Förbättra Utseendet på ditt Hem inför Sommaren!

Sommaren är en perfekt tid att förbättra utseendet på hemmet. Det finns många olika saker du kan göra för att göra det lite mer inbjudande och stilfullt. Fundera på om du vill måla om fasaden, byta ut gamla fönster eller kanske till och med plantera lite blommor för lite extra färg. Om du tänkt göra större ändringar, finns det ett stort utbud av ställningsverktyg du kan använda för att göra jobbet säkert!

Måla om fasaden

Om du vill måla om fasaden på ditt hus är det viktigt att följa några grundläggande tips.

  • Först och främst bör du alltid använda högkvalitativ målarfärg som är speciellt utformad för att skydda mot väder och vind.
  • När du har valt rätt färg, se till att rengöra ytan ordentligt innan du börjar måla. Använd en skurborste eller högtryckstvätt för att ta bort smuts och alger.
  • Nästa steg är att applicera grundfärg, som ger ett jämnt underlag för den slutliga målningen.
  • Se till att låta grundfärgen torka helt innan du fortsätter med den slutliga målningen.
  • Försök att inte måla i direkt solljus, eftersom det kan leda till bubblor och missfärgningar.

Byt fönster och dörrar

Att byta fönster och dörrar kan hjälpa till att öka värdet på din bostad, samtidigt som det ger en friskare inomhusmiljö. Nya fönster och dörrar kan minska ljudnivån, förbättra isoleringen och minska energikostnaderna. De nya produkterna kommer ofta med modern teknik som gör dem mer effektiva och säkrare. Fönstren har dubbla glasfönster som håller solens strålar ute under de varmare månaderna. Om du byter fönster och dörrar nu, slipper du också göra det mitt i vintern när det är mycket kallare. Byta fönster och dörrar är ett bra sätt att ge ditt hem ett ansiktslyft och skapa en mer bekväm miljö för dig och din familj.

Fixa i ordning trädgården

Om man har en trädgård, vill man självklart också att det ska vara en plats som man kan njuta av. Här är tre tips som hjälper dig att fixa i ordning trädgården:

  • Planera utformningen av din trädgård. Det är också viktigt att veta vilka växter som kommer att trivas bäst i ditt område, så att du inte slösar tid och pengar på växter som inte kommer att lyckas.
  • Använd rikligt med kompost. Kompost hjälper till att bevara fukt i jorden och skyddar mot frost.
  • Skapa ett område för rekreation och nöje. Om du har lite extra plats kan det vara trevligt att skapa ett område med möbler, leksaker eller andra aktiviteter som hela familjen kan njuta av tillsammans.
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!