Hur blir man av med loppor på möbler? | Byggtipsen.se

Om du någonsin har stött på loppor, skulle du veta att de är en av de mest irriterande insekterna på planeten. De är inte bara små utan också smidiga. Grejen med loppor är att dessa insekter föredrar fyrbenta djur framför människor. Därför, om du har ett sällskapsdjur som är infekterat med loppor, är chansen stor att din trädgård, hus och möbler kommer härnäst. Om du observerar att ditt husdjur konstant kliar, är det ett tecken på att loppor har kommit ikapp det. Även om de är synliga för blotta ögat är det svårt att lokalisera källan till larverna. För att känna till tecknen på loppor i sängen besök How To Murder Pests.

Den här artikeln syftar till att hjälpa dig att bli av med loppor så att ditt hus och i synnerhet de dyra möblerna räddas före skadan.

Lokalisera källan

Det första du bör börja med är att inspektera ditt husdjur för loppor. Eftersom sällskapsdjur springer runt på gårdarna är det mycket troligt att ditt sällskapsdjur är den primära källan. I sådana fall fungerar det inte att behandla hela huset om ditt husdjur fortsätter att ta in loppor.

För att inspektera ditt husdjur, ta en loppkam och kör den över ditt husdjurs hals och svans eftersom dessa är loppornas favoritområden. Om de hittas, släpp dem i varmt tvålvatten för att döda dem. När ditt djur är fritt från loppor, prata med din veterinär och fråga honom/henne om loppkontroll. Köp produkter som hjälper till att förhindra ditt djur från att fånga loppor.

Rensa ditt hem från husdjur och barn

Nästa sak du skulle vilja göra är att rensa ditt hem från husdjur och barn. Helst bör du göra detta när ingen är i huset. Men om det inte är möjligt, se till att dina barn och husdjur hålls utanför huset ett tag tills du är klar med processen. Täck alla akvarier eller områden som du tror att loppor kommer att migrera till.

Om angreppet är kraftigt är det bättre att förstöra alla husdjursbäddar. Men om angreppet är lätt, blötlägg sängkläderna och nödvändiga föremål i varmt tvålvatten. För att säkerställa att angreppet permanent tas bort kan du behöva upprepa processen flera gånger under en vecka eller månad.

Lokalisera lopporna

Nu när du har rensat huset, förbered dig på en attack. Ta en avslappnad promenad runt huset och leta efter loppor och larver. Kontrollera sovplatsen för ditt husdjur. Loppor försvinner så fort de dyker upp så du måste hålla utkik. Dessutom föredrar loppor att leva i områden där gångtrafiken är minimal men får mycket solljus. Leta efter loppavföring eller blod som lopporna lämnar efter sig. Följ leden så hittar du källan. När du väl har lokaliserat källan så handlar allt om hur du vill döda dem.

Att bli av med loppor

Vakuum

Ta en dammsugare i slagbar stil och sätt igång. Om möjligt, flytta runt några möbler eller gå under om du inte kunde flytta dem. Se till att dammsuga över hörnkanter, värmeventiler och golvsprickor etc. Ta dessutom reda på platsen där ditt husdjur vanligtvis sover eller tillbringar större delen av sin tid. Om du är osäker, leta efter områden som har djurhår.

Att bara döda lopporna löser inte problemet, istället måste man bli av med larverna också. Därför kommer dammsugning att spela en viktig roll för att hjälpa dig att bli av med dem. Var särskilt uppmärksam på områden som potentiellt kan vara gömställen för loppor.

Dish Soap

Förbered en loppfälla med vatten och diskmedel. Ta en skål eller en tallrik och förbered en varm blandning av vatten och diskmedel. Placera sedan blandningen i det område som får mest loppaktivitet. Diskmedelsblandningen fungerar som ett lim. När lopporna väl kliver in kommer de att hålla sig till lösningen.

Det föreslås att lösningen ska placeras över natten eftersom loppor gillar att jaga i mörker. Förbered en ny sats varje dag i några dagar tills situationen kommer under kontroll.

Herbal Flea Spray

Örtloppsprayen är lika lätt att förbereda som diskmedelsblandningen. Blanda 2 liter vatten, 4 liter vinäger, 250 ml trollhassel och 500 ml citronsaft. Innan du fortsätter med att spraya huset, se till att du har tvättat sängkläder eller kläder som kan påverkas. Dammsug områdena ordentligt och spraya sedan på möbler, husdjurssängar, mattor och golv, etc.

Bakning Soda

Bakpulvertekniken är en av de mest effektiva när det gäller att eliminera loppor. Även om dammsugning hjälper dig att fånga loppor från dina möbler och mattor, men du bör ge bakpulver ett försök också. För att denna metod ska fungera, spraya bakpulver över din matta och möbler och gnid in den med en hård borste. Dammsug sedan områdena noggrant och förstör helst vakuumpåsen. Annars töm innehållet i en plastpåse och lägg i papperskorgen.

Loppavvisande växter

Det sista botemedlet för att bli av med loppor på möbler är att installera loppavvisande växter. Dessa växter är naturliga repellerande medel och kommer alltid att hålla sådana insekter på avstånd. Dessutom har loppavvisande växter vissa föreningar, oljor och kemikalier som loppor hatar och undviker dem därför. Plantera dem i krukor på olika platser i huset för att täcka alla potentiella loppor.

Slutord

Att bli av med loppor kan vara knepigt. Men om du skulle följa åtgärder som att städa och tvätta ditt husdjur och dess sängkläder tillsammans med dina lakan och mattor etc. ska du minska risken för återangrepp. Prova de ovan nämnda teknikerna för att ta reda på vilken som fungerar bäst för dig. Kom ihåg att poängen är att döda larverna inte bara de vuxna lopporna.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!