Gör ditt hem sommarklart! 10 tips som fungerar

När träden drar av sig snötäcket och staden vaknar till liv känns det som sommaren bjuder på en mängd läckerheter.

Det här är säsongen av utomhusaktiviteter som innebär att sola sig i solskenet och låta de varma vindarna leka med ditt hår.

Det är tiden för livfulla färger och konstnärlig estetik.

Kan du föreställa dig något bättre än några öl och grilla vid poolen? Vi slår vad om att du inte kan.

Så, för att hjälpa dig att vara värd för de bästa sommarfesterna och ha The Last Songs sommarupplevelse, vi har gjort en lista med de bästa tipsen för att hjälpa dig.

Självklart , att ta fram bikinis och badbyxor är det första steget, men här är allt annat du kan göra för ditt hem för att få den mest estetiskt tilltalande säsongen!

Interiören

1. Städa upp

Det första man tänker på när man tänker på säsongsskiften är röran.

Eftersom vi känner till borren föreslår vi att du börjar arbetet med att rensa. Packa ihop dina vinterkläder och fördjupa dig i vårstädning med Marie Kondo-metoden. När du väl har ett fritt utrymme skulle du ha en mer bestämd handlingsplan.

2. Måla om några väggar

Ett nytt lager färg räcker för att andas lite liv i vilket utrymme som helst. Du kan måla några av dina enkla väggar i en glad färg för att omfamna sommaren. Att introducera kromgul, havsskumsgrön och laxrosa väggar kan verkligen göra susen.

3. Lägg till sommaraccenter

Medan du fortfarande har din inredningsdesignerhatt på , kan du lägga till några sommardetaljer i ditt hem. Att sätta upp konst som föreställer stranden, eller ett konstverk av makramé på väggarna är en bra idé.

Visste du att du enkelt kan knyta den vackraste macramé hemma med bara lite övning?

4. Introducera avkopplande flora

Om du inte har lyxen att trädgårdsutrymme hemma, oroa dig inte! För du kan enkelt skapa ett grönt landskap i huset.

Du kan placera några kaktusar och suckulenter i strategiska fläckar runt huset för att lägga till en touch av grönt. Eller en egenodlad trädgård utanför Pinterest kan också vara ett smart alternativ!

Krukväxter rensar ut gifter ur ditt hus gratis . Vad mer kan man begära?

5. Fixa luftkylningsenheter och fönsterluckor

Vi älskar att låta ljuset i huset under den varma årstiden. Du kan inte sitta i mörkret hela tiden när solen skiner. Det är därför det är bäst att få luftkylarenheterna kontrollerade av proffs.

Du kan enkelt hitta en pålitlig företag för hemunderhåll i Nashville, online, och få inspektionen gjord.

Eftersom kvavdagar är vanliga i denna period föreslår vi att du också ska checka in med dina fönsterluckor.

Du skulle inte vilja vakna med det intensiva solljuset på en lördag efter en tuff vecka på jobbet.

Exteriören


6. Inspektera lås

Enligt GetSafe är brottsligheten på sommaren mycket högre än på vintern. Många människor har drabbats av inbrott, intrång och till och med intrång på fastigheten under säsongen som antingen har skadat deras egendom eller traumatiserat dem för livet. Med tanke på omständigheterna är det avgörande att ha de bästa låsen på plats.

7. Förhindra vattenskador

Det är ett faktum att vintern tinar och tillkommer fukt på våren kan bli till besvär för många husägare. Vattenskador är en avgörande fråga under denna säsong.

För att lägga till mer till de redan fyllda tallrikarna, sommaren stormar som har potential att översvämma kan också orsaka förödelse. För att undvika vattenskador bör du tänka framåt och åtgärda alla känsliga punkter som sprickor i grunden, rännor, tak och fönster etc.

8. Återuppliva den vissnande trädgården

Med rikligt solsken och regn för att ge näring åt växterna, är detta den bästa tiden att släppa ut den inre vårdaren och ta hand om röstlösa växter som kan ge dig mycket glädje.

9. Lägg till ett utomhusutrymme och fräscha upp befintliga

Om du har en däck, uteplats eller pool i ditt hus, då är sommaren dags att piffa upp det.

Du kan ändra sittarrangemanget eller lägga till några tillbehör för att förgylla utrymmet. Du kan vara värd för söndagsbruncher på däck eller ha en lekträff för dina barn på gården om du redan har en uteplats.

Om du planerar att bygga ut ditt hus, då är detta den perfekta säsongen för att få saker gjorda.

Föreställ dig att smutta på lite bubbel med din partner på däck med romantisk musik i bakgrunden? Hur sött skulle det vara!

10. Utnyttja sommarrabatter

Vet du det bästa med sommaren?

Det är de enorma rabatterna på dina favoritmärken! Det här är den bästa tiden att handla egyptiska bomullslakan, nya kuddar, sommartäcken och andra roliga vuxengrejer.

Du kan dra nytta av rabatterna hos de allra flesta inredningsmärken och ha mycket kul när du spelar Marcel Wanders och Kelly Hoppen.

Slutgiltiga tankar

När du har uppnått målet att ha ett sommarhus är det dags att låta syrsorna kvittra och påfåglarna dansa i takt med regnet. Vi hoppas att den här bloggen har hjälpt dig att förbereda dig inför sommaren och ha ett hem som utstrålar lugn för dig.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!