Fem viktiga Åtgärder Efter en Översvämning i ditt Hus

Översvämningar i ditt hem kan vara en utmanande upplevelse och du kommer att vilja gå snabbt för att återhämta dig och bygga upp om det händer.

Ju tidigare du agerar, desto mer sannolikt är det att du sparar värdesaker. Läs vidare för att upptäcka viktiga steg att ta efter ditt hem översvämningar.

1. Säkerhet är din första prioritet

Din huvudsakliga angelägenhet bör vara att se till att du och din familj är säkra. Återvänd inte till hemmet förrän det är säkert att gå tillbaka.

Innan du går in, leta efter märkbara strukturella skador såsom skevhet, lossnade eller brutna grundkomponenter, luckor och sprickor.

Meddela allmännyttiga tjänster omedelbart om du tror att hemmet har drabbats av vatten, gas, el eller avloppsledningsskada.

2. Stäng av verktyg innan du går in

Förutom att leta efter strukturella skador bör du gå till din säkringsbox och stänga av huvudsäkring och alla andra säkringsanslutningar, tillsammans med att stänga av din huvudvattenventil innan du går in.

Även om strömmen kanske redan är avstängd, kan den komma på igen när som helst, och du vill inte riskera elstötar. Eftersom du inte kommer att ha tillgång till ström, ta med dig en ficklampa om det skulle bli mörkt.

3. Ta bilder av allt

När du är inne, ta foton och videoinspelningar av alla skador och stående vatten inne innan du gör något annat. Du behöver denna dokumentation för att ge till ditt försäkringsbolag när du gör en skadeanmälan.

Om du tar bort något eller reparerar ditt översvämningsdrabbade hem innan du skickar dokumentation till din försäkring, kanske inte täcker dig för allt.

4. Använd ordentligt skydd

Det är omöjligt att veta om giftiga kemikalier eller obehandlat avloppsvatten finns på ytorna eller i det stående vattnet i din hem.

Bär skyddskläder som långa vattentäta stövlar, gummihandskar och vadare för att undvika att komma i kontakt med förorenade områden. Du bör också bära andningsskydd för att undvika att andas in farliga luftburna partiklar.

5. Bedöm integriteten hos dina apparater

Du kan behöva byta ut apparater efter en katastrof, så du bör leta efter tecken på vattenskador eller säkerhetsproblem som är för mycket att reparera.

Skadorna kanske inte är uppenbara direkt, och du bör låta en professionell ta en titt på stora föremål som kylskåp och tvättmaskiner om du är osäker.

Om några apparater står under vatten, undvik att röra eller gå nära dem eftersom de fortfarande kan ha en elektrisk laddning.

Känna till viktiga steg att ta för ditt översvämningsdrabbade hem hjälper dig att återgå till det normala snabbare och mer effektivt. Det är aldrig lätt att hantera nedfallet efter en katastrof, men det är då det är viktigast att fatta bra beslut.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!