Första Spadtag för nytt Polishus i Malmö

Malmö, Sverige – Ett ambitiöst projekt som syftar till att stärka säkerheten och främja hållbarhet i Malmö har tagit sin första konkreta steg med inledningen av bygget för ett nytt polishus. Specialfastigheter och Peab är de två företag som har tagit uppdraget att bygga den nya strukturen, vilket markerar en betydande utveckling inom bygg- och fastighetsbranschen i staden​.

Den första spaden för det nya polishuset sattes nyligen av lokalpolisområdeschef Åsa Nilsson, Peabs vd Jesper Göransson, Malmö stads kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh och vd för Specialfastigheter, Åsa Hedenberg. Vid detta tillfälle presenterades även byggplaner och skisser för den kommande strukturen​.

Detta projekt, som har varit under planering i flera år, syftar till att bygga ett specialanpassat polishus med höga säkerhetskrav för att klara av framtidens utmaningar. Det nya polishuset, som förväntas vara färdigt 2026, kommer att tjäna som en arbetsplats för cirka 460 medarbetare​.

Specialfastigheter kommer att äga huset och hyra ut det till Polismyndigheten under en inledningsvis 15-årsperiod, med start 2025/2026 när byggnaden står klar. Placeringen av byggnaden kommer att vara i närheten av polisens andra verksamheter på Långhusgatan vid Svågertorp​.

Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter, kommenterade projektet: “Vi är ett fastighetsbolag som helt fokuserar på kunder med säkerhetskrav på lokaler. Det är mycket glädjande att nu kunna använda vår kompetens för att bygga ett nytt hållbart och säkert polishus. Både Malmö stad och Polismyndigheten står inför en stor tillväxt, och att äntligen få påbörja bygget av ett nytt polishus har varit efterlängtat. Det nya polishuset kommer att skapa rätt förutsättningar för ökad trygghet och säkerhet för malmöborna”​.

Med denna nya utveckling ligger Malmö stad i framkant när det gäller att adressera både dagens och morgondagens säkerhets- och hållbarhetskrav inom byggbranschen. Med den nya byggnaden kommer staden att kunna erbjuda en säkrare och mer effektiv arbetsmiljö för sina polismedarbetare, samtidigt som den ger en starkare grund för ökad trygghet och säkerhet för invånarna.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!