Hur du Enkelt Ställer upp Matbord för olika Tillfällen

Installation av matbord är ingen lätt uppgift. Det finns olika sätt att duka bord för olika tillfällen. Dessutom måste du överväga din matplats och formen på ditt bord.

Om du är värd för en middag är det lätt att duka. Om du äter lunch vid ditt skrivbord kan det vara svårt. Här är några tips för olika tillfällen så att du aldrig behöver oroa dig för installationen igen.

Formell Middag

För en formell middag, börja med att duka med en vit duk. Placera en laddningsplatta i mitten av varje servett. Placera sedan tallriken ovanpå laddaren. De yttersta tallrikarna kan vara sallads- eller bröd- och smörtallrikar.

Bestick med rent silver bör placeras där varje middag ska ta plats. Om du använder en tygservett, vik den på mitten på längden och rulla den sedan till en cylinderform innan du placerar den bredvid plåten. För en mer avslappnad samvaro, duka bordet med en färgglad duk och inga laddningsplattor. Du kan också placera redskapen på tallriken istället för att ställa dem åt sidan.

När det kommer till blommor finns det inga hårda och snabba regler. Om du ska ha en formell middag, välj en typ av blomma och placera den i en vas i mitten av bordet. För en mer avslappnad samvaro, välj flera olika sorters blommor och placera dem i små vaser runt bordet.

Intim middag

Om du vill njuta av en intim måltid med vänner eller familjemedlemmar i ditt hem, placera två stolar på vardera sidan av ett litet bord med en stor blomma mitt emellan och placera tallrikar och redskap bredvid varje stol (en vas med blommor skulle också fungera). Lämna extra linneservetter prydligt vikta ovanpå varje tallriksinställning för. Linneservetter är fantastiska tyger för din matsal. Den är lätt att rengöra, snygga och tillför en gnutta elegans till bordet.

Middag i bufféstil

Om du vill vara värd för en buffémåltid, se till att varje matvaror har sitt eget serveringsredskap. Lägg en linneservett på varje tallrik och ställ tallrikarna på ett buffébord eller köksbänk. Om du använder en skål, placera den i mitten av bordet. Ge gästerna små tallrikar att hålla i maten och stora skålar för drycker.

Flott middagsparty

Om du vill ha en elegant middag, hyr eller lånar du fint porslin, bestick och kristallglas. Lägg middagstallrikar i ena änden av bordet och mindre salladstallrikar på andra sidan. Använd blomsterarrangemang istället för ljus för att tända bordet utan öppen låga. Om du vill, ställ en fruktskål i mitten av bordet. Se upp för att överbelasta ditt bord med mat. Elegant mat kräver en minimal mängd av varje föremål för att maximera smaken och presentationen.

Avslappnad middag

Om du vill ha en avslappnad måltid, använd vanliga tallrikar och redskap för din måltid. Prova att servera drinkar i burkar om du verkligen vill ha den där rustika looken. Ställ om möjligt ditt buffébord utomhus i solen eller under ett skuggigt träd. Detta kommer att ge din måltid en mer avslappnad atmosfär.

När du dukar för alla tillfällen, se till att placera salt- och peppar på bordet (eller inom räckhåll för gästerna). Bjud bröd i en korg med en smörkniv på sidan. Använd bordstabletter för att skydda ditt bord och ge färg.

Ge en vas med färska blommor på bordet. De kommer att få miljön att kännas speciell. Oavsett vilket tillfälle som helst, genom att följa dessa enkla tips kommer du att få en enkel och stressfri tid att duka. Och vem vet? Du kanske till och med börjar njuta av det!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!