Grundförstärka och Räta upp hus: Saker du behöver veta om Processen och Kostnaderna

Erkänn det eller ej, det krävs mycket ansträngning och pengar för att skapa ett drömhem. Att börja med att inspektera bostaden, reparera väggar, golv, kakel, VVS-ledningar och andra relaterade sysslor, kan det vara ganska jobbigt att underhålla ett hus.

Alternativt, anta att man får se att sjunkande golv eller sprickor som uppstått på väggarna vid husbesiktningen. Det är i så fall ett tecken eller tydlig indikation på att huset kommer att slå sig ner på marken och därmed behöver restaureras.

Vikten av att göra omstart

I en enkel definition av återuppbyggnad ersätts de befintliga stubbarna med nya när de har slitits ut. Eftersom stubbarna är gjorda av timmer är de benägna att försämras med tiden. Vatten, jord och andra naturliga element eller termiter äter upp träet och de blir svaga.

Man kan behöva renovera hela huset eller hålla några av stubbarna i gott skick och byta ut andra. Det är en av de mest väsentliga och avgörande processerna för att underhålla ett hus. Det bör göras av experter, eftersom hela husets belastning är balanserad på stubbarna.

Processen med grundförstärkning och upprätning av hus

När det kommer till att göra restaurering måste du ringa in den bästa proffsen i ditt område. Förutom visuell inspektion använder experterna ofta nivåer för att bestämma golvens lutning. De kontrollerar sedan jorden under bostaden och bestämmer sedan hur djupa stubbarna kommer att vara så att ägaren inte står inför några framtida problem.

Efter att ha inspekterat situationerna och bestämmer om längden på stubbarna tas flera förstärkningar till platsen och placeras på strategiska punkter. Huset lyfts långsamt och jämnt. De defekta stubbarna tas sedan bort så att de goda hålls orörda och nya stubbar sätts in för att ersätta de defekta.

Ibland måste en del jord grävas lite extra än det befintliga djupet. så att stubbarna förblir stadiga. Efter återupptagning sänks domkrafterna igen långsamt och jämnt. Hela byggnaden vilar återigen på stubbarna. Slutligen tas domkrafterna bort efter att arbetet är klart.

Kostnaden för att räta upp hus

Den totala kostnaden för återuppbyggnad varierar på olika faktorer. Det beror på den totala golvytan, stubbarnas längd, det extra djupet på stubbarna som krävs vid tiden för det faktiska arbetet. Det beror också på stubbarnas material, jordens tillstånd och andra relaterade faktorer.

Med timmer i kris och restriktioner för att fälla träd använder många husägare nuförtiden stålstubbar i stället för virke.

Därför ändras kostnaden i enlighet med detta. Återigen, om det är möjligt att använda den befintliga grunden blir priset lägre. Men om nya hål ska grävas och grunden behöver förstärkas, summerar återuppbyggnaden till den totala kostnaden.

När vi gör en uppskattning kan vi vara beredda på att den totala kostnaden kommer att vara mellan 100.000kr till 250 000 för att återställa ett hus med en täckt yta på 150 kvadratmeter.

Slutsats

Om du också vill förstärka ditt hus och förlänga dess livslängd avsevärt kan återuppbyggnad vara ett bra alternativ för dig. Till en början kan processen tyckas vara en kostsam underhållsfråga. Ändå är det mycket billigare än att riva huset och bygga om det.

De bästa byråerna med experterna i sin panel kan ge ditt drömhus ett nytt liv med återupplivning. Så vad väntar du på? Kom igång med att återställa ditt hem idag.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!