7 Hemförbättringar för en Varmare Vinter

Det kyligare höstvädret är en påminnelse om att ännu kallare dagar väntar. Gör dig redo för vintern genom att utföra några enkla hemförbättringar som hjälper till att hålla ditt hem varmt hela vintern.

Väderskydd

Med väderskydd kan du spara upp till 20 procent på uppvärmningskostnaderna – speciellt om du har dragiga fönster eller dörrar. Dessutom är det snabbt och enkelt och kostar inte mycket pengar. Placera tätningslister längs dörrkarmen och i springorna mellan fönster och bågar för att hålla kyliga vindar ute och värma in.

Fixa dragiga dörrar

Om dina dörrar behöver extra dragskydd, lägg till en dörrsvep längs botten. Dessa flexibla gummilister tätar springan längst ner på dörren för att hålla kyliga vindar borta. Om kall luft fortfarande kommer in, köp eller gör själv ett tygrör fyllt med sand, ris eller annat material – för att lägga på golvet och täppa till gapet.

Isolera

Vinden och källaren är två platser där ditt hem kan förlora mycket värme. Genom att isolera ditt källartak och ditt vindsgolv kan du förhindra att varm luft kommer ut från huset. Kontrollera också utsidan av ditt hus för sprucken grund, luckor eller kabelhål, och täta dem eller fyll dem med sprayskumisolering.

Ugnskontroll

Som alla andra maskiner fungerar din ugn bättre om den underhålls på rätt sätt. Vissa elbolag erbjuder en gratis årlig kontroll av din ugn, men om din inte gör det kan det vara värt att betala en tekniker för att säkerställa att din ugn är i toppskick. Men du kan också förbättra din ugns prestanda med enkelt underhåll som du kan göra själv, som att byta filter och rengöra register.

Byt ut din termostat

Standardtermostater kan leda till slöseri med energi. Om du väljer en smart termostat kan du dra ner på din energianvändning – och dina elräkningar. Bland andra funktioner kan dessa smarta termostater känna av när du är borta och automatiskt justera temperaturen för att spara pengar.

Täta kanaler

Om du har varmluft kan läckor i dina kanaler kosta dig tusentals kronor. Förslut dem med specialdesignad metalltejp såsom bull tape och håll dina kanaler – och din plånbok – säkrare.

Omfamna tyger

Även om ett svalt klinkergolv kan kännas skönt under fötterna på sommaren, är det inte så tilltalande när det är minusgrader ute. Täck dina golv med mattor och löpare för vintermånaderna. Du kan också hänga tunga isolerande draperier framför dina fönster för att hålla varm luft inne och kylan ute där den hör hemma.

Hålla värmen

Med lite förberedelser och planering kan ditt hem bli mysigare än någonsin i vinter.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!