Förvandla din bakgård till en Vacker Oas

Sommaren är snart här och en del av glädjen med varmare väder är möjligheten att kunna njuta ute i naturen. Om din budget eller inte sträcker sig till en resa utomlands kan du fortfarande dra nytta av att njuta och koppla av utomhus från hemmets bekvämligheter, och det kan också finnas betydande hälsofördelar!

Vill du sova under dagen? Forskning visar att det finns många hälsofördelar med att sova i morgonljuset. Solen är kroppens bästa källa till D-vitamin, som har alla möjliga hälsofördelar från starkare ben till snabbare ämnesomsättning och starkare immunförsvar.

Det finns flera saker att tänka på för att på ett adekvat sätt förvandla din bakgård till en riktig sömn oas:

    1. Att vara myggskyddad
    2. Skicket på utomhusmöbler
    3. Installera hängmattan
    4. Sätta upp ett tält
    5. Applicera ordentligt solskydd

Skydd från mygg

Dina barn är inte de enda som rör sig utomhus. Luften är sannolikt full av flygande insekter och tyvärr kan några av dessa bita dig.

Ingenting kommer att förstöra din tupplur utomhus snabbare än ett gäng bett på dina armar och ben.

Du kan investera i lite insektsspray och applicera direkt på luften eller din hud, även om citronljus fyllda med citronellaolja också kan vara ganska effektiva för att hålla insekter borta.

Gör om dina utemöbler

Naturligtvis kan du sova bättre om du kan lägga upp fötterna någonstans bekvämt, och du behöver inte investera en förmögenhet. Det finns många bra erbjudanden på utemöbler, så du vill testa vad som fungerar bäst för dig.

Du kan till och med bygga dina egna möbler, men se bara till att du väljer både byggmaterial och tyger som är väderbeständiga eller har en plan för hur du ska förvara dessa föremål under dåligt väder. Material designade för insidan kan vara känsliga för mögel eller solskador.

Köp en hängmatta

Det finns inget som liknar upplevelsen av en hängmatta, särskilt en som gungar i vinden när du bläddrar blad i en fantastisk roman eller smuttar på din cocktail. Dessa kan också vara ett relativt billigt alternativ till dyrare utemöbler.

Många tror att du måste ha träd på din trädgård för att kunna placera en hängmatta, men det finns många val där ute som är fristående.

Se till att kontrollera viktgränsen innan du gör ett köp, särskilt om du planerar att dela hängmattan med en partner. Det finns gott om alternativ byggda för två.

Sätt upp ett tält

Vilken camping hemma är komplett utan tält? Avancerade modeller erbjuder alla möjliga funktioner, inklusive inbyggda luftmadrasser, kylande tyngdfilt. Välj en mindre modell bara för dig själv eller din partner, eller välj att investera i en större modell som hela familjen kan njuta av.

Om kostnaden är oöverkomlig för din improviserade camping, kan du också dra lite presenning över lite rep. Se bara till att kanterna är säkrade till marken så att ditt tillfälliga skydd inte blåser bort när det blir vind.

Solskydd

Sist men inte minst, om du planerar att sova utomhus bör du skydda din hud från de skadliga effekterna av solskador. Ozonskiktet är mycket tunnare än det brukade vara och det utsätter vår hud för skador.

Det spelar ingen roll om det finns ett stort molntäcke, solen kan fortfarande utgöra en fara. Så om du är benägen att svettas, se till att du hittar ett märke som är vattenbeständigt. Och var inte snål. Ställ in ett larm så att du kommer ihåg att regelbundet applicera igen.

Där har du det. Med tipsen ovan har du nästan alla vinklar täckta för att skapa din sömnoas på din bakgård.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!