Flytta med barn – Tips för en Smidig Husflytt

När det gäller att flytta med barn är det många saker som måste beaktas. Med barn i mixen handlar packning inte bara om vad du vill ha utan också om vad de vill ha. Det kan vara svårt att hitta tid för alla roliga resor och aktiviteter du och din familj tycker om på grund av kaoset som är involverat i packning och för en kommande flytt. Det bästa sättet att ta sig igenom den här processen är att börja tidigt, så du har gott om tid.

Tips att följa när du flyttar med barn

Att förbereda dina barn för en förändring kan vara väldigt svårt så börja tidigt. De kommer att vara mycket mer accepterande om de vet vad som händer och varför flytten sker, så börja förbereda dem en eller två månader innan du flyttar för att detta ska hända.

Att förbereda dina barn med sina egna saker kan också göra det lättare när de flyttar eftersom de inte kommer att känna att de ger upp alla sina barndomsminnen. Ta reda på fler tips för att flytta med barn, så att du rör dig stressfritt. När du packar, packa en låda per barn med några kläder, leksaker och andra saker som är viktiga för dem, så när de packar upp i det nya huset kanske barn inte märker hur många lådor det finns eftersom allt är märkt med namn.

Om du vill bli av med några av de leksaker som dina barn inte använder och inte vill ta med dem, börja då med det i förväg på ett sätt så att barnen inte blir upprörda över det.

Packa inte i förväg

Vanligtvis rekommenderas det att packa dina saker tidigt när du vill flytta, men med barn är det det omvända sättet, packa inte i förtid eftersom barnen blir mer upprörda över förlusten av sina föremål och för att inte tala om att de kan gå sönder något som kan ha plockats upp.

Om du vill bli av med saker utan att göra dina barn upprörda, gör det tidigt, men återigen, börja inte packa för tidigt, annars kan hur barnen reagerar resultera i en känslomässig berg-och-dalbana på flyttdagen.

Det väsentliga rådet här är att om du ska flytta med små barn (eller vilken ålder som helst!), se till att de inte ser någon av förpackningarna i förväg.

Låt oss säga att du har en soffa och dina barn älskar att sitta på den, men så plötsligt kan de inte längre när du förvara dina möbler medan du flyttar– kom ihåg det genom att bara berätta för dem en gång! Om något alls packas upp tidigt eller flyttas utom räckhåll, se till att hålla dina barn borta från dem tills det är dags för dem att packas upp igen.

Packa dina barns saker själv

Även om du anlitar en flyttfirma rekommenderas det att du packar dina barns grejer själv eftersom det blir lättare för dig att hålla ett öga på det. Dessutom gör det det mycket lättare för dig när du börjar packa upp på din nya plats.

Gå inte ur vägen och packa lakan eller kuddar som är deras favorit- de kanske har en bättre chans att komma ihåg var de hör hemma när vi packar upp dem senare!

Gör det roligt att packa

Barn är känslomässigt fästa vid sina saker, så om du gör det roligt att packa genom att ta ett föremål i taget, kommer de att vara mer villiga att gör det.

Detta kan innebära att inkludera belöningar, som klistermärken eller leksaker som du kanske har planerat att använda för deras resa. På så sätt handlar det inte bara om packningen utan också om belöningen!

Det är viktigt att när barn packar sina saker som leksaker eller kläder görs av dem själva så att de kan känna att detta var en prestation för dem.

Barn är briljanta och observanta – när vi försöker hålla saker gömda för dem, de kommer snabbt att ta reda på vad som hålls borta från dem och var exakt dessa föremål finns i vårt hem.

Det är viktigt att se till att detta inte händer genom att packa dessa värdesaker separat, helst innan barnen vet vad som har packats ihop! Detta säkerställer att dina barn inte kommer att gräva i lådor och leta efter något som inte finns där längre, vilket kan skapa en onödig känsla av förlust.

Packa ditt barnrum äntligen och packa upp det först

Barnrummen måste äntligen slås in för att undvika kaos. Och när du packar upp, se till att packa upp sina kartonger först eftersom det hjälper dem att komma till ro. Om du packar deras saker först blir det svårare för dem att hitta sina leksaker och kläder.

Packar upp sina leksaker och saker först kommer att göra dem upptagna i sin lek när du ordnar andra saker i ditt nya hus.

Packa ett akutpaket för flyttdagen

Det är alltid klokt att vara förberedd och ha ett akutpaket till hands för flyttdagen. Packa några snacks som dina barn kommer att äta om de blir hungriga på språng, packa kläder, grundläggande toalettartiklar som tvål, tandborste och schampo, etc

Nyckeln här är bara att täcka eventuella eventualiteter, så du springer inte frenetiskt runt och letar efter något när du behöver det som mest!

Research för skolor på orten du ska flytta

När du flyttar med barn måste du hitta en ansedd skola i den nya stad eller stat du är flytta till så att dina barn kan börja så snart som möjligt. Undersök skolorna och ta reda på vilken akademisk standard de håller, hur mycket det kommer att kosta för ett barn att gå i skolan där, etc

Detta är mycket viktigt eftersom du inte vill att dina barn hamnar på efterkälken i sina studier när de flyttar halvvägs över landet eller världen!

Slutsats

Dina barns känslor är ditt ansvar när du flyttar långväga, så se till att planera därefter! Att till exempel packa sina favoritleksaker eller lite tid för dagen innan du flyttar kan hjälpa till att hålla dem mer glada över vad som vanligtvis är en känslomässig och tröttsam händelse i livet.

Det är också viktigt att du ser till att de vet vart allt kommer att ta vägen när du kommer till ditt nya hem, oavsett om det är med vänner eller familjemedlemmar – detta gör det mindre överväldigande för barn som kanske inte förstår varför alla deras ägodelar har förändrats över en natt.”

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!