Guide till automatiska portöppnare | Byggtipsen.se

Säkerhet är ett stort behov i hemmen för att hjälpa dig att sova bättre på natten och gå ut med större förtroende för att din egendom och dina tillhörigheter kommer att vara säkra. Eftersom säkerhet är ett allvarligare behov nu mer än någonsin, finns det också en ökad efterfrågan på automatiska grindöppnare. Istället för att anlita en väktare eller ha en medhjälpare för att stänga och öppna porten, kan du helt enkelt installera en pålitlig elektrisk grindöppnare. Detta skulle också vara en stor bekvämlighet. När du till exempel ska hem från en lång dag på jobbet behöver du inte gå ur bilen för att öppna porten, eftersom porten kan öppnas och stängas av sig själv med en automatisk portöppnare. Ett annat övervägande är ett uppfartslarm som en del av din övergripande installation.

En automatisk grindöppnare är en mekanisk enhet som kan ge bekväm åtkomst till ditt hem och lägga till ett extra lager av säkerhet. De flesta automatiska grindar drivs av solenergi, så portöppnaren kan fortfarande fungera även under ett strömavbrott. Den drivs via en trådlös sändare (som en fjärrkontroll), en manuell enhet, loopdetektorer och infraröda sensorer. När grindöppnare är ihopkopplade med utomhusövervakningskameror och solskyddsljus, kommer det att maximera bekvämligheten och säkerheten för dina grindar.

Faktorer att ta hänsyn till när du väljer en automatisk grindöppnare

Typ av grind

Vilken typ av automatisk grindöppnare som fungerar bäst för dig beror på vilken typ av grind du har. Det finns två huvudtyper av grindar, svänggrindar och skjutspel.

Slagportar fungerar som de vanliga dörrarna och är den vanligaste typen av grind du kan hitta. Dessa typer av grindar är kompatibla med automatiska grindöppnare med ramarmar med antingen hydrauliska eller skruvmanövrerade kolvar. Svängarmsoperatörer, som har en arm som sträcker sig till grinden, är också kompatibla med denna typ av grind.

Under tiden använder skjutgrindar vanligtvis en grindöppnare som har en kedja placerad längst ner på grinden, fäst vid en operatör som drar i kedjan för att manövrera grinden. De flesta grindöppnare är endast kompatibla med båda typerna av grindar, medan vissa modeller har varianter av grindöppnare för att passa olika grindtyper.

Grindens vikt och längd

Vikten på din grind skulle också vara en stor faktor. Portar är stora, tunga föremål, så för att öppna och stänga dem automatiskt krävs det mycket kraft. Automatiska grindöppnare är utformade för att endast fungera för grindar upp till en viss vikt – inte alla grindöppnare som är kompatibla med din typ av grind klarar vikten av din grind. Du kanske inte mäter exakt hur tung din grind är, men det kan bero på vilket material din grind är gjord av. Smidesjärn kan vara väldigt tungt, så du skulle vilja överväga detta också.

För dubbla slaggrindar är längden på varje blad en avgörande faktor för en automatisk grindöppnare. Många slagportsöppnare är designade för dubbla grindar upp till en viss längd. Se till att du mäter längden på varje blad på din dubbla slaggrind innan du överväger att köpa en viss grindöppnare.

Tillgänglig strömkälla och användningsfrekvens

De tillgängliga strömkällorna du har och dina säkerhetsbehov kan också avgöra vilken typ av portöppnare som är bäst för dig. Portöppnare kan fungera med solpaneler (som nämnts ovan), AC eller växelström och batteribackuper. Rätt strömkälla kommer också att bero på hur ofta din grind kommer att öppnas och stängas. Ju oftare du behöver göra det, desto mer kraft kommer din grind att behöva. Detta ökar också det mekaniska slitaget på grindöppnaren, så om du planerar att öppna och stänga din grind väldigt ofta är det bäst att investera i en kraftig grindöppnare för att stå emot påfrestningar och skador.

