Första Spadtaget Taget för Bottnaryds Nya Skola och Sporthall

Med solen strålande över ceremonin sattes den första spaden i marken den 22 augusti för att markera starten på byggnationen av Bottnaryds efterlängtade skola och sporthall. Projektet, som leds av JSB Construction AB som totalentreprenör på uppdrag av Jönköpings kommun, innebär en betydande framsteg för utbildning och fysisk aktivitet i regionen.

Den nya Bottnarydskolan, som tar sina första steg mot verklighet, kommer att kunna husera cirka 250 elever från årskurserna F-6. Den moderna och välutrustade anläggningen kommer att inkludera en palett av undervisningslokaler, en toppmodern tillagningskök och inte mindre än två rymliga matsalar. Den angränsande sporthallen kommer att fungera som en mångsidig arena för både skolaktiviteter och föreningsverksamhet.

Ceremonin som ägde rum en strålande tisdag lockade en imponerande skara åskådare, med lärare och entusiastiska skolbarn i spetsen. Denna sammansvetsade grupp samlades för att gemensamt uppleva inledningen av vad som kommer att bli deras nya utbildningshem. Denna banbrytande stund leddes av Jan Kroon, arbetschef på JSB Construction AB, tillsammans med Anna Carlsson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, och Lynn Carlsson, ordförande i Tekniska nämnden i Jönköpings kommun. Deras gemensamma ansträngningar resulterade i de första symboliska spadtagen, som nu officiellt inviger denna efterlängtade byggnation.

“Ett par extra spadtag togs självklart av våra skolbarn”, avslöjade Jan Kroon, som tillsammans med Johan Ombert från JSB Construction AB representerade företaget på plats. Att låta eleverna själva delta i denna tidiga fas av byggprocessen är inte bara en gest av symbolisk betydelse, det ger dem också en känsla av engagemang och delaktighet i utformningen av deras blivande utbildningsmiljö.

Projektet kommer att utvecklas i två distinkta etapper. Den första etappen innefattar uppförandet av skolan och sporthallen medan den andra etappen fokuserar på rivningen av de befintliga byggnaderna och konstruktionen av utomhusförråd. Beräknat färdigställande för skolan och sporthallen är sommaren 2025, och med varje spadtag som tas närmar sig Bottnaryd en framtid med utökade möjligheter för både utbildning och idrott.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!