Framtidens Brandstation byggs av Peab i Helsingfors

Peab, ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag, har tilldelats kontraktet att bygga en ny brand- och räddningsstation i stadsdelen Mellunkylä i Helsingfors. Kontraktet, värt 10 miljoner euro, innebär uppförandet av en modern tredjevåningsstation utrustad för att bemöta dagens och morgondagens utmaningar inom brand- och räddningsarbete.

Förutom att inhysa brand- och ambulanspersonal samt brandbilar och räddningsfordon, kommer byggnaden att innehålla utrymmen för utrustning, tvättrum och information till allmänheten på bottenvåningen. Andra våningen kommer att rymma bostadsområdet med kök och matsalar samt lounge och gym för personalen. En stor gymnastiksal kommer att byggas på tredje våningen, vilken också kommer att kunna hyras ut för externt bruk.

“Vi är mycket nöjda över möjligheten att genomföra detta projekt för Helsingfors stad. Vi har byggt flera liknande brand- och räddningsstationer i Finland under de senaste åren så vi är bekanta med denna typ av projekt,” säger Marko Rinkinen, regionchef för Peab Finland.

Ett särdrag för byggnaden kommer att vara solpanelssystemet som installeras på taket, vilket kommer att täcka mer än 20 procent av den totala elbehovet. Denna lösning visar Peabs engagemang för hållbarhet och miljövänlig konstruktion.

Projektet påbörjades i juni 2023 och förväntas vara färdigställt i december 2024​.

Illustration: Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!