillbaka medan de skapar sina kulinariska (grill!) mästerverk. Kök kan innehålla diskhoar, grillutrymmen och extra förvaring för att möta underhållningsbehoven hos husägare, och dessa bärbara design kan byggas som ett gör-det-själv-projekt eller köpas i detaljhandeln och hembutiker.

Husägare bör dock vara medvetna om designstrukturen för att säkerställa att den verkligen är portabel. Det bärbara utekökets nyckelfunktion är dess förgänglighet; de kan flyttas var som helst och är inte inbyggda i utformningen av en veranda, uteplats … eller själva hemmet. Precis som en grill kan dessa kök packas ihop och tas till ett nytt hem och njuta av i många år…eller årtionden!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!