Guide till de olika Typerna av Takfläktar

Takfläktarnas tillkomst förändrar världen av elektriska maskiner, såväl som våra hem. De uppfanns för århundraden sedan, men de har fortfarande en enorm betydelse i våra liv fram till denna dag. Men på grund av tillkomsten av luftkonditioneringsapparater kan takfläktar stå kvar på den bakre brännaren.

Men trots tekniska uppfinningar har takfläktar framgångsrikt behållit sitt rykte som en enkel, mångsidig och en fantastisk designpjäs genom åren.

Takfläktar finns i olika storlekar och typer. Läs vidare för att bekanta dig med de olika typerna av takfläktar.

Standard takfläkt

Som namnet antyder är denna typ den vanligaste takfläkten på marknaden. Någon gång i ditt liv har du redan stött på en vanlig takfläkt, kan det vara i dina farföräldrars hem eller på din kontors uteplats. Denna mekaniska fläkt har detaljerade egenskaper, såsom tre till fyra blad gjorda av material, såsom plast, MDF, trä eller metall.

Standard takfläktar finns i ett brett urval av design, vilket gör dem mycket mångsidiga. Några vanliga fläktfinishar som du bör tänka på inkluderar borstad nickel, kastanjebrun, antik brons, tenn och många fler. Du kan fästa många tillbehör till en vanlig takfläkt också, inklusive en fjärrkontroll, dragkedja och anpassningsbara blad.

Lågprofils takfläktar

Även kända som infällda takfläktar eller hugger takfläktar, lågprofil takfläktar är fästa direkt på monteringsfästena, vilket gör dem “infällda” i taket.

Dessa fläktar är fantastiska alternativ om du har ett rum som är mindre än 2.5 meter i takhöjd. En av bakslagen av denna typ är att dess närhet till taket inte tillåter optimalt luftflöde, därför minskar kylförmågan. Fördelen med detta är att det åtminstone kommer att minska en del tryck på ditt VVS-system. Liksom vanliga takfläktar finns takfläktar med låg profil tillgängliga i en mängd olika val, ytbehandlingar och färger som enkelt kan anpassas för att passa allas önskemål.

Takfläktar med dubbla motorer

Denna typ av takfläkt omfattar både substans och stil. Takfläkten med dubbla motorer, som namnet antyder, kännetecknas av två justerbara fläktar som hålls på plats av horisontella stänger.

Denna takfläkt, även kallad dubbelhuvud eller dubbla taklampor, utstrålar sofistikering och en touch av funktionalitet som du inte skulle hitta i konventionella takfläktar. En takfläkt med dubbla motorer, som drivs av dubbla motorer (som var och en är installerad på änden av kroppen), kan skapa exceptionellt luftflöde även i högt i tak. Dess fullt justerbara blad kan vridas i en viss vinkel och till och med parallellt med golvet. Denna typ är mycket anpassningsbar och tillåter luftflöde genom rummet.

Fjärrstyrda takfläktar

För premium användbarhet, välj fjärrstyrda takfläktar. Om du inte är tillräckligt lång eller helt enkelt lat för att manuellt justera inställningarna, kommer en fjärrstyrd takfläkt att göra jobbet åt dig. Du kan sätta på och stänga av takfläkten och justera andra inställningar med fingertopparna.

Dess enkla användbarhet gör att de bäst installeras i rum med högt i tak och även mycket stora utrymmen som evenemangsrum och auditorier. Fjärrstyrda takfläktar är mycket anpassningsbara för att ge tillgång till timer och lampor. Vissa fjärrstyrda takfläktar kan synkroniseras till en mobiltelefon, vilket ger bekväm åtkomst. Liksom andra typer, kommer detta i olika typer och färger.

Industriella takfläktar

Denna robusta, hållbara typ av takfläkt klarar kraven från industriella miljöer. Den är speciellt utvecklad för att främja maximalt luftflöde i lager, fabriker och andra rymliga områden. Industriella takfläktar är byggda med en kraftig motor och design för att maximera hög lufttillförsel. Den täcker också utmärkt täckning och erbjuder fantastisk estetik – oavsett vilken finish, stil eller färg du vill ha.

Kommersiella takfläktar

Om du letar efter en takfläkt som kan förbättra luftcirkulationen på ett kontor, en butik eller en restaurang, bör en kommersiell takfläkt vara din prioritet. Kommersiella fläktar är designade för utrymmen som har en takhöjd på 3 till 7.5m och ett stort utrymme, och är designade för att ge bra temperatur genom sin dubbla funktionalitet. Under sommaren kan kommersiella takfläktar arbeta i framåtriktad riktning för att öka luftflödet.

Takfläktar

Om du har en uteplats eller något utomhusutrymme hemma, och du känner att du saknar en inredning, kan en takfläkt utomhus vara pricken över i:et.

Det är ett bra komplement till alla luftiga utomhusområden, plus att det är en bra konversationsstartare. Som en extra funktion kommer takfläktar utomhus med lampor, vilket gör dem mycket mångsidiga. Mångfalden av alternativ är bred som de som är avsedda för inomhus, vilket innebär att du inte behöver begränsa dig till vissa stilar. En takfläkt utomhus kommer vanligtvis med integrerat LED-ljus, vilket gör den miljövänlig.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!