Energirevision För ditt hem – Energibesiktning av ditt Hem!

Varje år spenderar det genomsnittliga hushållet cirka 20.000 på energiräkningar. Det enda sättet att minska den här årsräkningen är att förbättra din energieffektivitet hemma, men de flesta familjer vet inte exakt hur man gör det. Det finns många sätt att förbättra ditt hems energieffektivitet, men det första steget är att genomföra en energirevision i hemmet.

En energibesiktning i hemmet är en bedömning av hur energi förbrukas i ditt hem. Genom att utföra en besiktning kan du avgöra var ditt hem slösar energi så att du kan vidta nödvändiga åtgärder för att förbättra ditt hems energi effektivitet.

Vad händer under en energirevision i hemmet?

Du bör lära dig vad en energibesiktning i hemmet innebär så att du vet vad du kan förvänta dig under bedömningen. En revision består vanligtvis av flera steg, inklusive:

  • Diskussion med den professionella revisorn
  • Bedömning av energiräkning
  • Heminspektion
  • Energieffektiva rekommendationer

Diskussion med Professionell besiktningsman

Besiktningsmannen kommer att inleda bedömningen med att diskutera dina energibehov och problem. Om du vill veta mer om en specifik fråga är det nu dags att ta upp det. Om du till exempel känner ett kalldrag i vissa rum, berätta för besiktningsmannen så att de kan identifiera problemet och ge dig en energieffektiv lösning.

Besiktningsmannen kanske också vill veta mer om din livsstil. Reser du ofta? Jobbar du hemifrån? Genom att svara på dessa frågor kan revisorn få en djupare förståelse för dina unika energibehov.

Bedömning av energiräkning

Därefter kommer besiktningsmannen att be om kopior av dina senaste elräkningar. Revisorn kommer att behöva se hur mycket du för närvarande spenderar på energi varje månad så att de kan uppskatta hur mycket du kan spara genom att göra vissa energieffektiva förbättringar.

Om du inte har dessa energiräkningar tillgängliga kan du fortfarande göra en revision, men den uppskattade besparingsinformationen kanske inte är lika korrekt.

Heminspektion

Vid denna tidpunkt kommer revisorn att ha den bakgrundsinformation som de behöver för att genomföra bedömningen. Revisorn kommer att utföra en visuell energiinspektion av hemmet av ditt hems exteriör, interiör, tak och värme- och kylsystem och ta anteckningar om deras tillstånd.

Din besiktningsman kommer också att behöva utföra olika tester för att identifiera luftläckor, vattenläckor, fukt, ventilationsproblem och andra problem i ditt hem.

Till exempel kan besiktningsmannen göra en termografisk skanning för att avgöra vilka områden i ditt hem som är underisolerade och överisolerade. Ett fläkttest kan också utföras för att upptäcka luftläckor runt ditt hem. Tester som dessa kan hjälpa revisorn att lära sig hur energi slösas bort i ditt hem.

Energieffektiva rekommendationer

Efter att ha slutfört inspektionen kommer revisorn att skapa en lista med anpassade energieffektiva rekommendationer baserat på deras anteckningar och testresultat. Den här listan kommer att berätta exakt vilka förbättringar du behöver göra i ditt hem för att förbättra din energieffektivitet och minska dina månatliga elräkningar.

Till exempel kan besiktningsmannen ha upptäckt luftläckor runt dina dörrar och fönster. Om så är fallet kan besiktningsmannen rekommendera att täta dessa luftläckor genom att täta runt fönstren och använda tätningsskydd runt dörrarna.

Är energirevisioner i hemmet värda det?

Om du fortfarande är osäker på om du ska utföra en revision eller inte är det viktigt att förstå hur du kan dra nytta av denna energibedömning i hemmet. Några av de många fördelarna inkluderar:

  • Spara pengar på elräkningar. Du kan spara mellan 5-30 % på dina årliga elräkningar genom att implementera några av de energieffektiva rekommendationerna i din energirevisionsrapport för hemmet. Detta innebär att det genomsnittliga hushållet kan spara mellan 1000 och drygt 6000kr per år på energiräkningar.
  • Öka ditt hems värde. Studier har visat att energieffektiva uppgraderingar kan öka andrahandsvärdet på ditt hem. Att ha ett energieffektivt VVS-system kan öka ditt hems värde med cirka 5,8 %, medan ENERGY STAR®-apparater kan öka ditt hems värde med cirka 9 %.
  • Gör ditt hem bekvämare. Att förbättra ditt hems energieffektivitet kommer att lösa problem som smutsiga luftfilter, läckande fönster och kalla luftdrag. Genom att ta itu med dessa problem kan du göra ditt hem mer bekvämt för din familj att bo i.
  • Skapa en hälsosammare livsmiljö. Att göra energieffektiva uppgraderingar hjälper dig att ta itu med mögel, luftföroreningar inomhus och andra problem i ditt hem som kan påverka din hälsa. Genom att åtgärda dessa problem kan du skapa en hälsosammare livsmiljö för hela familjen.

Minska ditt koldioxidavtryck. Det uppskattas att cirka 16 % av USA:s utsläpp av växthusgaser genereras av hem över hela landet. Att förbättra din energieffektivitet kommer drastiskt att minska utsläppen av växthusgaser som ditt hem genererar, vilket kommer att minska ditt koldioxidavtryck och skydda planeten.

Det är viktigt att notera att du bara kommer att dra nytta av dessa fördelar om du är villig att lägga ner tid och ansträngning för att implementera energieffektiva rekommendationer efter att din revision är klar. Så länge du är fast besluten att göra några eller alla av de rekommenderade förbättringarna, är det definitivt värt tiden och ansträngningen att utföra en energirevision i hemmet.

Kan du göra din egen energirevision?

Kostnaden för en professionell hemenergirevision kan variera från 2000 till 20.000. Men lyckligtvis kan du skörda frukterna av en energirevision i hemmet utan att spendera en krona genom att ladda ner energibesiktningsappar.

Genom att använda dessa appar kan du göra en energibesiktning i hemmet gratis. Apparna guidar dig genom processen och ställer frågor om olika apparater, armaturer och energieffektiva funktioner i ditt hem. Apparna kommer att använda svaren på dessa frågor för att förbereda en anpassad lista med energieffektiva rekommendationer för ditt hem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!