Förbered ditt Hus för en Längre Semester – Bästa Tips

Innan du ger dig ut på semestern är det viktigt för att förbereda ditt hem för den tid du kommer att vara frånvarande. Långa semestrar kräver lite mer förberedelser än en weekendresa, men processen är inte komplicerad. Att förbereda ditt hus för en längre semester är en bris när du tänker på de viktiga områden som behöver din uppmärksamhet.

Här är sju tips för att hålla ditt hem säkert och energieffektivt när du är på semester :

1. Konfigurera ett säkerhetssystem

Nu är ett bra tillfälle att etablera ett hemsäkerhetssystem om du inte redan har ett. Många moderna system som Ring kan fungera på din smartphone för fjärrvisning, och de ger videor av aktivitet runt ditt hem. Använd appar som iCam och Presence för att ta en titt in i ditt hus medan du är mil bort. Båda dessa appar förvandlar gamla smartphones till billiga säkerhetskameror.

Har ditt samhälle en säkerhetsnärvaro på plats? Gå det extra steget och låt din grannvakt veta att du ska ut ur stan. De kommer att kunna vara uppmärksamma på alla misstänkta händelser nära din plats.

2. Informera dina grannar

Dina grannar är närmare ditt hem än de flesta bekanta, och de har en plats på första raden för praktiskt taget alla incidenter. Även om du kanske anser att detta är en olägenhet för nyfikna grannar, kommer välmenande grannar att hålla utkik efter dig och kolla upp din plats för att säkerställa att allt är okej.

Be dem att vattna dina växter eller mata dina husdjur om du inte tog dem med dig. Förse dina grannar med dina kontaktuppgifter samt larmnummer.

Inte nära dina grannar? Oroa dig inte, du har fortfarande alternativ. Ring en vän eller kollega som inte bor så långt bort. De kommer att fungera lika bra, och du har redan förstahandserfarenhet av deras pålitlighet.

3. Koppla ur apparater

Visste du att apparater använder energi även när de inte är påslagna? Att koppla ur dina enheter är det bästa sättet att spara energi och pengar på en längre semester. Stäng av allt du inte tar med dig och inte behöver stå på, till exempel mikrovågor, lampor, brödrostar och TV-apparater.

Att koppla ur elektroniken fungerar dessutom som en skyddsåtgärd till dess energibesparande fördelar. Strömstötar kan förstöra dina enheter och få dem att fungera felaktigt eller inte alls. Även om det inte blir några omedelbara konsekvenser kan dessa överbelastningar försämra dina apparater över tid och förkorta deras livslängd.

4. Säkra dina utomhusobjekt

Du kanske har planerat din semester till punkt och pricka, men vädret kan vara oförutsägbart. Om elementen vänder medan du är borta, förbered ditt hus genom att binda ner värdesaker som bord, stolar och trädgårdsdekorationer, eller ta med dem inuti.

Om du har ett skjul, använd det . Den här övningen är användbar även om det bara finns en solig himmel framför dig – den skyddar dina tillhörigheter från potentiella tjuvar eller nyfikna djur.

Slutligen, förhindra skador på ditt sidospår genom att säkra skärmdörrar eller andra föremål som kunde lossna och smälla.

5. Placera din e-post i vänteläge

En överfull brevlåda skickar en ledstjärna till världen om att du är borta. Underhåll din brevlåda genom att be en granne eller vän kontrollera den minst varannan dag. Du kan också pausa din post genom att kontakta USPS och be dem att stoppa leveranserna under din resa.

Låt dem vidarebefordra brev och paket till en annan adress om du hellre inte vill stoppa tjänster.

Glöm inte eventuella vecko- eller månadsprenumerationer – lägg dessa på is också.

6. Rengör ditt kylskåp

Ta bort allt som kan bli förstört när du är borta. En förlängd semester innebär ofta att man lämnar efter sig en kyl full med mat. Även om detta inte nödvändigtvis är en dålig sak, tar vissa livsmedel ut snabbare än andra. Det sista du vill komma tillbaka till är en kruka med överbliven köttfärslimpa som odlar ett nytt ekosystem.

Du kan minimera det arbete du behöver göra genom att noggrant planera måltiderna innan din resa. Försök att ta dig igenom kött, produkter eller mejeriprodukter som hänger i ditt kylskåp. Du kan antingen äta dina måltider innan de går ut, frysa dem till en annan gång eller ge bort dem så att en vän kan njuta av dem.

Om du menar allvar med energibesparingar och inte har så mycket mat som trängs i kylen, ta bort allt och dra ur kontakten. Lägg handdukar i frysen för att suga upp eventuell smält is.

7. Använd en smart timer

Du kanske har hört talas om att du lämnar dina lampor tända för att avskräcka tjuvar, men det här är inte alltid det bästa alternativet.

Att ställa in ditt belysningssystem på en timer är mer effektivt eftersom du kan schemalägga att dina lampor tänds vid tidpunkter när du vanligtvis är hemma. Folk kommer att tro att du fortfarande är närvarande, vilket minskar risken för incidenter som inbrott. Dessutom är det ett mer energieffektivt sätt att avvärja intrång.

Smarta hemsystem tillåter den här funktionen, men om du inte redan har en behöver du inte rusa ut och köp en. Timers för ljusbrytare finns hos återförsäljare som hemvaruhus, och de är relativt prisvärda. Tänk på att de bara styr ett fåtal enheter åt gången — om du behöver täcka hela huset kan ett smart system vara bekvämare.

Förbered ditt hus för en semester

Du har mindre att stressa efter att ha förberett ditt hus för en längre semester. Eliminera dina bekymmer genom att öva på bra underhåll av hemmet, hålla din frånvaro lågmäld och ta hjälp av vänner.

Använd dessa tips för att göra det bästa av en lång resa – du förtjänar en paus från det verkliga livet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!