Bästa automatiska grindöppnare

Börja säga hejdå till dina krångliga lås och kedjor. För att hjälpa dig att bestämma vilken automatisk grindöppnare du ska köpa, här är några av de bästa tillgängliga på marknaden:

#toc_container{display: none !important;}

Produkt

Visuell

Var man kan köpa

Mighty Mule FM500

1. Mighty Mule FM500

Mighty Mule FM500 är klassad som det bästa valet för kraftiga grindar och är lämplig för enkelsvinggrindar som väger upp till 850 lbs. och längd på upp till 18 fot. Det är ett pålitligt och billigt val för tunga grindar som ofta används. Den är bra för alla typer av grindar inklusive trä, prydnadssaker, panel, vinyl, rör och kedjelänk. Det är relativt enkelt att installera och erbjuder ett komplett kit som inte kräver någon svetsning eller elektriker. Den erbjuder också ett antal tillbehör som trådlös knappsats och fjärrkontroll med tryckknapp. Tillverkaren är också stolta över att ge dig 18 månaders garanti med teknisk support. Mighty Mule FM500 är mycket pålitlig och kostnadseffektiv.

2. Mighty Mule MM560

Du kommer att se många Mighty Mule-produkter på den här listan, helt enkelt för att det är en av de ledande tillverkarna av portöppnare. Mighty Mule MM560 är bäst designad för grindar som väger runt 700 till 1 200 lbs. och 18 fot långa. Det är den mest kraftfulla, kraftiga, automatiska grindöppnaren på marknaden, med sin professionella teknologi som har många funktioner. Den erbjuder enkel DIY-installation och drivs av en solpanel. Den kommer med en extra stor kontrollbox och ett justerbart autostängningsalternativ med larm. Det är en av de bästa gör-det-själv-öppnare i sin klass, som ger valuta för pengarna.

3 . USAutomatic Sentry 300 Commercial Grade

Sentry 300 automatiska grindöppnare från USAutomatic är den första högkvalitativa, kommersiella DIY-grindöppnaren. Sentry 300 har olika varianter, men portöppnaren i kommersiell klass är ett toppval. Den drivs av ett 12-volts likströmsbatteri, laddat av en växelströmstransformator eller valfri solenergisats, men solenergialternativet är mer att rekommendera eftersom det kvalificerar sig för 30 % federalt skatteavdrag. Den energieffektiva designen av denna portöppnare gör att den kan ge flera veckors drift även utan gott om solljus. Den passar bäst för massiva järngrindar upp till 12 fot långa och stödjer en kedjelänk på upp till 14 fot. Eftersom den är av kommersiell kvalitet är denna portöppnare bäst lämpad för hem med stora grindar, gårdar och andra bostäder och kommersiella anläggningar. USAutomatic skapar grindöppnare av högsta kvalitet, men är ofta dyrare än andra märken.

4. ALEKO AC1400 Elektrisk glidning

Den bästa automatiska skjutportsöppnaren som finns, Aleko AC1400 är det perfekta alternativet för dem som vill ha en eldriven utan krusiduller öppnare för skjutportar. Den är perfekt för tungt arbete eftersom den kan hantera grindar på upp till 1 400 lbs. tung och 50 fot lång. Själva portöppnaren är lätt, trots sitt stålchassi som ger extra hållbarhet. Den är också packad med högpresterande, 120-volts och 1,5 hästkrafter motor med lång kedja. Det är enkelt att installera detta på din portöppnare, med dess lättanvända gör-det-själv-guide. När det gäller säkerhetsfunktionerna kan denna stoppa och vända sin funktion om den stöter på ett hinder under stängning och öppning.

5. Liftmaster LA400PKGU

Liftmaster LA400PKGU Dual Swing Gate-öppnare är en av de mest hållbara automatiska grindöppnare som finns. Det kan vara en av de dyraste, men det är en av de bästa som kan leverera optimal prestanda och hållbarhet. Den fantastiska funktionen hos Liftmaster är dess förmåga att styras med en smartphone, surfplatta eller dator med MyQ Technology-appen när som helst, var som helst. Appen är kompatibel med Android- och iOS-enheter för den ultimata bekvämligheten. Den är mest lämplig för dubbla slaggrindar på upp till 850 lbs. i vikt och 16 fot lång. Den har ett kraftigt hölje av gjutet aluminium för sin 24-voltsmotor. Den kan också drivas via solenergi också.

