Fem Hemunderhållsuppgifter du Bör Känna till

Att ta hand om underhåll runt ditt hem är en oändlig ansträngning, men det är nödvändigt för ett bra hem och för din säkerhet. Det kan dock finnas så många uppgifter att du kanske glömmer några av dem.

Som sådan, här är en lista över några av de mest viktiga hemunderhållsuppgifter som du kanske inte känner till.

1. Fönsterhål

Om du aldrig har hört talas om fönsterhål hjälper de vattnet att rinna ut från dina fönster, särskilt under hårdare stormar.

Utan fungerande fönsterhål kommer vatten att byggas upp i dina fönster och sakta ruttna träet samt utgöra risker för översvämningar. Rengör ditt fönsterhål ofta så att detta inte händer.

2. Avloppsrengöring

Oavsett om du har en anslutning till ett avloppssystem eller en septiktank behöver du rena avlopp till ditt hem.

Knepet är att följa vad experterna säger och inte använda flytande avloppsrenare. Börja med varmt vatten och arbeta dig fram till städare om du verkligen behöver dem.

3. Skorsten

En annan del av hemunderhållet som du kanske inte känner till är skorstensvård. Även om du inte använder din skorsten så ofta behöver den fortfarande rengöras från alla djur eller skräp som kan lägga sig i rummet med tiden.

Rengör den årligen så att farliga ämnen och djur byggs inte upp med tiden.

4. Varmvattenberedare

Många människor behandlar sina varmvattenberedare som ställ-och-glöm-det-enheter, men de behöver varje år underhåll för bästa resultat.

Sediment kommer byggs långsamt upp i din varmvattenberedare vilket sänker dess effektivitet och ökar dina kostnader över tid. Töm det och rensa ut sedimentet årligen för bästa resultat.

5. Torktumlare

Om ditt hem har en torktumlare har du troligen ett rör som du bör rengöra varje år. Med tiden kommer ludd och andra små partiklar att byggas upp i röret, vilket kan orsaka en stor brand om du ignorerar det.

Tusentals bränder inträffar varje år på grund av smutsiga rör från torktumlaren, och regelbunden städning kan skydda dig från dessa risker.

Detta är de viktigaste underhållsuppgifterna i hemmet som många glömmer och ångrar. Avsätt lite extra tid i ditt schema för dessa uppgifter, så slipper du en hel del skada och förlust av pengar genom åren.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!