Förbered ditt hem för semestern – Guide

Att göra ditt hem redo för semestern går längre än att damma, torka, städa badrum och plocka upp gästutrymmen. Innan semestern slår in, schemalägg en dag för en grundlig städning och använd vår bekväma checklista så att inget blir ogjort!

Badrum

Många hem har flera badrum inklusive ett gästtoalett, men vissa har bara ett enda badrum som också måste fungera som gästtoalett. Alla badrum bör rengöras noggrant och desinficeras innan gästerna anländer.

Här är din badrumslista:

– Torka ner speglar med glasrengöring

-Byt alla sängkläder

-Tvätta alla mattor

-Rengör och sanera toaletten, golven, handfatet och/eller badkaret

-Ta bort allt skräp

-Torka av väggarna (ibland smutsiga dofter kvar här)

-Ge ny tvål (du kan vanligtvis hitta flaskor med semesterdoftande tvål!)

-Byt ut eller köp luftdeodorant

-Lagra toalettpapper under diskbänken

Smutsiga badrum är otrevliga, och detta är ett av de viktigaste områdena att hålla rent för dina gästers bekvämlighet. Se till att alla förnödenheter är lättillgängliga för gästerna. De borde inte behöva leta efter toalettpapper eller leta efter luftborttagningsmedel.

Köket

Du kommer förmodligen att använda köket för att baka och laga mat. Håll disken torkad medan du lagar mat.

Att städa medan du lagar mat sparar tid! Ett smutsigt kök ger intrycket att maten kanske inte är ren eller vällagad, var noggrann med att hålla detta område fläckfritt.

Här är checklistan för din köksstädning:

-Sopa och torka golven

-Rengör mikrovågsugnen

-Tvätta eventuella mattor i köket

-Byt diskhanddukar

-Rengör ugn, mikrovågsugn och spis före tillagning (gammal knaprig bränd mat på ytor ser bara ful ut)

-Torka av och sanera alla bänkytorHåll diskbänken fri från smutsig disk (gäster vill inte se en hög med disk)

The Living Areas (Vardagsrum, Familjerum, Rec Room)

Ditt värdområde kan vara inriktat på rekreationsområden i hemmet som vardagsrummet, allrummet, hålan eller rekreationsområdet. Se till att allt skräp tas bort från dessa områden och frigör så mycket golv- och sittutrymme som möjligt

  . Du kan behöva ta in extra stolar eller sittplatser, beroende på vilket utrymme du har.

  Så här håller du det här området snyggt:

    Hämta alla leksaker, spel och skräp från golven eller sofforna

  Vik och förvara filtar

 • Arrangera kuddar på soffor och stolar

Vakuummattor och mattor

Sopa och rengöra trägolv

 • Dammbord och soffbord
 • Placera en bunt glasunderlägg för gästerna på varje bord
 • Sovrum

  De flesta gäster vågar sig inte in i ditt sovrum. Men många husägare inbjuder gäster att placera rockar och personliga tillhörigheter i sovrummet

   för bekvämlighet. Även om du inte behöver bli galen med att städa sovrum, bör de se snygga ut … om gästerna vågar sig in där!

   Piffa upp dessa rum och kom ihåg att:

    Hämta leksaker (barnrum) och rörigt

  • Arrangera bilder snyggt på byråer
    Damma av alla möbler

   Dammsug mattorna/mattan

  • Sopa trägolv

  • Bädda sängen och ordna kuddar
  • Hela huset: Energirevision Du vill inte bjuda in gäster till ditt hem bara för att ha en större nödsituation i hemmet. En vecka innan din sammankomst, gör en energirevision i hemmet för att se till att alla system är igång -bokstavligen. Använd HomeSelfe-appen för att hitta energiläckor eller problemområden.

   Vad letar du efter under din revision?

   • Kontrollera pluggar och uttag för apparater, lampor eller andra prylar som inte används
  • Titta under diskbänkar och runt rör för att hitta eventuella läckor
    Justera din termostat till en behaglig temperatur—många gäster betyder att du kanske kan trycka ner värmen lite

   • Kontrollera varmvattenberedaren och se till att termostaten inte är inställd på cirka 120 grader Fahrenheit (högre än så slösar energi och kan leda till brännskador)

   Byt ut alla dåliga glödlampor

  • Se även upp för eventuella nätsladdar som är anslutna via en kedja – det vill säga en nätsladd som är ansluten till en annan nätsladd.

    Daisy chaining är extremt farligt. Du kan också dra ut den traditionella nätsladden för en smart kraft sladd som styrs via din telefon eller surfplatta. Detta gör att du kan stänga av remsan på distans och spara energi!

    Utomhusstädning

    Om du bor i ett område som drabbas av snö och is, vill du hålla uppfarten och gångvägarna rena och torra. Skotta alla vägar och uppfarten för gäster och använd salt för att smälta all is på ytorna.

    Glöm inte att salta trappor också! Du vill inte att en gäst ska ramla eller bli skadad på din fastighet, detta kan leda till en hemförsäkringsanspråk.

    De som bor i varmare klimat kommer att vilja städa upp gården för bättre välkomnande. Ja, du kan installera roliga trädgårdsinredningar, men låt dig inte ryckas med. Du behöver inte heller en gigantisk uppblåsbar tomte och en enorm snöglob. Håll inredningen smakfull och elegant.

   Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
   Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!