6. E8 400MM rostfritt stål

Den automatiska portöppnaren E8 400MM rostfritt stål är en av de finaste automatiska grindöppnarna gjorda av högkvalitativt rostfritt stål. Materialet är robust och pålitligt och fungerar väldigt tyst. Den är lämplig för dubbla svänggrindar upp till 1 200 pund och sträcker sig upp till 26 fot långa. I händelse av ett strömavbrott erbjuder denna portöppnare ett extra AC/DC-backup-system. Den är kompatibel med en solpanel men måste köpas separat. Installationspaketet innehåller primära och sekundära grindhållande fästen, med muttrar och bultar för installation.

7. Mighty Mule MM562

Mighty Mule MM562 är en lättinstallerad dubbelslaggportsöppnare, ett utmärkt val. Denna grindöppnare är idealisk för gör-det-själv-ägare, eftersom detta kit är komplett med detaljerade instruktioner och 24-timmars tillgång till teknisk support. Den är eldriven och går via växelström, men den kan också drivas av solenergi via Mighty Mule Solar Panel. Den är designad för svänggrindar upp till 18 fot långa och 850 lbs. per grindblad. Den har en fjärrkontroll med en knapp för enkel åtkomst och den öppnas inte utan aktivering, vilket garanterar maximal säkerhet för ditt hus.

8. Ghost Controls TSS1XP

Om du letar efter en prisvärd, soldriven portöppnare som kan hantera kraftiga svänggrindar, då är Ghost Controls TSS1XP något för dig. Detta är idealiskt för bostadsportar, stora husportar eller gårdsportar upp till 20 fot långa och 300 lbs. tung. Den har en SafeForce-teknik för att säkerställa smidig öppning och stängning, vilket begränsar mängden kraft som öppnaren måste utöva på en grind för att förhindra skador och skador på förbipasserande. Den fungerar via solenergi och lågspänningslikströmssystem, vilket gör den perfekt för områden utan tillgång till växelström. Denna portöppnare kräver också minimal installationsexpertis och underhåll.

9. Mighty Mule MM360

Mighty Mule MM360 är en av de bästa automatiska svängportsöppnarna och är designad för medelstora svänggrindar som är upp till 16 fot långa och väger upp till 550 lbs. Den har en exklusiv Dual Sense-teknik för att ge dig skydd och säkerhet som är upp till UL325 6th Edition Standards. Den fungerar med ett 12-volts batteri som kan köras i timmar med mer kraft och reservkapacitet, men den kan också drivas av solpaneler. Som med andra Mighty Mule-portöppnare är den enkel att installera med sina vänliga instruktioner och DVD-guide.

10. CO-Z automatisk glidning

CO-Z automatisk skjutportöppnare är billigare än andra grindöppnare som ingår i den här listan, men den är mycket pålitlig och pålitlig. Med RF Hopping Code Technology ger denna portöppnare extra skydd för din fjärrkod, vilket förhindrar att den blir tillgänglig för andra. Den passar skjutportar som väger upp till 1 400 pund och upp till 40 fot långa. Den är mycket anpassningsbar eftersom den kan programmeras att använda upp till 23 extra fjärrkontroller, plus att den har ett autostängningsalternativ där du kan ställa in porten att stänga 12, 24 eller 36 sekunder efter öppning.

11. Mighty Mule MM-SL2000B

Om du har en kraftig skjutgrind kan Mighty Mule MM-SL2000B hjälpa dig att ge dig säkerhet och bekvämlighet när du går in och ut. Denna portöppnare drivs av en 12-volts DC-motor och är kompatibel med Mighty Mule solpaneler. Den är designad för skjutportar upp till 30 fot långa med en 20 fots öppning och via med varje blad som väger upp till 1 000 lbs. Den har en inbyggd, intern friktionsbromslåsanordning som låser grinden i stängt läge för extra säkerhet. Den här tar inte heller mycket plats, vilket gör den idealisk för grindar med trånga utrymmen.

12. Ghost Controls TDS2XP

Idealisk för dubbla svänggrindar, Ghost Controls TDS2XP är en kraftig, soldriven lösning för dina säkerhetsbehov. Installationssatsen kommer med en 10-watts monokristallin solpanel, en operatörsarm med en 6-tums kabel och en andra operatörsarm med en 30-tums kabel. Denna portöppnare kan öppna och stänga bostads- och kommersiella portar på upp till 20 fot långa och 200 lbs. i vikt, men det rekommenderas inte för portar med solid panel. Det ger enkel åtkomst till en låsbar batterilåda. Sammantaget är detta en pålitlig grindöppnare som säkerligen kommer att ge dig valuta för pengarna.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!