6 sätt att göra din veranda och uteplats perfekt – Guide

Inbjudningar inomhus kan hålla festligheterna inne när vädret blir dystert, men att ta det roliga utomhus kan ge nytt liv till din sociala värld. När vädret ger dig möjligheten att ge dig ut, är det dags att piffa upp din veranda och uteplats för att välkomna gäster och skapa den perfekta platsen för att umgås.

Men om dessa utomhusutrymmen ser lite nedgångna ut, är det dags att ge dem ett rejält lyft! Här är sju sätt att göra din veranda och uteplatsfest perfekt:

1. Gör det mysigt med möbler!

Oavsett om din samlingsplats utomhus är en otäckt veranda eller en uteplats, skapa ett avkopplande område för gästerna med vädertåliga möbler. Även om det kan vara dyrt med de där borden, stolarna och sofforna du vill ha, finns det många butiker som säljer prisvärda möbler som ser lika fantastiska ut.

Dina utemöbler ska möta dina värdbehov. Om du älskar att bjuda vänner och familj på en utomhusgrill, då är ett stort bord med gott om sittplatser ett måste. Picknickbord och bänkar kan ge en rustik touch, och du kanske även vill köpa kuddar till dessa bänkar. Sök efter färgglada bordsdukar för att klä upp områdets utseende eller för att sätta en tematisk touch till din fest.

För husägare som älskar drinkbjudningar eller bara sena kvällssamtal på verandan eller uteplatsen, investera i plyschiga utomhussoffor som inspirerar vänner att luta sig tillbaka och stanna en stund. Lägg till ett soffbord utomhus för snabba måltider och en plats för dessa förfriskningar.

Kom dock ihåg att alla bord du väljer för din uteplats bör vara lämpliga för olika typer av väder. Du vill inte att lite regn eller sol ska skada någon ny investering.

2. Håll trädgården snygg

När du är värd för någon utomhusträff bör ditt utrymme se inbjudande ut. Det betyder inget otrimmat gräs och häckar eller nedskräpade gräsmattor! Håll det snyggt.

För täckta eller otäckta verandor, dekorera utrymmet med krukväxter och blommor. Var noga med att undersöka vilka sorter som är bäst i ditt område.

För uteplatsutrymmen kan du lägga till växter eller blommor längs kanten av uteplatsen för att skapa en vacker grön kontur.

3. Investera i belysning

För dessa sena fester, se till att du har gott om utomhusbelysning, men gör glöden unik. Du kan välja att lägga till en eldstad eller slingor för en gnistrande effekt.

Din täckta veranda kan ha en takfläkt med en taklampa. Eller installera lampor som i marken. Vitt ljus ser bäst ut, men du kan också välja färgglada alternativ.

4. Håll myggen borta

Ingenting dödar surret av en fantastisk utomhusfest som de insekter som faktiskt surrar omkring. Håll dessa irriterande skadedjur borta från gästerna genom att installera mygglampor. Myggen kommer att attraheras av ljuset och du kommer inte att se dem längre!
Du kan också använda myggrökelse för att driva bort de bitande insekterna. Det finns helt naturliga alternativ som inte luktar hemskt! Ett myggnät eller en skärm för verandan kan också hjälpa till att skydda festälskare.

5. Fantastisk grillning

Ingen fest är perfekt utan den perfekta grillen! Utomhusvädret är perfekt för att grilla hamburgare, ribs, biffar och kyckling.
Investera dock i en grill som passar ditt utomhusutrymme. Även om du inte behöver spendera en förmögenhet, bör du köpa en modell som håller. Om du ska renovera verandan eller bygga ett däck kan du också överväga att installera en inbyggd grill.

6. Investera i sällskapsspel

Festspel är så roligt! Investera i några utomhusspel för att liva upp din fest. Krocket, ett volleybollnät, ett schackbräde i naturlig storlek eller till och med en brickkastning kan hålla gästerna sysselsatta. Du kan till och med köpa en bärbar puttinggreen för golfentusiaster.

En rolig avledning du bör hålla dig borta från? Studsmattor! De kan vara roliga…men riskfyllda. Du vill inte att någon ska bli skadad på din fest! Dessutom ser dessa studsande avledningar inte så bra ut på bakgården.

Slutligen

Din utomhusplats är vital i ditt hem, och kan vara en plats för dig att njuta med familj och vänner. Se till att ta vara på dina möjligheter och njut av din uteplats fulla potenital.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!