Fördelar och Nackdelar med Mattrengöring – Professionellt eller gör det Själv?

Mattrengöring försummas ibland av många husägare, eller prioriteras inte alls. Studier har dock visat olika anledningar till varför du bör lägga till mattrengöring i din rutin. Det är något som man mycket bör ha i åtanke.

Husägare lägger mattor hemma av estetiska skäl, vilket också gör dem ansvariga för städningen.

Studien visar att mattor är en exponeringskälla för allergener, svampar och dammkvalster. Dessa element kommer att ligga kvar på mattan under lång tid och kan orsaka hudirritationer och utslag.

Rengöring av din matta kan göras vid en schemalagd tidpunkt eller då och då. Det främjar god hygien, särskilt när du håller en fest i ditt hus.

Det finns två stora alternativ när det kommer till mattvätt. Du rengör dem antingen på egen hand eller anlitar proffs för att göra jobbet. Här är några för- och nackdelar med varje alternativ.

1. Gör-det-själv mattrengöring

Gör-det-självstädning är mycket billigare än att anlita professionella städare. Det görs genom att hyra eller köpa städutrustning lämplig för mattor. Kostnaden är lägre på det här sättet, som sagt av de flesta husägare.

För att veta det bättre, här är en lista över fördelar och nackdelar med DIY mattrengöring.

Fördelar

    • Du sparar mer pengar. Att få professionella städare kräver ett högre pris än att hyra eller köpa städutrustning

Gör-det-själv-städning är fördelaktigt för djurägare som ibland behöver omedelbar rengöring. Att ha ditt eget städmaterial gör att du kan städa upp röran i en bris

Nackdelar

    • Inkonsekvens är den största utmaningen för gör-det-självstädning på grund av brist på arbetskraft . Familjemedlemmarna kommer att ansvara för att rengöra mattan, men lathet bland medlemmarna kan inte undvikas
    • Gör-det-själv-mattrengöring tar tid, speciellt när man hyr utrustningen. Rengöringsmaterialet kommer att vara tillgängligt under en begränsad tid, så du måste skynda på med rengöringsprocessen. Detta kan ge ett inte så bra resultat

Det finns rengöringstekniker för att mattor ska förbli intakta och se ut som nya. Antalet städare bör inte överstiga den rekommenderade gränsen. Att applicera för mycket kemikalier på en matta resulterar i skador. Tyvärr finns det fall där husägare blir omedvetna om att använda mattrengöringsmedel

Gör det själv-alternativ att prova

Att dammsuga mattan garanterar inte ett djupare rengöringsresultat. Tack och lov är material för att göra mattvättar lätt tillgängliga. Du kan undvika att köpa kommersiella produkter utan att kompromissa med mattans hållbarhet.

Giftfria rengöringsmedel

Giftfria rengöringsmedel är lätta att göra med några få ingredienser som finns i köket. De inkluderar vatten, vinäger, salt och eteriska oljor. Denna spot cleaner är husdjursvänlig och effektiv för att ta bort fläckar. Ju mer fläck du behöver tvätta bort desto starkare blir din rengöringsformel.

Gummi eller vaxborttagare

Barn kan av misstag smeta ut tuggummi på mattan. Det kan vara stressigt men du kan ta bort det med en ispåse och en skrapa för att rengöra mattan. För att lyfta fläcken, låt tandköttet frysas med hjälp av ispåsen och skrapa försiktigt bort det.

Mattborttagningsmedel

Smuts kan byggas upp dålig lukt som måste elimineras. Endast tre ingredienser som majsstärkelse, bakpulver och krossade lagerblad behövs. Lämna den kombinerade pulverlösningen på det färgade området och avlägsna sedan med vakuum.

2. Professionell mattrengöring

Nuförtiden blir människor så upptagna att de väljer att anlita professionella städare. Det kostar högre än gör-det-självstädning men värt investeringen. Du kan vara säker på att städare känner till de rätta teknikerna för att rengöra mattor.

Kolla in för- och nackdelar med detta mattrengöringsalternativ.

Fördelar

Dessa människor är mer utrustade med rätt verktyg för att ta bort mattfläckar eller annan smuts än någon annan. Efter år av tjänst måste de redan ha stött på alla typer av mattrengöringsscenario både tänkbara och över förväntan.

Till skillnad från gör-det-själv-städning använder professionella städare mer specialiserad utrustning för mattor. Vi är inte emot att hyra kommersiell städutrustning men det här är mycket bättre. Det kommer att lämna din matta mycket renare och torrare. Det kommer till och med att lukta bättre.

Professionell matta städning främjar bekvämlighet för varje husägare. Du kan koppla av i ett hörn medan en expert städar. På så sätt kan du lägga tid på viktigare frågor utan att något stjäl din uppmärksamhet.

Nackdelar

Att anställa professionella städare, på något sätt, är dyrare än gör-det-själv rengöring. Icke desto mindre tillåter husägare dem att endast städa vissa delar av huset för att minska kostnaderna

Mattrengöringstjänster att rekommendera

Mattrengöring är viktigt för husägare. Gör det själv eller professionell städning är de två alternativen att välja mellan. Många städföretag sträcker ut en hand för att främja städning inomhus, särskilt för alla matttyper.

Om du letar efter mattrengöringsspecialister i Scarborough, kontakta BOAS städtjänster. De erbjuder förstklassiga mattvättstjänster med användning av toppmodern utrustning.

De har skickliga städare för att rengöra och skydda dina mattor och mattor av olika slag. Teamet säkerställer regelbunden mattrengöring för ett fräschare hem, oavsett om det gäller kommersiella hem eller bostadshus.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!