Heminredningstrender för 2024

Vi har för några månader sedan tagit klivet in i 2024 och återigen kommer heminredningen för i år att ta några viktiga steg framåt. Hållbarhet, vintage och teknologi är tre heta ord vi kommer att se inom heminredning i år. Om du vill hålla dig uppdaterad med de senaste heminredningstrenderna ska du fortsätta läsa nedan. 

Teknologin integreras

Sedan flera år tillbaka har teknologin fått en allt mer integrerad roll i vårt vardagliga liv, vilket är en trend som fortsätter in i 2024. Att ha ett smart hem är idag vanligare än vi någonsin hade kunnat föreställa oss, allting från termostater och lampor, till tv och högtalarsystem fungerar idag på ett smart sätt där vi knappt behöver röra ett finger. För 2024 uppskattas det att vi kommer att se betydligt mer av virtuella rum där antingen virtual reality eller augmented reality används för att visualisera hur en inredningsstil skulle se ut. Detta kommer göra möbel- och inredningsköp betydligt smidigare för konsumenterna, eftersom hen redan på förhand kommer att uppskattningsvis se hur det kommer att se ut, innan beställningen ens blivit lagd. 

En hållbar design 

Eftersom det är 2024 råder det inga tvivel om att en hållbar design fortfarande är en stor prioritet för heminredning. För varje år som går blir vi konsumenter allt mer medvetna, så varför inte göra alla hållbara val vi bara kan i vårt eget hem. År 2024 kommer designbranschen att till stor del domineras av material som kork, bambu och trä. Dekoration och möbler är idag till stor del tillverkade av återvunna material för att minska miljöpåverkan och göra mer medvetna val. 

Inspiration från naturen 

Vad är mer grönt än naturen själv? Ingenting skulle vi vilja påstå. Av den enkla anledningen kommer 2024 att vara året för naturinspirerad inredning. Genom att använda material som sten och trä skapar man en harmonisk och lugn atmosfär i sitt hem, och genom att kombinera det med botaniska tryck och inomhusväxter har du plötsligt skapat ett hem inspirerat av naturen. 

Vintage och retro

Det uppskattas även att vi i år kommer att få se inredningsstilar inspirerade av både retro och vintage. Det har blivit allt vanligare att handla på second hand, vilket inte bara är ett sätt att hitta unika möbler som ger karaktär till hemmet, utan ett hållbart alternativ där man ger möblerna ett helt nytt liv. 

Blanda stilar

Sist men inte minst tror vi att 2024 kommer att föra med sig en blandning av alla olika stilar. Detta kan innebära gröna växter inspirerade av naturen, en soffa köpt på second hand för en mer vintagestil och allt mer hållbara alternativ. När du blandar olika stilar har du möjligheten att skapa ett helt unikt och personligt ställe att kalla hemma. 

Slutsats

År 2024 är här och vi tror och hoppas att det kommer bli ett spännande år för hemmets inredning. Det uppskattas att virtuella rum kommer användas i allt större utsträckning för att inreda och stilarna vi kommer att se i år är vintage och retro, hållbara och inspirerade av naturen samt en salig blandning av alla stilar. 

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!