Förbered dig ordentligt innan du skaffar en pool

Att skaffa en pool är ett stort projekt som kräver mycket planering och förberedelser. Före du bestämmer dig för att köpa pool, bör du ta reda på vad det innebär och vilka lagar och regler som gäller i ditt område. Du måste även se till att köpa en pool från en pålitligt poolföretag som har riktig utrustning samt kan installera säkerhetsfunktioner.

Vad det kostar att installera en pool

Kostnaden för att installera en pool varierar beroende på storlek, material och tillbehör. En liten pool kan kosta så lite som 40 000-50 000kr, medan en större pool med fler funktioner kan kosta upp till en halv miljon kronor. Om du vill ha en inground-pool måste du också ta hänsyn till grävning och markförbättringar, vilket kan öka priset ytterligare. Förutom installationen av poolen själv måste du också ta hänsyn till andra kostnader som t ex filterpumpar, vattenbehandling, belysning och rengöringstillbehör.

Undvik dessa misstag när du köper en pool

När du ska köpa en pool är det viktigt att du tar hänsyn till några viktiga faktorer. Först och främst bör du undersöka vilken typ av pool som passar bäst för ditt hem. Det finns olika typer av pooler. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, så se till att du gör din research innan du bestämmer dig.

Du bör också ta reda på hur mycket plats du har tillgänglig i ditt hem eller trädgård innan du köper en pool. Om det inte finns tillräckligt med plats kan det vara svårt att installera en stor pool. Se även till att ta reda på vilka lagar som gäller i ditt område när det gäller installation av pooler, eftersom det kan variera från stad till stad.

Hur man beräknar vilken storlek på pool som behövs

För att beräkna vilken storlek på pool som behövs, bör man först tänka igenom hur många personer som kommer att använda den. Om det är en liten familj, kan en mindre pool räcka. Om det är ett stort sällskap, kanske du vill ha en större pool. Det är också viktigt att ta hänsyn till om du planerar att använda poolen för simning eller bara för att svalka ner sig under varma sommardagar.

Om du planerar att simma, bör du se till att ha tillräckligt med plats för alla som ska simma samtidigt. När du har bestämt dig för vilken typ av pool som passar dina behov bäst, kan du mäta utrymmet dit den ska placeras och jämföra det med olika typer av poolstorlekar. Detta hjälper dig att avgöra vilken storlek på pool som passar bäst i ditt utrymme.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!