Förvaringstips för verktyg & maskiner

Har du svårt att hitta dina verktyg när du behöver dem? Det är du långtifrån ensam om. Många förråd och garage är röriga, vilket ofta gör det omöjligt att hitta det du behöver.

Var och hur förvarar jag mina verktyg?

För att hjälpa dig få ordning och reda på dina maskiner och verktyg kommer därför lite matnyttiga tips om den bästa verktygsförvaringen.

Verktygslåda eller verktygstavla?

De flesta förvarar sina verktyg i en verktygslåda. Det går såklart bra, men ibland kan det vara svårt för dig att hitta verktygen där. Om du har plats är det därför ännu bättre att förvara verktygen i ett skåp eller på en verktygstavla. En verktygslåda kan dock vara bra när du ska förflytta dig och behöver ha fler verktyg tillhands på en gång. Tänk då bara på att välja en verktygslåda i tyg, med olika fack, som riktiga snickare gör. På det sättet riskerar du inte att göra dig illa på dina verktyg när du rotar runt i lådan.

Verktygsbänk – en bra investering

Har du möjlighet är bästa tipset att investera i en verktygsbänk. På det sättet skapar du en dedikerad yta du kan arbeta på. Komplettera sedan med en verktygstavla och olika små lådor för mindre prylar, som till exempel skruv och spik.

Stapelbara förvaringslösningar

Det finns även en rad olika typer av stapelbara och utbyggbara förvaringslösningar från olika märken. Med dem har du möjlighet att förvara allt från större maskiner till mindre handverktyg och småprylar som plugg, skruv och spik. Det är ett enkelt och smidigt sätt att förvara saker och det tar dessutom mycket mindre plats än traditionell förvaring. Bra om du har ont om plats i förrådet eller garaget,

Att hyra förråd

Om du inte har något utrymme hemma kan det vara en bra idé att hyra ett förråd. Du får då ett extra utrymme för dina maskiner och verktyg. När du hyr ett förråd är det dock en del saker du bör tänka på. Först och främst; se till att du hyr av ett seriöst företag. Jämför även priser och villkor.

Förvaringsmöjligheter i närheten av Uppsala

Bor du i närheten av Uppsala och behöver förvaringslösningar har du tur. Där hittar du nämligen en av Sveriges säkraste förrådsanläggningar.

Säkerhet är a och o

Just säkerheten är av högsta fokus när du hyr ett förråd och på förrådsanläggningen i närheten av Uppsala erbjuder den allra senaste tekningen. Du hittar avancerade övervakningskameror, dubbla uppkopplade larm och låsteknik med hög säkerhetsklassning.

Smarta funktioner

Den smarta grindfunktionen på anläggningen gör att enbart du som kund har tillträde till området. Förrådsbyggnaderna är stadiga och försedda med dubbla plåtväggar och insynsskydd. De är dessutom byggda för att skydda mot möss och andra skadedjur. Anläggningarna har även larm, med videoövervakning dygnet runt.

Bra luftkvalitet

Luftens kvalitet är avgörande för en bra förvaring. Det är viktigt att anläggningen har ett bra klimatsystem eftersom dina saker mår bäst i en torr och dammfri miljö. Det gäller speciellt om du ska förvara trä, papper, elektronik och textiler. Dock bör du inte förvara saker om innehåller vätskor. Framförallt inte brandfarliga vätskor, som är förbjudet.

Förvara på rätt sätt

När du har valt förråd till dina verktyg och maskiner finns det några viktiga saker att tänka på:

  • Förvara inte frostkänsliga saker i förrådet.
  • Lämna en liten springa mellan dina lådor och mot vägg så att luften kan cirkulera.
  • Märk upp innehållet i dina lådor.
  • En enkel karta gör det enklare att hitta dina saker.
  • Stapla dina lådor – det gör att ny utnyttjar höjden i förrådet.
  • Packa inte dina lådor för tungt – det gör det svårt att flytta dem.
  • Ställ de tyngsta lådorna i botten när du staplar
  • Det kan vara bra att ha en liten verktygslåda i förrådet om du till exempel behöver plocka isär möbler
  • för att få plats. Förvara sedan skruvarna i en liten plastpåse och tejpa fast den på möblerna.
  • Utnyttja hela utrymmet. Om du förvarar du ett tomt skåp eller hylla i förrådet kan använda dem till att ställa in mindre saker.
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!