Hur du Djuprengör ditt Kylskåp [Bästa Tips & Guide]

Liknar insidan av ditt kylskåp om en vetenskap experimentera? Om du inte kan upptäcka källan till den där illaluktande lukten måste du lära dig hur du rengör ditt kylskåp, stat.

Det här projektet är inte för svaga hjärtan, men det gör det inte heller du behöver några speciella färdigheter eller herkulesmuskler. Allt du behöver är några timmar på din helg. Så här rengör du ett kylskåp från funken och gör det så fräscht som nytt.

1. Töm och avfrosta

Du kommer aldrig att avsluta ditt sysslor med att rengöra ditt kylskåp om du spenderar hela tiden med att flytta olika behållare runt som så många schackpjäser. För att grundligt desinficera och organisera ditt kylskåp måste du ta ut allt för att nå alla ytor.

När du kommer till frysen, slå in allt i kylpåsar så att det inte tinar upp medan du ta itu med den sysslan på din apparat. Att välja en kylig dag kommer att hjälpa dina föremål att hålla sig kalla längre.

Skär bort stora isbitar med ett plastverktyg som en spatel — använd inte metall, eftersom det kan repa. Du kan påskynda denna process genom att placera skålar med varmt vatten för att låta ångan utöva sin magi.

När du är klar, torka alla ytor med bakpulver. Avsluta din frys med en beläggning av glycerin för att förhindra framtida isbildning.

2. Förvisa otäcka bakterier

Frystemperaturer under noll gör ett bättre jobb med att eliminera bakterier. Även om bakterietillväxten avtar i kallare klimat, kan den fortfarande blomstra i ditt kylskåp. När du slutför djuprengöringen av ditt kylskåp, justera termostaten – du bör hålla den mellan 32 och 40 grader för att främja livsmedelssäkerheten.

När du har tagit bort alla föremål, torka av alla kylskåpsytor med en EPA-godkänd rengöringsmedel känd för att döda elaka som det nya coronaviruset. En bleklösning fungerar bra och kostar lite, men vissa tycker att lukten är stötande.

Om du är på marknaden för en ny apparat använder vissa modeller UV-ljus för att eliminera bakterier och göra din frukt och grönsaker håller längre. Även om dessa enheter inte eliminerar behovet av djuprengöring av ditt kylskåp, utrotar de vissa bakterier.

3. Eliminera lukter

Luktar insidan av ditt kylskåp fortfarande som förra veckans lax? Lukter kan dröja kvar i detta slutna utrymme och stjäla din aptit varje gång du öppnar dörren.

Första steget för att eliminera lukt är att utrota bakterierna som orsakar det, så djuprengöring av ditt kylskåp gör det. halva slaget. För att förhindra att dessa irriterande lukter kommer tillbaka kan du placera en behållare med bakpulver inuti för att absorbera matlukter från matrester.

Vad händer om du inte tycker att den är tillräckligt effektiv? Om du har djupare fickor kan du också använda aktivt kol, som gör ett överlägset absorptionsjobb — till ett högre pris.

4. Tänk på utgångsdatum

I allmänhet vill du hålla dig borta från förpackade livsmedel till förmån för de som är nära deras naturliga formulär. Du kommer att njuta av överlägsen näring och minska din konsumtion av socker, salt och andra tillsatser. En fördel med bekvämligheten är dock en praktisk etikett som låter dig veta när du ska slänga den där behållaren med majonnäs eller färdigförpackad äggsallad.

Om någon i ditt hushåll har en synnedsättning, kan skriva om datumen med stora blockbokstäver med en Sharpie som en del av din kylskåpsrengöring.

Förberedelse och tillagning av måltid betyder att du måste veta när du ska slänga resterna. Enligt FDA bör du kassera alla öppna lättfördärvliga livsmedel inom sju dagar. Vissa artiklar blir dock dåliga mycket snabbare. Märk varje föremål med det senaste ätbara datumet för att undvika onödig förvirring för din familj.

5. Investera i de bästa förvaringslösningarna

När du har rengjort ditt kylskåp på djupet är det dags att lägga tillbaka allt – och du vill få det att se organiserat ut. Rätt behållare kan avsevärt förlänga livslängden på dina lättfördärvliga livsmedel.

Om du vill få dina färska frukter och grönsaker att hålla längre, leta efter behållare för att spara produkter som har brickor som leder bort fukt , fördröja bakterietillväxt. Du kan också hitta lådfoder som absorberar överflödig fukt från din krispiga låda. Några pappershanddukar kommer att klara sig i ett nafs, men du bör ofta byta ut dem.

När du väljer plastbehållare, leta efter de som är märkta BPA-fria. Detta ämne kan binda till hormonella receptorer och negativt påverka kroppsfunktioner, inklusive din reproduktiva hälsa. Om du är osäker, håll dig till naturligt glas.

Om du får dig att rycka till när du öppnar kylskåpet, ta itu med den sysslan nu. Lär dig hur du rengör ett kylskåp med den här praktiska guiden. Resultatet? Du kan djuprengöra dina apparater regelbundet för att förhindra att uppgiften blir skrämmande på lång sikt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!