Förvaringsidéer för Små Sovrum för att Maximera Ditt Utrymme

Ditt sovrum är tänkt att vara din fristad, men det är svårt att varva ner och koppla av när du är omgiven av röran. Studier har faktiskt visat att att ha ett rörigt sovrum kan påverka kvaliteten på din sömn negativt.

Att städa är ännu svårare om ditt sovrum är litet eftersom det inte finns mycket plats för dina tillhörigheter. Lyckligtvis finns det många sätt att få det här begränsade utrymmet att fungera för dig. Här är några av de bästa idéerna för förvaring av små sovrum:

Placera en bänk i slutet av sängen

Om det finns tillräckligt med utrymme, placera en bänk vid fotändan av din säng. Detta kommer inte bara att skapa en liten sittgrupp i ditt sovrum, utan det kommer också att ge dig mer förvaringsutrymme.

Det är bäst att välja en bänk med förvaringsutrymme gömt under sitsen. Men om din bänk inte har denna funktion, stoppa in korgar under sätet för att skapa ytterligare förvaringsutrymme för filtar, böcker eller kläder.

Använd baksidan av din dörr

Vissa föremål i ditt sovrum kan tjäna mer än ett syfte. Till exempel kan dörrarna till ditt sovrum och din sovrumsgarderob fungera som organisatoriska verktyg. Fäst krokar, korgar eller ställ på baksidan av dessa dörrar för att skapa mer utrymme för dina kläder, handväskor och skor. Det här är ett bra sätt att hålla ordning på dessa föremål även när utrymmet är begränsat.

Montera hyllor ovanför sängen

Att montera hyllor ovanför din säng kan förvandla denna tomma vägg till ett funktionellt förvaringsutrymme. Häng några enkla hyllor ovanför sängen för böcker, tavelramar eller andra små föremål som är utspridda i ditt sovrum.

Att hänga hyllor på denna plats kommer inte bara att hålla ditt utrymme mer organiserat utan det kommer också att göra din säng till rummets fokuspunkt.

Använd dekorativa fat och brickor

Det är viktigt att organisera föremålen som förvaras inuti din byrå och nattduksbordslådor, också. Se till att dessa dolda förvaringsutrymmen inte blir för röriga genom att förvara småsaker i dekorativa fat och brickor. Dessa dekorativa bitar kan fungera som lådavdelare som organiserar dina föremål och håller insidan av dina lådor snyggt och snyggt.

Tips för att maximera ditt lagringsutrymme

Det spelar ingen roll hur mycket utrymme du har i ditt sovrum – du kan maximera lagringsutrymmet genom att följa dessa tips:

Välj möbler med omtanke. Om ditt sovrum är litet är det viktigt att välja delar som tjänar flera syften. Välj till exempel ett nattduksbord med lådor som även kan fungera som en liten byrå eller en skåp med utfällbar bordsskiva som kan användas som skrivbord.

Förvara saker efter säsong. Frigör utrymme i din garderob under sommaren genom att förvara skrymmande tröjor och kappor i vakuumförseglade påsar som är tillräckligt kompakta för att få plats under sängen eller instoppad på baksidan av din garderob.

Bli av med saker du inte behöver. Ta dig tid att gå igenom dina tillhörigheter och kassera eller skänka de föremål du inte längre vill ha eller behöver. Du bör inte slösa bort något av ditt begränsade förvaringsutrymme på saker du inte kommer att använda!

Tänk på vad som hör hemma i sovrummet. En del av föremålen som är utspridda i ditt sovrum kan inte ens hör hemma i rummet. Till exempel, om ditt sovrum är litet, kanske det inte är det bästa stället att förvara dina böcker, anteckningsböcker och tidningar. Det kan finnas mer plats för dessa föremål i vardagsrummet istället.

Dessa enkla tips kan hjälpa dig att frigöra ditt sovrums fulla potential.

Bo stort i ditt lilla sovrum

Det är möjligt att skapa plats för alla dina tillhörigheter även om ditt sovrum är på den mindre sidan. Genom att följa dessa tips kan du maximera förvaringsutrymmet i ditt sovrum så att du kan bo bekvämt utan att känna dig trång. Nu när du har hanterat röran kan ditt sovrum verkligen bli din fristad!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!