Guide till smarta hemsäkerhetskameror | Byggtipsen.se

Våra hem är en av de största investeringarna vi har, det är därför att hålla det säkert är en högsta prioritet för nästan alla husägare. Med teknikens framsteg finns det nu smarta hemenheter och säkerhetsprodukter för hemautomation som kan hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om vad som händer i och utanför ditt hem även när du är borta. En av dessa enheter är den smarta hemsäkerhetskameran. Och om du vill ha ett mer avancerat sätt att fånga “ovanliga” saker i och utanför ditt hem, rekommenderar vi att du installerar ett spökkamerasystem.

För några år sedan måste du investera i ett dyrt hemsäkerhetssystem som inkluderar en dyr månadsavgift för att kunna hålla ditt hem säkrat när du åker på semester. Om du inte har råd med det måste du bara slå tärningen och hoppas på det bästa. Men i nuvarande tid, med framväxten av internet och smartphones, har vi nu möjlighet att uppnå viss sinnesro genom att använda smarta hemsäkerhetskameror.

Saker att tänka på när du väljer en smart hemsäkerhetskamera

Det finns många olika smarta säkerhetskameror du kan hitta på marknaden idag och var och en av dem erbjuder en mängd olika funktioner. För att du ska kunna välja den bästa för ditt hem, här är några av de saker du bör titta närmare på.

Bildkvalitet

När du har att göra med en säkerhetskamera är det första du bör titta på dess bildkvalitet. Förutom att kontrollera upplösningen bör du också kontrollera om din valda kamera har en fantastisk detalj, en vidvinkel eller om den har den höga kvaliteten som räcker för att identifiera en inkräktare. Kom ihåg att två kameror med en 1080p-upplösning fortfarande kan erbjuda olika bildkvalitet.

Datalagring

Det finns några smarta säkerhetskameror på marknaden som kommer att erbjuda möjligheten att lagra bilder i molnet. Detta är ett bra alternativ eftersom det är mindre sannolikt att förlora data. Det kan dock bli dyrt eftersom det ofta kommer med en månatlig serviceavgift.

Det finns också andra modeller som lagrar filmer på en lokal enhet som i en flash-enhet eller ett micro SD-kort. Detta är det billigare alternativet, men när det väl skadas eller försvinner, kommer filmerna som sparats i det också att gå förlorade.

ACCL har en användbar lista över tillgängliga typer av CCTV-kameror, som bryter ner var och en av deras funktioner såsom datalagringskapacitet, strömkällor och anslutningar, vilket gör det enkelt för dig att välja en som bäst passar dina behov.

Tillgång

För smarta hemsäkerhetskameror har du olika alternativ för hur du vill se bilderna. Det kan vara på din smartphone, i en webbläsare eller båda. Därför bör du komma ihåg att veta hur du kan komma åt dina bilder när du köper en smart säkerhetskamera.

Kompatibilitet

Det finns smarta hemsäkerhetskameror som integreras med smarta hemteknologier som Amazon Alexa, Samsung SmartThings, Apple HomeKit och IFTTT. Det finns också några som strikt fungerar som ett fristående system. Om du har smarta hemteknologier är det bättre att välja en smart kamera som är kompatibel med den.

Anslutning

De flesta smarta hemsäkerhetskameror ansluter via ditt Wi-Fi-system eller Bluetooth. Problemet med de som är anslutna till ditt hemnätverk är dock när strömmen går eller när det är problem med signalen när du är borta. Om detta alltid händer i ditt område, kanske du kan välja en säkerhetskamera som ansluter via ett mobilnätverk. Men dessa typer av smarta kameror är sällsynta.

Strömkälla

Det finns trådbundna och trådlösa smarta säkerhetskameror. När du väljer en som är batteridriven har du friheten att placera den var som helst i ditt hem. Det kan dock bli dyrt att köpa batterier då och då.

Å andra sidan, när du väljer en med nätsladd, kommer det att göra det möjligt för dig att driva enheten kontinuerligt utan att behöva spendera pengar på batterier. Men nackdelen med detta är att ha fula kablar hemma och att behöva placera kameran inom räckhåll för ett uttag.

Ytterligare egenskaper

Vissa smarta säkerhetskameror erbjuder ytterligare funktioner förutom att spela in bilder från ditt hem när du är borta. Det finns de som skickar dig varningar när potentiella inkräktare är närvarande. Detta är en viktig funktion som du också bör tänka på.

Det finns också några smarta hemsäkerhetskameror som kan låta en siren, mäta temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet, och som ger dig möjlighet att höra vad som händer runt kameran och till och med prata med människorna på hemma när du är borta. Dessa funktioner kan dock också påverka priset på kameran, så det är bäst att välja de funktioner som verkligen kommer att vara användbara för dig.

Installation

De flesta tillgängliga smarta säkerhetskameror idag kommer med ett stativ som gör att du kan placera dem på vilken plan yta som helst hemma. Det finns även några som kan monteras på väggar eller tak. Kontrollen av kamerorna beror på vilken installation du väljer.

Det finns några som ger dig möjligheten att vrida kameran till olika vinklar medan vissa kan begränsa riktningarna för var du kan rikta kameran. Det beror på dig om du behöver en kamera som automatiskt kan svänga upp och ner eller från sida till sida som gör att du kan fjärrskanna ett helt rum på din smartphone.

De bästa smarta säkerhetskamerorna för ditt hem

#toc_container{display: none !important;}
Produkt
Visuell

Var man kan köpa

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!