Göra om ditt Kök – Vad du kan Göra och inte Göra

Att göra om ditt kök är ett av de viktigaste renoveringsprojekten du kan genomföra. När det görs rätt kan det helt förändra utseendet på ditt hus och omedelbart öka värdet på din fastighet. Men alltför många husägare gör avgörande misstag som faktiskt kan göra motsatsen. I den här artikeln kommer vi att titta på några av vad man bör och inte får göra när man bygger om ett kök.

Gör din research

Innan du pratar med en entreprenör, försök att få bilder av det du letar efter. Du kan göra det genom att titta på jämförbara kök på Pinterest eller genom att öppna ett Houzz-konto.

När du väljer bilder, försök att överväga saker som layout, ytbehandlingar, apparater och färgpalett. Men se till att du väljer något som faktiskt är realistiskt för din budget och med din nuvarande kökskonfiguration. Om du inte är säker på om något du vill verkligen är genomförbart, kommer entreprenörer som Honey Doers att kunna ge dig några förslag.

Förbise inte tekniska detaljer

När du tänker på din layout kan du inte bara tänka på estetik. Du måste också tänka på saker som var diskbänken kommer att placeras eller saker som eluttag också. Och om du tänker bygga ut bör du också tänka på saker som var du till exempel ska installera skjutdörrar eller nya fönster.

Dessutom, om du ska renovera, vet att flytta runt VVS-element kommer att kosta dig mycket mer än om du lämnar allt på samma plats, så se till att du är redo för en ökning i kostnaden om du tänker att flytta diskbänken.

Tänk på vad ditt köks huvudsakliga syfte är

Vissa människor gillar att ha ett kök som är så funktionellt som möjligt. Dessa personer kanske föredrar större bänkskivor och öppna ytor framför en stor köksö till exempel. Andra kanske vill ha något mer gemensamt som kommer att fungera som ett samlingsnav för familjen. Det här är alla saker du måste ta hänsyn till innan du startar projektet.

Förhasta inte design- och planeringsfasen

Människor har ofta en tendens att skynda sig igenom planprocessen och börja bygga för tidigt. Men bara ett misstag kan kosta mycket om du måste göra stora förändringar mitt i projektet. Det är därför du bör ta den tid som krävs för att visualisera layouten och först och främst tänka på funktionalitet. Föreställ dig att du arbetar i ditt nya kök och fundera på vad som kan läggas till eller förbättras för att underlätta arbetsflödet.

Tänk på bostadspriserna i ditt område

En av de saker som folk ofta förbiser när de gör om sitt kök eller när de planerar ett ombyggnadsprojekt i allmänhet är hur mycket värde det kommer att tillföra deras hem. Visst, vi vill alla få ut det mesta vi kan få för vårt hem, men du måste också se till att du inte hamnar i att prissätta dig utanför ditt område. Att lägga till värde är bra men vet att det kommer att finnas ett tak för hur mycket du faktiskt kommer att kunna begära, så tänk på det innan du startar projektet.

Alla dessa tips gör att du kan få ditt drömkök samtidigt som du undviker en katastrof. Se till att du tar hänsyn till dessa innan du funderar på att anlita en entreprenör.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!