Fördelarna med en energieffektiv avfuktare – Lista och Guide

En luftfuktare används för att lägga till fukt i ett utrymme, och det kan rekommenderas för särskilda hälsoproblem. En avfuktare används dock för att ta bort fukt ur ett utrymme. Dessa apparater kan ta bort överdriven luftfuktighet och förbättra luftkvaliteten från spjällutrymmen som källaren eller vilket rum som helst i hemmet.

Liksom en VVS-enhet kan dock en avfuktare, om den används ofta, öka hemmets energikostnader. För husägare som behöver dessa apparater kan en energieffektiv avfuktare vara det bästa alternativet. Här är allt husägare behöver veta om besparingsfördelarna med en energieffektiv avfuktare.

Allt om avfuktare

Husägare kan vända sig till att använda en avfuktare för fuktiga källare eller i utrymmen som helt enkelt är tjocka av fukt. Dessa apparater inte bara bort överflödig fukt från luften utan de kan också hjälpa till att kontrollera dammkvalster och mögel.

Dessa apparater kan användas i hem som ligger i varmare, fuktigt klimat. Eller de med allergier eller andra hälsoproblem kan använda dem för att lindra känslighet. Naturligtvis kan avfuktare också användas i en källare, som kan vara fuktigare än andra delar av hemmet.

Medan en avfuktare kan hjälpa dem som lider av allergier, kan de också minska energikostnaderna, möjligen minska problem med skadedjur och skapa en trevligare atmosfär.

Hur mycket energi förbrukar en avfuktare?

Även om en avfuktare kan hjälpa till att sänka energikostnaderna, är de inte fria att använda. De är dock ganska billiga.

Eftersom avfuktaren drar ut fukt från luften kan den apparaten också låta luftkonditioneringen fungera lite mindre. Speciellt om husägaren trycker på temperaturen för att hantera luftfuktighetsproblem … eller höjer värmen för att värma upp en sval våt källare.

Om en avfuktare redan är ganska billig, vad är då fördelen med en energieffektiv avfuktare?

Spara mer energi: den energieffektiva avfuktaren

Även om det är sant att kostnaderna för att driva en avfuktare inte är betydande, kan välja energieffektiva apparater minska kostnaderna och naturligtvis minska hushållets koldioxidavtryck. Ett hem som bara använder energieffektiva apparater kan spara en anständig summa pengar över tid.

En energieffektiv avfuktare som bär ENERGY STAR-logotypen använder effektivare kylning, men den förbrukar också cirka 15 procent mindre energi. Husägare kan välja bärbara avfuktare eller en avfuktare som fungerar för många rum.

De bästa energieffektiva avfuktarna Den bästa energieffektiva avfuktaren kan bero på personlig åsikt … och kanske till och med budgetbegränsningar.

Hur mycket kostar det att installera en avfuktare?

Vissa husägare kanske väljer en avfuktare för hela hemmet. Installationen kan kosta mellan 15,000 och 28,000kr. Dessa siffror är dock inte fokuserade på energieffektiva alternativ. Dessutom kan en bärbar avfuktare vara mycket billigare.

Ska husägare välja energieffektiva avfuktare?

När möjligheten mellan energieffektiva apparater och en standardapparat ges, kommer den energieffektiva apparaten att erbjuda vissa besparingar.

Men för att avgöra om investeringen är vettig kan husägare behöva göra lite research och se sin egen budget. Det energieffektiva alternativet skulle kunna vara mer ekonomiskt vettigt på lång sikt, men på kort sikt kanske budgeten bara har tillräckligt med utrymme för ett billigare alternativ.

När husägare vill sänka energikostnaderna kan de titta på andra alternativ för att spara pengar. En energirevision i hemmet kan hjälpa husägare att hitta energiavlopp i sitt hem och göra ändringar för att minska energianvändningen…och förhoppningsvis sänka sina månatliga elräkningar.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!