Förbered ditt Hem för Vintern i 7 Enkla Steg

När vintern närmar sig med stormsteg vill du se till att du har vidtagit några viktiga åtgärder för att hålla ditt hus varmt och säkert under de kallare månaderna. Här är sju enkla saker du bör göra nu för att säkerställa att ditt hus överlever vintervädret i fin form.

Rengör dina stuprännor

Det är aldrig en rolig uppgift, men att rengöra dina stuprännor är något av det viktigaste du kan göra för att göra dig redo för vintern. Rännor som är fulla av löv och annat skräp fångar upp vatten från regn och snö smälter. Sedan, när temperaturen sjunker, förvandlas vattnet till is, vilket kan göra att rännorna dras bort från huset och skapar risker över huvudet.

Kapa döda grenar

När isstormar slår till blir trädgrenar inneslutna med is extremt tunga. Om dessa grenar är döda eller dör, finns det en god chans att de slits bort från trädet och faller till marken och orsakar skada på allt under – som ditt hem eller din bil. För att undvika faran, kapa döda grenar i god tid innan vintervädret kommer.

Kolla din ugn

Din ugn är själva hjärtat av en behaglig vinter. Så behandla den väl genom att ringa ett proffs för att göra en årlig kontroll för att se till att den håller sig stark hela säsongen. Din entreprenör kommer att rengöra ugnen för att ta bort damm som kan hindra dess funktion, byta ut smutsiga filter och se till att det inte släpper ut skadliga avgaser i ditt hem.

Isoleringslister

Isoleringslister är förmodligen det billigaste sättet att spara mest pengar i vinter. För dörrar, installera lister och själva dörren för den tätaste passformen och se till att ett svep är installerat i botten. För fönster, lägg skum- eller gummiavisolering på över- och underkanten och täta sidorna med avtagbara lister.

Byt ut saknade takpannor

Om det är några takpannor som har gått sönder är det nu dags att byta ut dem. Vatten som läcker genom saknade takpannor är dåligt när som helst på året, men de är särskilt problematiska på vintern när vatten som kommer in på vinden kan frysa och spricka träbjälkar.

Dränera vattenledningar

Om du har ett sprinklersystem, se till att stänga av vattnet som matar dem och töm ledningarna för att undvika risken för spruckna rör när vattnet blir till is och expanderar. Se också till att ta bort trädgårdsslangar och skydda dem med frigolitöverdrag.

Täck dörrar och fönster

Att installera en stormdörr kan öka ditt hems energieffektivitet med 45 %, och stormfönster förbättras på liknande sätt på dragiga fönster. Titta vidare på isolering av plastplåt; sådana produkter installeras på några minuter och dras ofta åt på plats med hjälp av en fön. Förhållandet mellan ansträngning och uppsida är mycket gynnsamt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!