Historisk Renovering på Gång: Hostrup Have i Köpenhamn Genomgår Storskalig Förvandling

Foto: Heimstaden Danmark

Ett betydelsefullt kapitel i den danska fastighetssektorns historia har inletts när Fasadgruppens respekterade dotterbolag, BYENS TAG & FACADE A/S, tilldelades det prestigefyllda uppdraget att genomföra en omfattande renovering av det ikoniska Hostrup Have-kvarteret i Fredriksberg, Köpenhamn. Den historiska fastigheten, uppförd mellan 1935 och 1936 enligt en distinkt funktionalistisk arkitektonisk stil, har länge varit en del av stadens arv och stoltserar med 680 lägenheter, 30 kommersiella lokaler och sin egen unika postkod.

Heimstaden, den respekterade fastighetsägaren, har satt sin förtroende till BYENS TAG & FACADE för att genomföra en noggrann renovering som bevarar kvarterets autentiska uttryck samtidigt som moderna metoder omfamnas. Projektet, som spänner över tre år och har ett totalt värde av cirka 155 miljoner DKK, kommer att innefatta en omfattande process med att byta ut inte mindre än 12 500 kvadratmeter tegeltak, ersätta samtliga fönster och omsorgsfullt omfoga alla fasader.

Casper Borgen Larsen, VD för BYENS TAG & FACADE, uttryckte sin entusiasm och ödmjukhet inför detta monumentala uppdrag: “Hostrup Have-projektet är en milstolpe i vår historia och vi tar oss an det med en genuin stolthet. Det är en möjlighet för oss att framhäva vikten av effektivt lagarbete. Hela projektet sammanfattar våra kärnkompetenser och vi ser med spänning fram emot att sätta igång.”

Peter Andersen, Affärsområdeschef för Fasadgruppen Danmark, påpekade att detta projekt inte enbart är en viktig framgång för BYENS TAG & FACADE utan även för hela Fasadgruppen och dess ambitioner på den danska marknaden: “Denna imponerande beställning stärker vår ställning på marknaden och betonar vår koncerns kapacitet. Med denna uppdragsstorlek visar vi vår oöverträffade förmåga. BYENS TAG & FACADE är den rätta entreprenören för detta ärofyllda uppdrag.”

Arbetet förväntas inledas mot slutet av sommaren 2023 och kommer att presentera en möjlighet för BYENS TAG & FACADE att demonstrera sin expertis och dedikation i att återuppliva och bevara en viktig del av Köpenhamns arkitektoniska arv. Med stor respekt för den ursprungliga arkitekturen kommer Hostrup Have att få en nyskapande och samtidigt tidlös transformation, och stadens innevånare kan se fram emot ett förnyat landmärke som står starkt i åratal framöver.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!