Heta Trender för Fantastiskt Fönsterbyte för Hem

Planerar du att byta fönster? Eller kanske du också funderar på att ha några nya fönster installerade för att lägga till mer form och funktion till ditt vardagsrum? Om något av ovanstående gäller dig har du hamnat rätt.

Moderna ersättningsfönster erbjuder fördelar och funktioner som många äldre, äldre fönster helt enkelt inte kan tillhandahålla. Det spelar ingen roll om du letar efter mer UV-skydd, bättre energieffektivitet eller ytterligare brusreducering. Du kanske letar efter fönster som bara är otroligt enkla att använda och underhålla. Det finns många tillgängliga alternativ nu för ett fantastiskt fönsterbyte för hemmet.

Trender av fönsterstilar och mönster

Som det är sant för nästan alla andra produkter eller kategorier du kan tänka dig, kommer och går fönstertrender. Vissa trender handlar mer om estetik; andra är fokuserade på praktisk prestanda.

De bästa fönstertillverkarna strävar dock ständigt efter att förnya sig på båda fronterna. Vill du lära dig mer om vad som är hett just nu när det gäller fönsterstilar och design? Här är några aktuella trender.

1. Naturlig ventilation och miljövänlighet

Miljövänlighet är en trend som helt enkelt inte försvinner. Inte bara är fler intresserade av att minska sitt ekologiska fotavtryck; de är också motiverade att minska sina energikostnader hur de kan!

Och många är intresserade av att dra ner på VVS-användningen genom att utnyttja så mycket frisk luft som möjligt. När det gäller ersättningsfönsterlösningar som hjälper till att främja tvärventilation, trendar alla bågfönster, markisfönster och skjutfönster uppåt i popularitet.

2. Stora bildfönster

Så, hur mäter man fönsterbyte? Tja, det beror på det tillgängliga utrymmet. För människor som verkligen uppskattar ett rum med utsikt är stora panoramafönster definitivt “in” just nu. Dessa fasta fönster finns i alla former och storlekar. De kan till och med utformas för att fylla stora ytor från golvet ända upp till taket.

De här stora, obrutna rutorna visar verkligen upp utsikten över din bakgård (eller vilken annan trädgård som helst), och inleder också massor av naturligt ljus. Vill du lägga till fler ventilationsmöjligheter? Du kan alltid lägga till några fönster som kan användas antingen ovanför, under eller på vardera sidan av ditt stora bildfönsters fokuspunkt.

3. Fönster med inbyggd sittplats

Söker efter en utsikt till utomhus som kommer med en egen inbyggd plats för att sitta och blöta den allt i? Burspråk och pilar är trendiga för just det syftet.

Både burspråk och pilar är designade för att sträcka sig ut från ditt hem. Det gör den på ett sätt som skapar mer innerutrymme – inklusive möjligheten till en inbyggd förlängd tröskel som kan fungera som bänk. Allt utan att det krävs något extra tillgängligt väggutrymme.

Barnfönster arrangeras vanligtvis i en vinklad geometrisk serie, medan bågfönster får formen av en båge med mjukare kurvor. Det centrala fönsterbytet för hemmet i varje stilarrangemang är vanligtvis stora fasta fönster, medan de flankerande fönstren kan vara enkelhängda, dubbelhängda, bågar eller andra operativa fönstertyper.

4. Bänkfönster

Letar du efter andra sätt att kombinera inomhus- och utomhusliv? En annan trend som är populär, särskilt för hem med däck eller uteplatser, är en bänkfönsterdesign.

Det är ett bra sätt att ansluta köket till en veranda eller ett däck på baksidan, och det är ganska enkel att genomföra. Allt som krävs är att byta ut ett befintligt fönster med antingen en skjutreglage eller bågfönster och att förlänga tröskeln till en serveringshylla som når flera centimeter utomhus.

Det gör det mycket lättare att underhålla gäster, sparar mycket att gå fram och tillbaka och kan också göra saneringsprocessen enklare.

5. Skjutdörrar

Och här är ett annat sätt att få in mer av utsidan som är trendigt: skjutdörrar. Tänk på dem som stora skjutfönster som du faktiskt kan gå igenom. De kommer som standard i tvåpanelsalternativ, men du kan bli större med en design med tre paneler eller till och med fyra paneler om du föredrar det.

Liksom de stora panoramafönstren vi nämnde ovan, inleder dessa dörrar mycket solljus och skapar en känsla av öppenhet för ditt utrymme, utan att det kräver något extra utrymme. Men du kan också ställa dessa på vid gavel när du vill släppa in mycket utomhusluft. De kommer också med skärmar, så du behöver inte oroa dig för att hålla några irriterande insekter borta.

6. Klädda kombinationskarmar

Men vad ska man göra för fönsterkarmar? Du kan gå med det traditionella utseendet och känslan av äkta trä. Men trä är inte det bästa materialet för väderbeständighet när det kommer till yttre ramar. Du kan också välja vinyls etablerade prestanda med lågt underhållsbehov, men det kanske inte är det utseende du verkligen vill ha när det gäller din heminredning.

Tja, tänk om du kunde har det bästa av två världar? Det kan du faktiskt, och det är därför klädda fönster är trendiga. De mest populära är klädda med vinyl på utsidan och sedan inramade med en naturlig träfinish på insidan.

Men om en vinyl/träkombination inte är din favorit, finns det andra material kombinationer du kan välja också, inklusive glasfiber, aluminium och andra.

Färgtrender

Vi vet att när det gäller fönster så spelar utseende också roll. Och för det ändamålet vill vi inte skriva av oss utan att prata lite om vilka färger som trendar just nu också:

1. Svarta

Svarta karmar, eller vad som mer allmänt kallas “mörka fönster”, började trendiga för några år sedan, och deras popularitet fortsätter att växa. Vissa har till och med gått så långt som att säga att när det kommer till snygga fönsterfärger, svart är det nya vit.

I själva verket är svart förmodligen det snabbast växande fönsterfärgsvalet. En del av detta kan bero på det populära moderna bondgårdsvurm. Eller så kan det helt enkelt handla om att fler människor dras till den enkelhet och tydliga kontrast som en svart fönsterram erbjuder.

2. Brons

Brons är en annan färg som är trendig för fönsterbyte för hemmet. Det kan inte bara hjälpa till att separera dina fönster på utsidan, utan det råkar också smälta in fint med många av dina typiska inredningsmöbler.

3. Klassisk vit

Även om du kanske inte tänker på vitt som en “trending” färg, är det fortfarande det mest populära fönsterfärgsvalet som standard.

Vitt gör vanligtvis också ett bra jobb med att matcha det mesta av dina befintliga detaljer också, så det är verkligen svårt att gå fel med ett vitt fönster.

4. Djärvare färger

Svarta, vita och neutrala färger är redan väletablerade och omtyckta, men det finns också några djärvare färger som börjar bli trend när det kommer till fönsterputsningen. Djupa gröna, senapsgula,

Engelska röda, bruna, khakis, silverfärger och till och med lila nyanser har gjort några anmärkningsvärda inslag i fönstrets färger. Nuförtiden är det häftigt att tänka utanför ramarna och hoppa djupare in i kritan!

Slutsats

Vi hoppas att du har funnit att den här artikeln fönsterbyte för hem är till hjälp när det gäller att följa några av de senaste fönstertrenderna! Men oavsett vilken stil, färg eller material du bestämmer dig för, är det fortfarande otroligt viktigt att ha dina fönster ordentligt installerade i första hand.

Orsaken #1 till för tidigt fönsterfel handlar inte om själva produkten – det kommer vanligtvis som ett resultat av en felaktig installation!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!