Fördelar med att ha en Mikrovågsugn Hemma

Tvärtemot vad många tror, ​​tar inte matlagning av grönsaker i mikrovågsugnen bort dess näringsämnen och vitaminer. På grund av hur mikrovågor är utformade kan den faktiskt koka vatten i grönsakerna snabbare än att laga mat från spisen eller konventionell ugn. Som ett resultat tillagas grönsaker innan vattenlösliga vitaminer, mineraler och näringsämnen går förlorade i tillagningsprocessen.

Bortsett från detta bevarar matlagning av grönsaker i mikrovågsugnen smaken av de flesta grönsaker som zucchini, aubergine eller andra grönsaker med hög vattenhalt. Anledningen till detta är att den inre temperaturen i en mikrovågsugn inte går högre än kokpunkten. Oavsett om du är hemmafixare eller proffs kan du besöka och produktlistan.se ta del av expertråd när det kommer till renovering.

Lär barnen att värma upp mat själva utan oro

När du lär barn att värma upp mat i spisen och konventionella ugnar, är risken att fatta eld eller bränna sig mycket högre än när de använder en mikrovågsugn. Barn så unga som 6 eller 7 kan få kalla måltider från ditt kylskåp och värma upp mat i mikrovågssäkra behållare.

Naturligtvis finns det en fara om barn går för nära en trasig mikrovågsdörr, men chansen att detta händer är mycket liten.

Många föräldrar som lär barn hur de använder en mikrovågsugn på rätt sätt kan förbereda hälsosamma måltider i förväg och bara schemalägga måltiderna för de kommande dagarna.

Ingen övervakning när man lagar mat från grunden

Om du arbetar hemifrån och inte har något annat val än att laga mat från grunden, eliminerar du risken för att maten bränns på spisen eller ugnen genom att använda en mikrovågsugn. Även utan att titta på din biff eller grönsaker medan de lagar mat, skulle du kunna ställa in timern och lämna mikrovågsugnen för att göra jobbet åt dig.

Kontrollera om din måltid är lagad, eller återställ timern om den behöver tillagas mer. När du är klar, överför du bara din måltid till en tallrik och njut av din mat. Du kan till och med äta direkt från din mikrovågsugn när den blir lite kall.

För kött är det mycket viktigt att dubbelkolla om du har tillagat det tillräckligt bra.

Kan användas för att laga mat och baka

Du behöver inte laga dina måltider i mikrovågsugnen från grunden hela tiden. Men du kan göra matlagnings- eller bakprocessen mycket snabbare genom att utföra några tidskrävande uppgifter i mikrovågsugnen. Till exempel:

Tining av fisk och kött: Detta är en ENORM tidsbesparande, men är självförklarande.

Smältande ingredienser: Smält choklad, smör, härdad honung , och andra ingredienser supersnabbt. Det enda att notera här är att de flesta recept kräver rumstempererade ingredienser, så kyl dem först innan du använder dem.

Rosta vitlök eller jordnötter: Att rosta vitlök och jordnötter tar minst 30 minuter under låg värme på spisen eller ugnen. Att ”rosta” dem i mikrovågsugn tar bara 10 minuter. Om du har bråttom är det här alternativet alltid välkommet i min bok.

  • Uttorkande örter: Du kan göra dina egna torkade örter även utan en dehydrator. Det betyder att du också kan göra dina egna eteriska oljor från praktiskt taget vilken växt du vill.
  • Skala majs och ta bort vitlöksskal: Detta är alltid en cool trivia att berätta för folk, eftersom bara ett fåtal faktiskt vet att du kan ta bort vitlöksskal eller skal majs från mikrovågsugnen. Att göra det sparar MYCKET tid.

Används för andra uppgifter än mat

 

Du kan använda mikrovågsugnen för att sterilisera föremål, som skärbrädor, svampar, kökshanddukar och mycket mer.

Många trädgårdsmästare steriliserar till och med jord och alternativ som kokoskoks i mikrovågsugnen när de startar en sats plantor.

Minska jästiden vid bakning av bröd

Om du bakar bröd regelbundet, eller har ett litet företag som bakar bröd eller bakverk, kan mikrovågsugnen vara ett av dina favoritredskap i köket. Degen tar vanligtvis minst 1 timme att jäsa, vissa kräver till och med en dag.

Med en mikrovågsugn och lite övning kan du minska jästiden till bara 15 minuter. Naturligtvis behöver större partier mer tid än så här, men du förstår poängen.

För att göra detta, mikrovågsugna degen i 3 minuter, låt den stå, kör den igen i mikron i ytterligare 3 minuter, forma degen, låt den stå i ytterligare 3 minuter och placera den i mikron. under de sista 3 minuterna. Efter att ha låtit den vila i cirka 10 minuter en sista gång, ska degen vara dubbelt så stor nu.

Med framväxten av nyare och mer spännande köksmaskiner som luftfritösen har mikrovågsugnen blivit en sådan underutnyttjad köksutrustning. Det kan dock vara ett mångsidigt och användbart verktyg om du älskar att laga mat och baka. Du behöver bara veta hur du använder den på rätt sätt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!