HMB Construction Tar Sig An Hållbart Bostadsprojekt i Täby Kommun

HMB Construction, en välrenommerad del av AF Gruppen Sverige, har nyligen erhållit ett betydelsefullt uppdrag som kommer forma framtiden för bostadslivet i Täby kommun. I samarbete med OBOS Nya Hem kommer HMB Construction bygga 60 miljövänliga bostadsrätter som en del av det nya kvarteret Brf Roslagsporten, som tar form i den expansiva Täby kommun, belägen norr om Stockholm. Denna utveckling är ytterligare ett steg mot att skapa en mer hållbar och levnadsvänlig framtid.

Projektet kommer att utföras som en totalentreprenad och sätter en stark betoning på hållbarhet genom hela byggprocessen. HMB Construction har som mål att certifiera projektet med den prestigefyllda miljömärkningen Svanen, vilket understryker deras dedikation till att skapa bostäder som är skonsamma för miljön. Detta är en del av deras åtagande att ta ansvar för kommande generationer och främja en miljövänlig livsstil.

En spännande aspekt av detta projekt är det gröna tänket som genomsyrar det. För att öka de gröna ytorna och minska den ekologiska fotavtrycket kommer flera av byggnadernas tak att kläs med sedum, vilket inte bara ger en estetiskt tilltalande miljö utan även bidrar till att reglera temperatur och främja biologisk mångfald. Dessutom kommer solceller att installeras på vissa tak för att generera förnybar energi och minska beroendet av icke förnybara källor.

Krister Karlsson, VD för HMB Construction AB, uttrycker sin entusiasm över samarbetet med OBOS Nya Hem: “Vårt samarbete med OBOS Nya Hem ger oss möjlighet att kombinera vår omfattande expertis inom byggbranschen med deras starka åtagande att erbjuda högkvalitativa bostäder som är skonsamma mot miljön och tar hänsyn till kommande generationer. Vi ser fram emot att tillsammans skapa ett inspirerande och hållbart boendealternativ i Täby.”

Byggandet av Roslagsporten förväntas påbörjas vid årsskiftet 2023/2024 och inflyttning är planerad till hösten 2025. Detta projekt är en betydelsefull milstolpe för Täby kommun och dess strävan efter att erbjuda invånarna moderna och hållbara bostäder.

HMB Construction och OBOS Nya Hem, genom detta samarbete, sätter en lysande exempel på hur byggindustrin kan ta steg i riktning mot en mer miljövänlig framtid, och det är med spänning vi följer utvecklingen av Brf Roslagsporten i Täby kommun.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!