Fantastiska moderna inredningsidéer för tomma Vardagsrumsväggar

När du är hemma, tittar du någon gång på väggarna i rummet du är i och tänk själv hur trevligt det skulle vara att se lite mer intressant ut? Moderna inredningsidéer kan få ett hus att kännas som ett hem. Fel väggdekor kan få dig att hata utrymmet du befinner dig i, och det vill vi inte. Oavsett om du samlar på charmiga tryck, skräddarsydda affischer eller klassiska böcker, kan några inspirerande men enkla designidéer injicera din personlighet i (eller snarare på) dina väggar.

Inredningsidéer för tomma väggar

Det behöver inte vara det ett långt renoveringsjobb för att piffa upp dina väggar

Det finns flera sätt du kan blåsa nytt liv i din heminredning. Det finns något för varje stil och budget. Lägg ner rullen och magnoliafärgburken och låt oss ta en titt på vad du kan göra med ditt utrymme. Ett bra sätt att få ett hus att kännas mer hemtrevligt är att sätta upp tryckta fotografier i individuella ramar.

Få dina favoritbilder från din telefon utskrivna i en rad olika storlekar, eller leta längst ner i garderoben efter dina gamla Kodak-bilder i album som inte sett dagens ljus på flera år. När du har valt en handfull fotografier, välj ramar för var och en av dem. Se till att dessa är olika storlekar för bästa effekt och slumpmässigt över en hel vägg. Det bästa med ditt vägggalleri är att det kan vara så stort eller litet du vill, från ett kluster av foton på väggen till en full visning av minnen från golv till tak.

Väggbonader

Att sätta en gobeläng på din vägg kan lägga till spännande färger och mönster till rymden utan att färgen blir beständig. De flesta väggbonader är mjuka och de finns i en rad olika textilier. Det beror på vilken stämning du vill skapa.

Även om detta kan vara ganska dyrt beroende på gobelängstorlek och tyg, tänk för ett mer budgetvänligt alternativ om att rama in snygga halsdukar som du kanske inte längre bär eller sådana du ser på vintagemarknader med ett coolt tryck. För en retrokänsla i ditt rum, överväg att hänga en makramé. Dessa djärva knutna textilier kan göra ett starkt uttalande och kan vara användbara i avslappnande pastellfärger.

Anpassat konstverk

Ett bra sätt att fylla ett stort utrymme på väggen; konstverket är ett populärt val för många människor. Men har du tänkt på ett personligt föremål som är unikt för dig och ditt hem? Glöm ett original Picasso-porträtt för hundratals miljoner dollar. Få istället dina favoritbilder från din telefon utskrivna i fantastiska akvarellkonstverk som fyller hela din vägg.

Oavsett om du vill ha ett foto av din familj eller den där lugna båtscenen du tog på din senaste resa till sjön, gå till för att få ditt anpassade konstverk idag.

Allt du behöver göra är att ladda upp det foto du vill ha direkt från din telefon, ge några kontaktinformation och tryck på skicka. Du kommer att få ett mail med en länk till din tavla.

Om du ser en du gillar kan du beställa en utskrift med en mängd olika pappersval och tillgängliga texturer, tillsammans med en mängd olika ytbehandlingar att välja mellan. Du kan få ett skräddarsytt konstverk i en mängd storlekar. Du kan också välja en finish som passar din stil, från blank till supermatt.

Moderna vägghyllor för vardagsrum

Det är kanske inte ett av de mest spännande tilläggen till en vägg; hyllor är överlägset en av de mest praktiska och behöver inte vara vardagliga. När du får ont om golvyta för din litterära samling och inte har lust att stoppa mer i din bokhylla, kan det vara en fantastisk lösning att lägga till hyllor.

Det finns en hyllstil för alla smaker; oavsett om du vill ha ett utsmyckat trästycke eller föredrar snygga flytande hyllor, finns det en hylla som passar alla plånböcker. Naturligtvis behöver du inte använda hyllor för att hysa böcker. Du kan lägga till en rad dekorativa detaljer i dina hyllor och blanda chica inredningselement med funktionella funktioner.

En karta

Oavsett om du vill lära dina barn var länder finns eller letar efter ett roligt sätt att hålla reda på de länder du har besökt finns väggkartor i oändliga variationer och stilar. Det finns flera ställen online där du kan köpa personliga kartor med så mycket eller så lite detaljer du vill i nästan vilken färg du vill.

Från spetsiga järnkonturer för djärva, futuristiska uttalanden till hemtrevliga texturer av varma trätoner, att lägga till en karta till ett rum kan vara en bra konversationsstartare, för att inte tala om en framträdande påminnelse om hur mycket av världen det finns är att se. Du kan hålla reda på de platser du har besökt på många kork- eller träkartor genom att lägga till kartnålar till varje land. Gör kartan genuint unik för dig. Ta tillfället i akt att lägga till några av dina favoritresebilder till din tavla. Visar dina bästa minnen av platserna du har besökt.

Whiteboards och svarta tavlor

Om du är försöker hitta ett lämpligt alternativ för väggyta i ett kök eller kontor, kanske du vill fundera på att hänga en överdimensionerad svarta tavla eller whiteboard. Båda fungerar som ett praktiskt komplement till alla rum. En svart tavla kommer att passa en rustik estetik, medan en whiteboard är en mer modern version av samma sak.

Användbar för att skriva ner tankar med ett ögonblicks varsel eller lämna påminnelser till nära och kära att köpa ny mjölk. Båda brädor finns i olika färger. Om du inte hittar en färg du gillar kan du köpa en svart tavla. Även whiteboardfärg i många toner för att passa din färgskala.

Väggmonterade skrivbord

Om du har ont om golvyta men har platta, tomma väggar som stirrar på dig, installera ett väggmonterat skrivbord. Oavsett om du behöver någonstans att placera din bärbara dator eller ett större utrymme för att äta middag när du har vänner över. Dessa bord kan vara en idealisk platsbesparande lösning.

Väggmonterade bord är relativt enkla att installera och kan hittas i olika strukturer, material och färger. Med en som passar alla budgetar är de bra att fälla ihop för att använda efter behov. Placera sedan direkt tillbaka mot väggen när du behöver golvytan för att vara ledig.

Njut av moderna inredningsidéer

Vilken som helst av dessa idéer kan vara ett perfekt komplement till en tom vägg i ditt hem. Mångsidig och flexibel, det finns oändliga sätt att dekorera vilken vägg som helst du vill ge nytt liv. Dessa moderna modifieringar av ditt väggutrymme är roliga och spännande sätt att injicera karaktär i ditt utrymme. Fantastiska alternativ till att bara måla en vägg i en djärv färg eller lägga till en spännande tapet. Med dessa inredningsidéer kan du göra en översyn av ditt rums atmosfär, så att du slipper dekorera hela rummet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!